Dobrý deň, prosím Vás nemá niekto skúsenosť s touto baktériou u dospelých..? Ako sa lieči......? Ďakujem.
@danka_111 ahoj, neviem ti poradiť u dospelých, u nás ho.mala moja dcéra, dr. hovorila,že pokiaľ človek nemá žiadne ťažkosti, tak nechať tak, že telo sa s tým vysporiada, čo tak aj bolo. A pokiaľ máš ťažkosti, davaju sa napr. kvapky do nosa Stafal, ktoré je dobré nechať pozatekat až do hrdla. V inom prípade sa asi voli ATB liečba. Máš tazkosti?
@jarabica123 Mám už mesiac zvýšenú teplotu a množstvo vyšetrení za sebou, a pri tom poslednom na ORL ma našli MRSA v krku... Neviem akí je rozdiel, keď to má dieťa a keď dospelý..Píšu, že sa ťažko lieči..Mne doktor predpísal antibiotiká tak neviem či zaberú alebo čo s tým robiť ďalej:(
@jarabica123 nemýliš si to s MRSE?existuje MRSA aj MRSE,to prvé je "horšie" a treba ATB
@danka_111 ahoj aj ja mam mrsu, ale v nose... Ťažkosti nemám, po konzultácii s mikrobiológom, som údajne iba nosič, terapia atb nie je potrebná. Ale používam nasalgel do nosa, dá sa zohnat na nete, popozeraj.. A inak mrsa je strašiak, ale je Nebezpečna najma pre ľudí s poruchami imunity, ležiakov... Väčšina ľudí pracujúcich v zdravotnictve to ma a ani o tom nevedia...samozrejme keď máš takéto symptómy, treba to atb pre liečiť
@danka_111 ja osobne si myslím, že môže.. Je to reakcia organizmu na baktérie, vírusy.... Treba pre liečiť a urobiť kontrolne stery.. Následne podľa výsledkov, pri pretrvavani zmeniť atb.. Štandardne sa pri kultivacii robí aj citlivosť baktérie na atb, takže doktor by ti mal vdieť predpísať správne atb
@calava Ano, podla citlivosti mam vybrane antibiotika..zatial ich beriem druhy den, tak este sa nic nemeni..akurat ze ma boli hrdlo od vtedy..Bodaj by to zabralo a teploty pominuly, lebo sa trapim cely mesiac a nic neviem najst. Az teraz ako posledne mi urobili vyter z hrdla a tam sa nasla ta mrsa. Neviem ci tam uz bola skor a predtym som problem nemala...ked pisete, ze vam nic nerobi..
Aké máš ATB? Ale nie je to až také vážne, žiaľ veľa stafylokokov sa stáva rezistentnými. No, na vine sú najviac ľudia. Drž sa ,skoré zdravenie 🙂
MRSA nie je ziadna sranda. treba brat lieky ako predpisal lekar. na zvysenie uspesnosti liecby by som pridala k tomu aj bylinne preparaty, ktore na to tiez zaberaju (nie vsak namiesto liekov, ale ku nim!). Je kniha Herbal antibiotics od Buhnera, kde pise ktore byliny na ktore infekcie zaberaju. Ked vies po anglicky, nie je problem si to nastudovat. Na MRSA spomina tento protokol:
Cryptolepis tincture: 1 tsp–1 tbl, 3–6x daily, depending on severity
Ginger, reishi, and licorice (2 parts ginger, 2 parts reishi, 1 part licorice) tincture: 1 tsp, 3x daily
ked niekto ma zaujem mam knihu v PDF, mozem poslat na mail. v anglictine
Ja uzivam tinktury na plucne mykoplazmy a super. Idem podla protokolu od Buhnera
@pasikavamacka Po anglicky velmi neviem...no nasla som si na nete, ze tinktura z kapucinky velkej by mala pomahat..Vy viete o tej Mrse viac??
@danka_111 o kapucinke som citala aj ja, tak skuste tu teda. viac neviem
MRSA= je to stafylokok aureus (nazývaný aj zlatý) rezistentný na protistafylokokové ATB ako sú penicilínové ATB. Stáva sa to hlavne v nemocničnom zariadení. Neboli ste niekedy v nemocnici? Prajem skoré uzdravenie 🙂 a žiadne komplikácie
Nikto..?