Augumentin - zhoršenie stavu

14. dec 2024

Bola som u doktorky a mám angínu. Po začatí užívania sa mi zhoršil stav. Ma s tým niekto taký istý skúsenosť?

pribinak
14. dec 2024

Kedy si bola u doktorky? Lebo aj ATB potrebuju nejaký čas aby zabrali

dzulli1980
14. dec 2024

Penicilínové ATB mávajú nástup účinku 48 - 72 hodín.

autor
14. dec 2024

@dzulli1980 štvrtok.ale aby sa to zhoršovalo?

simcucik
14. dec 2024

Ja som od pondelka na nich kasel je stále taký istý dokonca az do vracania, povedala že by malo účinkovať po 5 dnoch je mi o nieco lepsie ale niekedy je to fakt hrôza včera mi predpísala ešte ventolin inhalátor, večer som mala takú bolesť v plucach akú som od začiatku choroby nemala. Čakám kedy to prejde lebo má to vôbec nebaví že beriem xy liekov a stále mi je rovnako

katulkagajdos
14. dec 2024

Ja som brala augmentin a po 2 dňoch, čo som ich začala brat sa mi okrem kašlu, úplne zapchali dutiny- volala som vtedy lekárke a že mám počkať a fakt kým som to dobrala všetko preslo- pockala by som do pondelka ak by sa to stale nezlepsilo skonzultovala by som s lekárkou.

lonely66
14. dec 2024

musíš vydržať, hlavne na 3.-4. deň odumierajú baktérie a vytvárajú množstvá toxínov v tvojom organizme, preto sa môžeš prechodne cítiť ešte horšie. je potrebné piť veľmi veľa tekutín a odpočívať. vydrž do 5.dňa, verím tomu, že sa to potom výrazne zlepší.
iste, musí ísť o bakteriálnu infekciu. pri vírusoch ti môžu ešte viac uškodiť.

ina2405
14. dec 2024

@lonely66 to som nevedela, dobre vedieť👍

zic
14. dec 2024

A nemas mononukleozu?