Ahojte viackrát som čítala, že užívanie B-komplexu môže pomôcť proti kliešťom. Rozmýšľam, že by som ho nasadila aj 3 ročnému synovi, ale nemá jeho dlhodobejšie užívanie nejaké nežiaduce účinky?
@nelca84 nechce sa mi s tebou doťahovať sa, môj syn má za sezónu 4-5 kliešťov. Je vyslovene asi magnet na kliešte a to napriek tomu, že Béčko je na kila, natieram ho cajovnikovym a levanduľovým olejom, dávam mu náramky a spreje a aj tak kliešte vždy má
Naša pediatrička hovorí že pozor na béčko a apetít
my si davame b-komplex len ked ideme do prirody, nie preventivne a dlhodobo, urcite neucinkuje na 100percent, ale kliesta decka schytali len vtedy, ked sme zabudli uzit. takze sa snazime dat, aspon nieco pre lepsi pocit, plus davam rozmarinovy olej na topanky, radsej ako tie chemicke repelenty
Áno, u nás to funguje ... nasadím v máji, končíme v septembri, nikto z nás ešte kliešťa nedoniesol ... a s tou chuťou do jedla to u nás nefunguje, nejeme viac, keď berieme B-čko.
Mne velmi pomaha,uzivam ho,a Mame zahradu,nikdy ani stipanec..
Chodíme na chalupu a do prírody, užívame B komplex a kliešte sa nám zatiaľ vyhýbajú.
Proti kliestom to nijak extra nepomáha a chuti z toho viac jesť