bybule pomoc ....v ustach na podnebí sa mi urobil trochu vačší aft, a vedla neho sa mi už čtraju menšie dalsie ....ja som to nikdy v živote nemala...tak by som potrebovala radu ...máte nejaké " babské recepty " alebo na to treba niečo z lekáre?? Dakujem
@ivana1410 ja mávam tiež afty a pomáha mi na to zriedený peroxid vodíka, kúpim ho v lekárni a doma si ho ešte zriedim vodou.
@nikawero12 a to kloktáš,alebo ako?
@ivana1410 ano, kloktám...je to 3 % peroxid vodíka a doma ho ešte zriedim s vodou v pomere 1:1. Toto mi dávno poradila moja zubárka a u mňa to veľmi dobre zaberá.....a kloktám to viac krát za deň
@nikawero12 a asi za ako dlho ti to prejde ?
@ivana1410 ja si dam na vatovu tycku kvapku cajovnikoveho oleja a do dvoch dni je prec bolest a do takych cca 5dni uplne zmizne, len po porode to mavam velmi casto jeden sa zahoji, mam pokoj asi tyzden a zase dalsi, robieva sa mi na vnutornej strane lica a sakra to boli ked to aj opuchne a obtiera sa mi to o zuby, Teraz uz mam 2tyzdne pokoj klop-klop. Ale ten cajovnik mi pomaha najviac. Afty suvisia aj s oslabenou imunitou-aj som si to vsimla, ked nie som v poho tak sa to objavi.
@ivana1410 asi tak 2 dni, ale ja nemávam veľké afty
Kamistad gel, nie je to babsky recept ale mne pomaha vzdy, kupis v lekarni, presne to sa dava aj malym detom na dasienka ked sa zuby prerezavaju
Overený receptík mojej starej mamy, vždy pomohol už po prvom raze je cítiť zmiernenie bolesti aftu a za 1-2 dni zmizne. Postrúhať celú mrkvu nadrobno, do toho vytlačiť jeden citrón a roztlačiť marhule, aspoň 4 ale stačia aj zavárané, prípadne nastrúhať nektarinku. Je to dosť kyslé, preto si to trochu pricukrím. Zmes zamiešať a pritlačiť na chvíľku na aft a potom zjesť, opakovať, kým nebude prázdny tanier 😀 . Ak treba na druhý deň ešte zopakovať. Beztak je to chutné a zdravé, hoci to zo začiatku trochu štípe.
ja mam overene kloktanie silnejsieho salvioveho caju 🙂 aj 5xdenne, hned na druhy krat to ovela menej bolelo a do dvoch dni boli afty fuc a to som ich teda mala neurekom 😒
B- kompex, a Bukosan na vatu a potierať...ak sa ti to bude opakovať, napr, potom v nose, alebo často ženské problémy, herpesy..treba sa dať vyšetriť, s aftami a herpesmi nie su žarty...
Mne najlepšie pomáha kloktať zriedený propolis, prípadne na vatovú tyčinku nakvapkať propolis a potrieť aftu. Pokiaľ nie si alergická na včelie produkty.
mne pomaha bioparox
Vynikajúca je dračia krv Drags Imun - prírodná živica. Máme ju vo forme kvapiek. Pár kvapiek na jazyk a prevaľovať v ústach. Drags Imun využijete aj inak - považuje sa za alternatívnu prvú pomoc, z vonku (poškodenia kože, rany, vyrážky...) a aj zvnútra - silné antibiotické, antivirotické a antimykotické účinky 🙂 nájdete u nás na mamazem.
najviac pomohlo a to mi poradila doky ked mal malý nedávno hroznu pusku ... urobiť si odvar z vody octu cukru ... ako ked ideš zavárat ale máličko to po troche pi každý den .. a každý den si namoč gázu do toho odvaru namoč ju aj do práškového cukru a pretri si tým vnutro ust ... musia sa afty strhnut lebo čím budu menej zahnisane tým rýchlejsie sa zahoja .... robila som to tak synovi a za dva dni mal po nich .. pred tým mu nič nepomohlo ☹ ani vodička ani mastičky nič .... viemže to bolí ale potom sa ulavi 🙂
Ponúkam vám skvelú zubnú pastu bez flóru, takže ju môžu používať aj detičky taktiež
- už pri prerezávaní zúbkov,
-liečivá,
- neobrusuje sklovinu,
-znižuje krvácanie ďasien,
-prevencia paradentózy,
-uvoľnuje zubný kameň,
- na citlivé ďasná a zápaly,
-prevencia kútikov a áft.,
-svieži dych.
PASTA:Zubná pasta :Aloe Vera si už staroveké civilizácie vážili pre jej všestrannosť. Pri žiadnom z našich vynikajúcich výrobkov nie je táto všestrannosť zjavnejšia, ako pri Forever Bright, zubnom géle založenom na aloe vera. Vývoj tohto výrobku trval niekoľko rokov a pri výrobe boli použité iba osvedčené ingrediencie s overenými účinkami. Spokojnosť mnohých užívateľov a odborníkov z oblasti zubnej starostlivosti bez pochybností dokazuje, že Forever Bright je značka jedného z najúčinnejších prostriedkov na čistenie zubov na dnešnom trhu. Forever Bright je jedinečný zubný gél založený na báze aloe vera, určený pre celú rodinu. Je namiešaný z čistých produktov najvyššej kvality. Táto jedinečná formula obsahuje ako základnú zložku stabilizovaný Aloe Vera Gél. Do neho je pridaný včelí propolis. Táto kombinácia má nielenže dobré antibakteriálne vlastnosti na zamedzenie tvorby zubného povlaku a zachovanie sviežeho dychu, ale navyše vďaka svojim protizápalovým vlastnostiam veľmi dobre pôsobí na ďasná a jemnú sliznicu ústnej dutiny. Je zvlášť vhodný pri krvácaní ďasien a tvorbe ústnych vriedkov, ak je čistenie kefkou príliš bolestivé, možno zubný gél aplikovať priamo. Čistiaca schopnosť tohto zubného gélu je neporovnateľná s inými výrobkami a jeho abrazívnosť je taká nízka, že bol nezávislým dentálnym laboratóriom vyhlásený za leštiaci gél! - Bojuje proti zubnému kameňu - Bieli bez bieliacich látok - Zmierňuje infekcie úst a ďasien svojim antibakteriálnym účinkom - Neobsahuje fluorid O B S A H : 130 g
Pre bližšie info IP ďakujem.
@ivana1410 B komplex forte,...a sorax spray z lekarne,ten je fajn,nestipe,alebo propolis ak mas,sice stipe,ale pomoze,,...