Babka má tmavé fľaky na rukách a opuchnuté nohy

12. aug 2022

Ahojte, babka ma uz 3 dni silny opuch noh a na rukach taketo tmave flaky. O co moze ist ?

autor
12. aug 2022
stellarstar
12. aug 2022

A vás nenapadlo ísť k dr alebo aspoň zavolať?

iveta7677
12. aug 2022

Chodte na pohotovost ale este dnes. Necakajte do pondelka.

martul
12. aug 2022

3 dni a vypisujeme na MK🤦ale v pohode, počkaj ešte týždeň, dva....

autor
12. aug 2022

@iveta7677 volala svojej lekarke a ma prist v pondelok na odbery, ale nepozdava sa mi to velmi

autor
12. aug 2022

@martul no teraz som k nej prisla, lebo mi volala, nechce k lekarovi, tqk som zavolala lekara k nam ale vie prist az o 3 hod po sluzbe, tak uz pockame

iveta7677
12. aug 2022

Ved ani mne. Nie som zdravotnicka, ale moja babka mala tiez nieco podobne a neskor uz aj fialove nohy a potom uz bolo neskoro. Nech ju pozrie lekar zato nic nedate.

denae
12. aug 2022

Za tie tri dni ste si mohli niečo aspoň vygoogliť, ak už nepokladáte za potrebné ísť s tým lekárovi. Ja toto jednoducho nikdy nepochopím.

autor
12. aug 2022

@denae ved som pisala vyssie ze teraz mi povedala ze su to uz 3 dni, pojdeme na pohotovst

autor
12. aug 2022

@iveta7677 a co jej vtedy bolo ladviny ? Jedine to mi napada ked ma opuch noh

denae
12. aug 2022

na rukách mi to príde ako trombóza, nohy môžu mať viacero príčin. Ale lekár povie viac.

iveta7677
12. aug 2022

Nie, bolo to velmi vazne. Ale nepamatam sa.

iveta7677
12. aug 2022

@denae presne ako pisete, tromboza alebo nieco take.

kristella
12. aug 2022

Symetrický opuch v oblasti chrbta nohy a členkov, ktorý sa zhoršuje pri dlhom sedení/státí býva často príznakom problémov srdcového pôvodu. S tlakom dlhodobo babička nemá problém? Ako sa jej dýcha? Zadýcha sa pri rozprávaní, chodení, námahe? Musí mať vysoko pod hlavou, keď leží alebo uleží na rovnom? Žily na krku nemá viac naplnené?

chiccco
12. aug 2022

Hej môže to byt tromboza,je to dosť nebezpečné,ked sa odtrhne krvna zrazenina,bude neskoro..berie niečo na riedenie krvy?

stanulienkat
12. aug 2022

Opuchy na dolných končatinách môžu byť rôzneho pôvodu, bud je to cievny pôvod, alebo je to od srdca. Treba babke vykladať nohy, respektíve chladiť studenou vodou. Treba jej merat tlak aspoň tri -štyrikrát denne po päťminútovom kľude. Na rukách má podla mna hematómy, keby mala trombózu ako píšu baby vyššie, tak to by bola teda v inom stave. Vylucit sol, pit cistu vodu, nie mineralky. V pondelok sa nalacno hlaste u lekarky. Nieze babke sa nechce. Sleduj koľko babka vypije a koľko vymočí.

ildiko36
12. aug 2022

Este by som doplnila pred tym rano ako vstane z postele treba to aspon obviazať s elastickým obväzom, aby sa zabranilo k opuchu
Ked je pritomna opuch cievy su neprechodne a tvoria sa tromby, treba dat zobrat krv na D dimer,a cholesterol., dopplerove vysetrenie ciev,
Ked sa jej ťazko dycha treba aj pluca popocuvat či nema aj tam vodu..
Tie modriny su bezne v starobe, malo tekutin pije a je dehydratovana, žili lahko praskaju

babababka
12. aug 2022

Napíš potom ako dopadla.Držím palce.

monro
12. aug 2022

Moj otec mal srdcove zlyhavanie a presne takto opuchal.

gabika9878778
13. aug 2022

Nič v zlom ale moja babka mala taketo nohy a na druhý deň dostala porážku, však môže to byt čokoľvek okamžite do lekára s ňou!!!!!!!!!!!