Babka po amputácii nohy

petramanos
28. jún 2016

Ahojte,

mame babku, ktorej nedavno amputovali nohu v KE. Previezli ju na doliecenie do Gelcice, avsak, teta ju navstivila a vraj je to tam velmi zle, dokonca jej vraj ani dva dni nevymenili obvaz.

Chceme ju previest spat do Kosic. Ake oddelenia hladat (Oddelenie dlhodobo chorych?). Ma niekto skusenosti s kosickymi nemocnicami?

Budem velmi vdacna za rady, kam ju previest.

Milionkrat dakujem za hocijaku radu, ktora by jej mohla pomoct.

glorikarebeka
28. jún 2016

nasej babke tiez amputovali,ale po mesiaci mozno aj skor sme ju zobrali domov a chodila k nej mama a ked uz nemohla tak chodila opatrovatelka,neviem kolko ma babka rokov ci je dobry alebo zly pacient zalezi aj od toho a neda sa dohodnut,aby ju previezli uz teraz do Kosic sanitkou aby ste ju mali blizsie

domibeyoutiful
28. jún 2016

Ahoj, môjmu starkému pred rokmi tiež amputovali nohu a síce nepoznám Košickú nemocnicu, no keď bol náš dedko na LDCH (dlhodobo chorých) tak aj keď sme už predtým na rôznych oddeleniach neboli spokojní, tak toto bolo totálne maximum. Žiadne umývanie pacientov, žiadne preväzvovanie, proste neskôr nám bolo povedané z iných zdrojov, že na tomto oddelení to berú doslova akože čakajú, kedy bude o pacienta menej a tak k nim pristupujú. Takže z tohto titulu by som Vám doporučila pozisťovať od známych či nemajú s týmto oddelení skúsenosť, lebo rozhodne nechcem uškodiť košickej nemocnici, toto bol Lučenec no starký už "pochodil" kde kade a úroveň SK zdravotníctva bola síce všade rôzna no nikde dobrá. K nášmu starkému chodili a dodnes chodia pri nejakých problémoch a hlavne teda na preväzy nejaké sestričky, ale mám pocit, že ich neposiela nemocnica, ale musela by som sa spýtať mamky ako to presne je nakoľko žijem v ČR. Ale tie panie sú oveľa pečlivejšie a chodili aj každý deň, majú normálne zdravotnícke vzdelanie.

hradnapani
28. jún 2016

@petramanos bud LDCH alebo zariadenie opatrovatelskej sluzby (na to zariadenie vsak musite vybavit narok, trva to max.30 dni od podania ziadosti na miestnom urade), ale tam moze byt len par mesiacov. ked uz budete na miestnom urade vybavovat narok (na socialnom odbore, tak rovno vybavte vsetky tri naroky: opatrovanie doma, zariadenie opatrovatelskej sluzby a pripadne aj dom seniorov. a docasne by mohla byt este aj v nejakom doliecovacom zariadeni, ak tam mate.

glorikarebeka
28. jún 2016

@domibeyoutiful ako napisala tieto oddelenia su hrozne najma ak je pacient uz st.osoba,urcite si treba nast taku osobu co ma zdr.kurz a oni sa,ze fakt staraju

petramanos
autor
28. jún 2016

Dakujem vsetkym za prispevky. Ja som dnes hrala na telefonnu ustrednu a vysledok je:

1. Pacienta neprevezu na oddelenie rovnakeho typu - cize v nasom pripade z oddelenia dlhodobo chorych v Gelnici na rovnake oddelenie hoc kde v KE, lebo poistovna to nedovoli.

2. Ak by sme babku zobrali domov na reverz, musela by cakat 2-4 tyzdne, kym by ju hospitalizovali.

Nase riesenie:

Zaplatime jej pobyt na sukromnom oddeleni v Zeleznicnej nemocnici (postaraju sa tam o blizkeho, ak potrebujete odcestovat) na 5 dni a potom uvidime.

Este raz dakujem vsetkym a mozno moje zistenia pomozu niekomu v buducnosti.

tslobik
28. jún 2016

Je to hrozné v tomto našom zdravotníctve. A vybaviť jej domov soc. služieb? My sme teraz museli dať mužovu starku do takého zariadenia, lebo potrebuje 24 hod. starostlivosť. Bývajú poradovníky, ale dá sa aj vybaviť, my sme dali do súkromného, behom ani nie týždňa sa to vybavilo. Prajem veľa síl a hlavne starostlivosť akú si títo ľudia zaslúžia.

terezka1947
28. jún 2016

@petramanos bohuzial,aj na "dlhodobochorych"zoebru iba ak maju volne,takze je tam tiez cakacka
a myslim,ze je tam mozne byt 3t.,no a potom prerusit,ine odd.,no a opatovne opat mozu prijat
Ja osobne s napr.Sacou az take dobre skusenosti nemam....ja zatial nepoznam nikoho,kto odtial odisiel zivy ☹
netvrdim,ze je to ich starostlivostou....ale povedla by som to tak,ze robia velmi malo,resp.minimum,aby sa clovek aspon na chvilu pozbieral
prikl.: jedenie donesu pacientovi a podaju na stolik....pacient je imobilny....a o par minut nedotknute zoberu spat s tym,ze : aaaaa,pan ZY,vy ste zase nic nezjedol????preco?
no...asi preco?
ale tak...vsetko zalezi od pripadu...
ja vsak dobre skusenosti nemam-a nepoznam malo ludi,co tam boli ☹

minnie55
28. jún 2016

@petramanos a do Geriatrickehi ustavu v KE by ju nezobrali ? Starostlivost je tam celkom ok, mozno by stalo za to sa popytat.

glorikarebeka
28. jún 2016

@terezka1947 ano s tym krmenim pacientov je to tak,je to hrozne a ked si clovek predstavi,ze raz bude stary,och boze.....prajem nech vsetko dobre dopadne

petramanos
autor
28. jún 2016

Vraj je este dalsia moznost, ist do poistovne a ziadat priamo ich o prevoz do KE. Uvidime ako a co a dam vediet.

Dakujem vsetkym.

petramanos
autor
14. júl 2016

Tak pre vsetkych, ktori to raz mozu potrebovat:

'Pacient nesmie by 2x v jednom mesiaci umiestneny na rovnakom type oddelenia' tzn. ak mate pribuzneho mozete ho na prelome mesiacov previes do druheho zariadenia.

Davajte si vsak pozor, nemocnice sa vyhovaraju na poistovne, ale velakrat je to len ich vymysel.

Na zaklade komunikacie s oddeleniami dlhodobo chorych v KE mozem povedat:

Nemocnica Saca - velmi neochotny pristup pani primarky
Vojenska nemocnica - deto
Zeleznicna nemocnica - velmi mily a ochotny pristup a odporucania ako situaciu riesit od hlavnej sestry
Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický - velmi ludsky pristup a tak isto ponuknute mozne riesenia....

Ak budete do buducna uvazovat kam pribuzneho umiestnit, snad to pomoze.

Nemocnice sa radi vyhovaraju, ze pribuzny nemoze ist tam a tam, lebo ma zlu poistovnu (prevazne Dovera). Je to len akasi vyssia politika, ale netreba tomu verit.

terezka1947
14. júl 2016

@petramanos do Sace nikdy a nikoho...ta pani primarka je fakt divna a starostlivost nic moc 😒