Bariatrická operácia (zmenšenie žalúdka)

bubi1121
30. júl 2024

Ahojte, máte skúsenosť s touto operáciou, alebo poznáte niekoho kto to postúpil?
Ide o sesternicu. Má 3 deti, od malinka nadváhu, kolotoč diét a jojo efektu. Obvodná dr jej poradila aby sa informovala u odborného dr ohladom tejto operácie. No zaujímali by nas skutočne príbehy, skúsenosti. Dakujem 🙂

svetlonos
30. júl 2024

@bubi1121
funguje to pokial sesternica chce zmeniť životný štýl. Zo začiatku ti ľudia jedia casto v mini množstvách. Ake casom keby chceli, vedia sa znova "rozozrat". Takže ideálne je riešiť zároveň aj psychologa a riešiť príčinu prejedania sa. Kolega kuchár bol na tejto op.

bubi1121
autor
30. júl 2024

@svetlonos Ano, to viem, urcite by riešila vsetko okolo toho. Len by chcela nejak nakopnúť tym ze schudne...ak sa mozem spytat, kolega aj viditeľne chudol po tej operácii?

mamickalisticka
30. júl 2024

Moja známa bola na tejto operácii, myslím že minulý rok v januári, odvtedy schudla okolo 60kg. Ale teda začala cvičiť s trénerom. Vyzerá ako iná osoba.

vler
30. júl 2024

@bubi1121 to ze jej tri deti potrebuju zdravu mamu ju nenakopne?
Takuto operaciu by som povazovala za poslednu moznost a nie ako metodu nakopnutia-predsa je tu riziko komplikacii. Skusila uz cvicenie a stravovanie sa pod dohladom odbornika?

svetlonos
30. júl 2024

@bubi1121
áno veľmi viditeľné, nestačila som sa diviť. Ale bola to drezura.

colsami
30. júl 2024

Ano poznam 2 osoby ktore boli na tejto operacii. Obe velmi vyrazne chudli hned v prve mesiace. Podla mna az prilis rychlo, na jednej to je riadne vidiet na kozi vsade, zostala vsade "velmi vraskava", s mnozstvom prebytocnej koze.
Ale pochvaluju si a nerozjedli sa uz odvtedy.