Stretol sa uz niekto s averziou na zvuky? Neznesiem v domacnosti pocut zapnutu TV a radio, najradsej by som ich vyhodila, no nejde to. Viem, ze to nie je normalne, nasla som aj diagnozu, ale to je skor na zvuky ako skripanie, mlaskanie, dychanie inych 😀 to mi nevadi, len ten sum tv a radia.
Ano ja, velmi zle sa citim
Mlaskanie sice znesiem ale tv, radio ked nepozeram nepocuvam neznasam a nenavidim zjapot,krik. Este ,,stastie" ze mam fakt strasne upistane dieta od mala a to uz ma skoro 9 🤦♀️🥲
Ja mám od detstva hyperacusis na niektoré zvuky som extrémne citlivá a aj uši ma zvyknú ptm bolieť. A to sa jedná o zvuky ako hlasný rehot, krik, pišťanie, kávovar, mixér...
ja mam asi toto iste 🙂 nechapem ako si niekto moze pustat doma radio ako podmaz, lebo je v byte prilis ticho 😂😂 ten niekto je napr.aj moj muz, takze ked som sama doma, uzivam si tichooo 😂😂 tiez mi vadi aj telka ako podmaz. co sa tyka ludskych zvukov, viac ako mlaskanie mi vadi take sekanie zubami 😂😂
Mám mizofoniu, mne vadí rádio (doma ho nemám), tv mi nevadí, keď pozerám...
Veľmi mi vadí až chorobne: mlaskanie, chrumanie jablka s otvorenou hubou, chrumanie popcornu v kine s otvorenými ústami, luskanie slnečnice v ústach, miešanie kávy v hrnčeku kovovou lyžičkou dlho a highlight u mňa vyskrabavanie jogurtoveho kelimka dlho lyžičkou (by som dotyčného vyhodila cez okno aj s tým jogurtom)...moji doma vedia, takze to nerobia prípadne ja musím odísť z miestnosti, žiaľ až takto to mám
Kto púšťa u teba rádio a tv? Kúp si v lekárni štuple do uší, ja ich tiež často používam
@marcellka32 ano, aj ja to mám, doteraz si pamätám, ako vedľa mňa v kine sedel pár a on ju stále hladkal po ramene a ja som mala chuť ho niečím ovalit, ten zvuk ma vytacal do nepríčetna
@limoncino ja mám tých zvukov aj viac, to som len narýchlo napísala čo mi napadlo...
@prosimopomoc pozri si misofonia. Nepochopí ten, kto tým netrpí.
Mne napr. nevadi radio ani TV. Ale opakujuce sa stereotypne zvuky. Tiez to bude asi ta misofonia.
@viestta fakt rada hodna psieho exkrementu
@prosimopomoc este lepsia rada by bola, ak by som napisala Vsak vypni. Ale asi nie si v byte sama, takze sa s tymi ostatnymi musite nejak dohodnut. Takze ako to ostatni vypnut nechcu, tak sa chran sama. Ci?
@prosimopomoc zrejme ide o mizofoniu - nervovo-psychickú poruchu. Skus slúchadlá s tlmenim hluku a púšťaj si relaxačnú hudbu
Druhá možnosť- vadia ti ti konkretni ľudia a tvoja zlosť sa transformuje do telky a rádia co pozerajú/pocuvaju
Kup si stuple do usi