Prosim Vas, mala som MA a zistili mi bakteriu brucella, mam sa objednat na infektologiu, prekonali ste ju niektora?
@ikonica z krvi gynekolog
@cherry1981 a to ti ju odoberal po potrate ci ako? Ja mam za sebou tri ale takyto test mi nikto nerobil aj ked som sa na to po druhom vyslovene pytala...
@ikonica ano v septembri som mala MA v 13tt a hned ma objednal na odber krvi, kde mi zistoval vela infekcnych bakterii, ktore mozu sposobovat potraty a tam mi to zistili. A teraz ma objednali na infektologiu
@cherry1981 hmmm mna tam nechcel poslat gyn ani po druhom potrate... Uz mam vsetky vysetrenia len infektologiu nie... A uz mam za sebou aj treti potrat... Chodila som vencit psov z utulku/karanteny... Tak mi napadlo, ci som nemohla od nich nieco schytat :( aj som to lekarovi povedala, ale nejako to nebral do uvahy...
@ikonica a toto ochorenie sa zevraj prenasa na cloveka od psov a mlieka suroveho nepasterizovaneho a z masa tepelne neupraveneho.......
@cherry1981 ved prave ze som na tu info narazila v suvislosti s potratmi... A dr mi to vysetrenie nedal... Pisali tu nejake baby ze treba nejake silne antibiotika dlhu dobu brat ci co.. Ze je to nejake odolne...
@cherry1981 ako ti ju zistili?