Autoimunitné ochorenie, kortikoidy a vypadávanie vlasov

veronikatiki
8. dec 2020

Vie mi niekto poradit mam autoim.ochoreniektoreprvy x zacalo v lete v aprili nasadili mi po 6 tyzdn.umelom spanku a umelej.pluc.ventilacii kedze zakrvacali oluca 60mg prednisonu. Pribrala som napuchla na tvar hrozne vsetky vedl.ucinky som mala rychlo za pol roka mi ho vysadili na 5mg stastne som odpuchla zacalo to vyzerat nadejne az pred mediacom som zakrvacala znova opat nemocnica bronchoskopia 2 tyzdn.pobyt a zvysenie prednisonu na,ad na 40 mg.... opat zacinanam puchnut myslite si ze to bude opat taky extrem ako prvy x ?ci uz aztak nenapuchnem keduz bolotelo zvyknute na kortikoidy? A prosim vas prvy x ked mi ho dali pred pol rokom vlasy z velmi hustych mi vypadali na max riedke prestali padat ked znizili na 5mg a teraz pri zvyseni opat padaju no mam strach ze uz z tychto este ked zacnu znova tak extremne padat neostanu mi ziadne vlasy...vypadaju vsetky?viete odporucit neco ucine? Dakujem

sara07
8. dec 2020

tak ten opuch tam bude určite, to je proste mesiačiková tvar tzv, telo sa očisti tak za dva roky uplne, však ked to vysadia vrati sa tvar aj opuch do normálu
vlasy nerieš, kupiš si parochnu žiadna tragédia, na padanie vlasov pri tomto fakt nič nie je , bud rada že to vedia liečit a pluca funguju
pri autoimunitom ochorení tvojho typu je vypadanie vlasov uplne jeden z príznakov, ked je to važne, tam ti skutočne nepomôže nič na vlasy
dodržuj dávky liekov, snaž sa vela spat, žiadne cigarety, alkohol , vela zeleniny prechadzky nič iné sa tam nedá , žiadne vitaminy ani kury ti nepomôžu

katpizur
8. dec 2020

Ono je to vedlajsi ucinok, ten sa prejavi zakazdym, aspon moja skusenost je taka. Na toto si telo nezvykne nikdy. Na padanie vlasov si vyskusaj kupit kofeinovy sampon, nefarbi si ich a obcas si kup hennu, ta im pomoze tiez trosku.

veronikatiki
autor
8. dec 2020

@katpizur hennou som farbila lebo ja ich mam hnede svetle a uz aj sediny no farbila som na cierne a teraz odrasty otras a este aj povypadavali mam aj jazvy na hlave po operaciach a farbila som henou no vobec nechytilo nechapem preco pritom ciernou,

veronikatiki
autor
8. dec 2020

@sara07 ja nefajcim nepijem pre chorobu spred 8ich rokov hydrocefal som mala......... parochnh som nosila roky uz som mala dost teraz som bola rada narastli huste dlhe a teraz z prednisonu ledva daco mam na hlave :( a vysadit mi ho skusali nedavno z 60 mg zisli na 5mg za pol rok a zas som zakrvacala som spat na 40mg takze ak nebudem nikdy na 0 mg nezmiznu tie opuchy a vlasy uz nikdy?

zuzap33
8. dec 2020

@veronikatiki mám pocit, že už ste pred nejakým časom diskutovali presne o tom Prednisone a dávali tu fotky. No nič nové, keď ste odkázaná naňho bohužiaľ. Počas užívania lieku budú jeho účinky trvať

veronikatiki
autor
8. dec 2020

@zuzap33 ano ake ja myslim ze ked som ho uz brala 7 mesiacov a zisli ns 5mg teraz museli naxad na 40mg myslite si ze opat budu az tak extra padat vlasy? A hlavne ten opuch bude zas tak extremny? Aj ked je uz teli zvyknute na prednison?

sara07
9. dec 2020

@veronikatiki to nevie nik povedat podla mna, spytajte sa lekara a povedzte mu nech vam to povie natvrdo tak ako to je

veronikatiki
autor
9. dec 2020

@sara07 tam sakaxdy furt vyjadri ze anoopuch sa vrati no ci tak isto velminuz nevefia vlasy mozu nemusia velmi vypadavat u dakoho ani sa neukazu nsz.ucinky u dakoho vsetky jak ja som mala .....no to bolo prvy x v zivote chapem ze ti bol sok pre telo 60mg...... no teraz je to uz druhy x a ci mam cakst zas tak extremny opuch 2 tyzdne berem 40 mg....lica uz sa sfukli

sara07
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikatiki
autor
9. dec 2020

@sara07 nikto nehovori o nelieceni....... a ak mate potrebu sa dajak vyburit tu nemusite ja sa radim s ludmi pytam sa je to nove ja uz preftymto som si vytrpela uz rok bdelej komy aj 2 roky na voziku vdaka hydrocefalu takze mne tu radit typu vasich prirovnani nemusite......pytam sa lebo newem ako 2x reaguje telo na prednison ci rovnako ci nie....... majte sa

sara07
10. dec 2020

@veronikatiki doporučujem náštevu psychologa aby ste si uvedomili priority , či chcete vyzerat dobre alebo žit , to k čomu je dobré sa deptat
a môžete nahlasovat kolko chcete lutovat nebudem lebo to vam nepomôže a ano pravada boli
vyjadrenia lekarov je vam malo čo čakate zázrak z lurd alebo čo
však vám na to lekár odpovedal nestačí vám to ? nikto nemá veštecku gulu
skutočne naštivte psychologa, prekrucate fakty aby ste vhanali druhu stranu do systému rozhovru lutuj ma , chudatko atd atd ale to je škoda vysvetlovat kym sa nepreberiete a predpokladam že vaše okolie sa vam prudko vyhyba to čo sa nedá manipulovat vydieranim

sara07
10. dec 2020

nehovoriac že sme vám tu už raz prednisom a kortikoidy v lete vysvetlovali a vidím že to isté dookola

veronikatiki
autor
10. dec 2020

@sara07 nikto sa mi nevyhyba prave naopak su mi velkou oporou a prenich aj bojujem .... mna ma kto lutovat nemam potrebu aby ste to robili vy ci hocikto iny.....chcela som sa poradit s ludmi co to uz prezili a vedia ocom to asi je .....no ktomu nema co normalneho sa vyjadrit neviem naco to robi ja nenutim nikoho nech tu pise.... ano pravda boli to je u kazdeho tak...... no viac vedomosti sa dozviete viac toho viete a v mojich nejednych ptipadoch sa aj lekari vela x zmylili takze nie nestaci

sara07
10. dec 2020

@veronikatiki boj pre iných vyzerá inak
je to podstatné či máš vlasy alebo nie ? je podstatné či máš mesiačiková tvár alebo nie ?
riešiš uplnu kravinu vedlajšie učinky ktore spôsobuje uživanie prednizonu, načo to vôbec riešiš ? si stotožnená alebo nie ?
vieš sa vyrovnat s tým že budeš bez vlasov alebo nie? že budeš mat pol roka spuchnuttu tvar alebo nie ?
riešiš vec ktora nie je podstatná lebo žiadny docent na svete nemá na vedlajšie učinky kortikoidov dosah, bud teda ano idem ich brat , nejak ti to brani žit alebo prečo to vôbec riešiš zase, lebo ty si tu vychylovala ja v lete pre spuchnutu tvár
sa živíš modelingom ?

veronikatiki
autor
24. dec 2020

Ma niekto skusenost s liečbou Rituximab? Na autoimunitne ochorenie..... su to infuzie? Ma vedlajsie ucinky? Mal ho niekto?dakujem

veronikatiki
autor
24. dec 2020

Ma niekto skusenost s liečbou Rituximab? Na autoimunitne ochorenie..... su to infuzie? Ma vedlajsie ucinky? Mal ho niekto?dakujem

duratlicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
duratlicka
20. aug 2022

@veronikatiki Rituximab je monoklonálna protilátka. Používa sa aj pri chladovej hemolytickej anémii, tam je to už liečba prvej línie s vysokou účinnosťou. Určite by mal mať menej nežiadúcich účinkov ako kortikoidy.