Averzia na zvuky

prosimopomoc
18. máj 2024

Stretol sa uz niekto s averziou na zvuky? Neznesiem v domacnosti pocut zapnutu TV a radio, najradsej by som ich vyhodila, no nejde to. Viem, ze to nie je normalne, nasla som aj diagnozu, ale to je skor na zvuky ako skripanie, mlaskanie, dychanie inych 😀 to mi nevadi, len ten sum tv a radia.

viestta
18. máj 2024

Kup si stuple do usi

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik4
18. máj 2024

Ano ja, velmi zle sa citim
Mlaskanie sice znesiem ale tv, radio ked nepozeram nepocuvam neznasam a nenavidim zjapot,krik. Este ,,stastie" ze mam fakt strasne upistane dieta od mala a to uz ma skoro 9 🤦‍♀️🥲

stellarstar
18. máj 2024

Ja mám od detstva hyperacusis na niektoré zvuky som extrémne citlivá a aj uši ma zvyknú ptm bolieť. A to sa jedná o zvuky ako hlasný rehot, krik, pišťanie, kávovar, mixér...

jomarch
18. máj 2024

ja mam asi toto iste 🙂 nechapem ako si niekto moze pustat doma radio ako podmaz, lebo je v byte prilis ticho 😂😂 ten niekto je napr.aj moj muz, takze ked som sama doma, uzivam si tichooo 😂😂 tiez mi vadi aj telka ako podmaz. co sa tyka ludskych zvukov, viac ako mlaskanie mi vadi take sekanie zubami 😂😂

marcellka32
18. máj 2024

Mám mizofoniu, mne vadí rádio (doma ho nemám), tv mi nevadí, keď pozerám...
Veľmi mi vadí až chorobne: mlaskanie, chrumanie jablka s otvorenou hubou, chrumanie popcornu v kine s otvorenými ústami, luskanie slnečnice v ústach, miešanie kávy v hrnčeku kovovou lyžičkou dlho a highlight u mňa vyskrabavanie jogurtoveho kelimka dlho lyžičkou (by som dotyčného vyhodila cez okno aj s tým jogurtom)...moji doma vedia, takze to nerobia prípadne ja musím odísť z miestnosti, žiaľ až takto to mám

marcellka32
18. máj 2024

Kto púšťa u teba rádio a tv? Kúp si v lekárni štuple do uší, ja ich tiež často používam

limoncino
18. máj 2024

@marcellka32 ano, aj ja to mám, doteraz si pamätám, ako vedľa mňa v kine sedel pár a on ju stále hladkal po ramene a ja som mala chuť ho niečím ovalit, ten zvuk ma vytacal do nepríčetna

marcellka32
18. máj 2024

@limoncino ja mám tých zvukov aj viac, to som len narýchlo napísala čo mi napadlo...

patus_2
19. máj 2024

@prosimopomoc pozri si misofonia. Nepochopí ten, kto tým netrpí.

marticka85po
19. máj 2024

Mne napr. nevadi radio ani TV. Ale opakujuce sa stereotypne zvuky. Tiez to bude asi ta misofonia.

prosimopomoc
autor
19. máj 2024

@viestta fakt rada hodna psieho exkrementu

viestta
19. máj 2024

@prosimopomoc este lepsia rada by bola, ak by som napisala Vsak vypni. Ale asi nie si v byte sama, takze sa s tymi ostatnymi musite nejak dohodnut. Takze ako to ostatni vypnut nechcu, tak sa chran sama. Ci?

harrisson
19. máj 2024

@prosimopomoc zrejme ide o mizofoniu - nervovo-psychickú poruchu. Skus slúchadlá s tlmenim hluku a púšťaj si relaxačnú hudbu

harrisson
19. máj 2024

Druhá možnosť- vadia ti ti konkretni ľudia a tvoja zlosť sa transformuje do telky a rádia co pozerajú/pocuvaju