Baktéria vyvolávajúca bolesť pri močení

maria123a
30. jan 2022

Ahojte, od minulého roka odkedy spávam s priateľom som mala časté zápaly močových ciest a liečené antibiotikami.. tentokrát zas no zapal nebol zistení tak idem zajtra gynekológovi, keďže sa mi problém často opakuje poslala som aj priateľa na vyšetrenie .. ten mi nadáva a tvrdí vraj bol u lekára má nejaký bacil.. a na prednejšie výsledky.. musí čakať do piatku.. nadáva mi že sa odo mna nakazil :( uráža má to, pretože tento problém mám odkedy spím s ním.. pošva je úplne v poriadku len mi vždy nastane pálenie pri moceni, horúčka a podobne.. to sa vždy nejakými liekmi volnopredajnymi z lekárne preliecilo bolo ok a po nejakom mesiaci dvoch problém prišiel znova .. aká baktéria to môže byt prosím? Veľmi sa bojím

kristinka92
31. jan 2022

Môže to byt hocičo, od obyčajnej E.Coli po nejakú špecifickú baktériu. Skôr ma zaráža postoj tvojho priateľa. Pokial som dobre pochopila tak on bol doteraz asymptomatický a to že ju na aj on sa zistilo až vyšetrením? A obviní z toho teba?! Toto by som veľmi rýchlo otočila proti nemu, že dokym si s ním nespala si problémy ty nemala! A zrazu odkedy ste spolu ich máš pravidelne po styku. Pánko sa bohvie s ktorou bývalou (dúfajme že bývalou) nakazil a neliečil a ešte ty si ta zlá?!

nikpa
31. jan 2022

@maria123a ja som mala tiež podobný problém s ex, už sú to roky dozadu. Ale akonáhle sme spolu začali spávať nevedela som sa zbaviť všelijaké zápalov, pálenia, svrbenia ... Opakovane som bola preliečena a vždy sa mi to po krátkej dobe vrátilo. Nakoniec bol na vyšetrení aj partner, jemu zistili niečo čo mi to spôsobovalo, dostal lieky a odvtedy bol pokoj. Ale on bol úplne bez príznakov, takze keby som nezačala mať problémy ja, ani na to nepríde a roznáša to ďalej. Postoj tvojho priateľa je dosť primitívny, dvaja dospeli ľudia to majú riešiť a nie sa obviňovať kto koho nakazil

allie458
31. jan 2022

Moze to byt bakteria, mozu to byt mykoplazmy, ureaplazmy hocico. Musite sa proste preliecit obaja a dôsledne to dodrzat, ziaden sex pokial budete brat atb. Teraz mohol byt asymptomaticky ale mne urolog hovoril ze taketo veci sa casto v starobe vratia v podobe inych problemov, takze moze byt rad ze ste na to prisli. Jeho postoj je samozrejme uplne od veci, isto nespal s byvalymi iba s kondomom takze nemoze povedat ze ty si nakazila jeho. Vacsinou to je aj tak muz co taketo veci prenasa pretoze mu nic nie je a ani nevie ze ich ma.

luccija
31. jan 2022

@maria123a chybu si spravila ty, keď si sa liečba vecami z lekárne pri páleni, horúčke...čokoľvek môžete mať väčšinou e colli, streptokok čokoľvek.je úplne hlúpe zvaľovať vinu na druhého aj tak neviete kto koho nakazil a muža to býva skryté skôr sa to prejaví u ženy kvôli kratsej močovej rure