Ahojte žienky...už rok mám gynekologické problémy a teraz mi robili rozbor moču a zistili mi, že nejaký bacil, ktorý je bežne v konečníku sa mi nachádza v moči a nevedia ako je to možné...Mala som aj nejakú baktériu v pošve, ktorá je vraj tiež z konečníka...Umývam sa tam dole aj trikrát denne, po každej "veľkej" návšteve wc, tak tomu vôbec nechápem ...intímny styk som nemala kvôli gynekologickým problémom už asi pol roka a nikdy sme neskúšali análny sex.......mala ste niektorá niečo takéto? čo na to zaberá? Ďakujem..
gynekolog nič, stále mi dáva tie isté čípky, ktoré na to nezaberajú...a teraz v moči neviem prečo to mám...ja užívam aj probiotiká už dlhšiu dobu...tak ono je to len v podstate sprcha z vonka, výplachy vnútri pošvy si nerobím...
@nastenka1207 ak nosíš tangá, tak veľmi ľahko sa tam mohol dostať... rovnako tak ak sa nesprávne utieraš alebo umývaš... môže to byť aj prenesené dotykom - stačia zle umyté ruky...
nie celkom rozumiem tej poznámke "nevedia, ako je to možné" - podľa mňa to je úplne ľahko vysvetliteľné, keďže tieto dve "destinácie" sa nachádzajú celkom blízko 😅 a čo na to zaberá - tak to by ti mal snáď povedať lekár po rozbore, my nevieme ani aká je to baktéria, tak ťažko povedať, čo na ňu zaberá... štandardne na baktérie atb, ale liečbu musí stanoviť lekár.
nam sa to stalo raz, ked som musela brat moc malemu, najskor sa do nocnika vykakal, ja som ho len narychlo poumyvala a bezala zachytavat zase moc, cize ten nocnik asi ostal spinavy a objavila sa tam bakteria 😅 nemohla si mat nejaku znecistenu nadobku, kam si brala moc?
Velmi pekne ti odpovedala sissy27 a ani tanga nemusis nosit
tangá nenosím už 10 rokov a doktorka skôr nechápe ako ho môžem mať v moči..v pošve je to skôr pochopiteľné... a ja som len bola zvedavá, či tu s tým mal niekto skúsenosť...a keď som si brala moč, tak som sa najprv umyla, utrela, nie je to ani o zlej alebo prehnanej hygiene, keďže gynekologické problémy som už mala, takže som bola poučená čo a ako robiť, poprípade akú stravu mať atď..
@nastenka1207 Záleží na tom, aká je to baktéria. Ak myslíš Escherichia coli (e coli), tak to nie je až také zriedkavé. Prirodzene síce osídľuje hrubé črevo, ale často sa dostane aj do močových ciest a tam vie veru narobiť poriadnu paseku. Niekedy je spôsob zanesenia úplne jednoduchý - ak sa žienky po malej potrebe utrú zozadu dopredu. Netvrdím, že to je tvoj prípad, len prispievam tým, čo viem ja.
@natali.83 problém je v tom že je to bacil, nie baktéria ..a robili mi 3krát rozbor, a stále sa to potvrdilo, preto som bola zvedavá,či tu náhodou nie je niekto, kto mal niečo podobne...ale ďakujem 🙂
@nastenka1207 Ale veď bacily patria medzi baktérie. Označenie baktérie je tým najširším pomenovaním pre tieto potvorky. Ďalej sa delia podľa rôznych faktorov, napr. aj podľa tvaru: bacily sú baktérie tyčinkového tvaru. A patrí medzi ne aj spomínaná E-coli. Ale aj iné, samozrejme. Stále si myslím, že by si mala poznať, čo konkrétne vyšlo vo výsledkoch. V každom prípade lekár by mal byť dostatočne kompetentný ti pomôcť.
problem moze byt aj prehnana hygiena kedze tym nicis prirodzene prostredie v posve, kde vtedy nie su bakterie telu prospesne...preto sa neodporucaju ziadne posvove vyplachy a podobne...skus sa tolko neumyvat, zacni brat probiotika, mozno to pomoze...gynekolog co na to ?