Baby 35 a menej, ako vidíte do blízka?

5. okt 2022

Bola som na laserovej operácii krátkozrakosti na klinike, na ktorú sa v poslednej dobe vyplavili škandály, takze neviem, do akej miery môžem ich lekárom verit. Do operacie som videla ostro do blízka. V zrkadle som videla každý por, chlpok (bola som blizko pri zrkadle tak na 7 cm). Teraz nevidim do blízka, všetko si musím dat na vzdialenost aspoň 15 cm a vraj to takto má byt. Tak by som chcela vediet, ako to majú mladsie baby( po 40tke ľudia do blízka už dobre nevidia), ktoré nemajú do dialky dioptrie, či niekto toto zazil po operácii krátkozrakosti. Dakujem

siska53
5. okt 2022

Laserovku som absolvovala este ako 25 rocna, videla som roky dobre bez okuliarov aj do blizka, aj do dialky,. A aj teraz, hoc mam dost po 40 vidim do blizka uplne super, rovnako, ako som videla aj pred 40kou.
Co sa vsak neda povedat o zraku do dialky. Ako som nastupila do prace po rodicovskych v 40, uz som musela opat zacat nosit aj okuliare - opat ako pred laserovkou - do dialky. Ale uz len take mensie. Ono ako som bola tehotna, tak sa mi trosku zrak zhorsil do dialky, ale necitila som potrebu nosit okuliare.

eeffka
5. okt 2022

Mam 45 a do blizka vidim dobre, mo.entalne mam mobil na urovni prs, ked som si ho dala na 7cm vidim prd 🤣,cize tych 15cm je asi ok. Konzultovala som oci kedze mam 1ky na dialku a povedali mi ze dialku zoperuju a vraj aj garantuju, ale na blizko sa mi casom (vekom) pokazia. Niekomu v 35,niekomu v 40, ja zatial vidim, ale ze mozem tak 47-50cakat ze sa to pokazi.

dominikak4
5. okt 2022

Mne povedala očná, že sa mi neoplatí riešiť operácia pretože dioptrie do diaľky nemám vysoké a zbytočne sa mi operáciou pokazí zrak do blízka, že po týchto operáciách ľudia po 40 už nevidia dobre do blízka. Viac sme operáciu neriešili.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea_82
6. okt 2022

ja mám rovných 40. Dala som si pred nos pravítko, a číslo 7 vidím dobre. Celý život mám okuliare do diaľky, ale do blízka vidím bez problémov.

autor
6. okt 2022

@luscious a nosis prosím okuliare do diaľky, pripadne si krátkozraká?

autor
6. okt 2022

@andrea_82 doktorka mi tvrdila, že ľudia, ktori nosia okuliare do ďaleka, vidia takto výborne do blízka a po operácii som tuto “schopnosť” stratila. Ja by som potrebovala zistiť, či je to pravda, lebo nikde sa o tomto nepíše

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz