Ahojte zistena atrofická gastritida. Chudnutie. Malátnosť po jedle. Bolesť hlavy. Biopsia robená. Čakať na výsledok. B12 ok aj železo crp negatívne. Vracanie nie stolica ok. Jem jem a vôbec nepriberam 😔😪vyzerám hrozne už. Ze vraj na ti su lieky není. Len dopĺňať b12, železo. Vitamíny. Mate niekto skúsenosť. Bojim sa najhoršieho samozrejme. Pýtala sa ci mame v rodine rakovinu vravím nie cukrovku hej. Ale povedala ori rakovine by mi bývalo zle nechuť do jedla atď tam sú iné príznaky. Ďakujem.
@texik1
Ahoj. Ak máš v poriadku B12 a krvny obraz, tak by si nemala mať tú autoimunitnu gastritidu atroficku, ale spôsobenú helicobacterom. Sú vraj len tieto 2 typy. Helicobactera nemáš? Ako si na tom? Co ti dal lekár na to? Ja som mala atroficku gastritidu, ale zároveň helicobactera. Po zničení helicobactera sa mi vyliečila aj gastritida, ale časom som mala iný problém so žalúdkom.
Celiakia,ine alergie,HIT vysetrene? Nemyslim,ze by ti chronicka gastritida toto sposobovala. Predpokladam,ze beries lieky. Tiez mam chronicky gastritidu + reflux,ale naopak priberam,nie chudnem a nie a nie zhodit.
@iwesska mam novy nález s gastra. Takže chronická stredná gastritida. Hit nie. Lactoza 5%.môže mi to spôsobiť nadúvanie atď. Tenké črevo všetko ok aj žalúdok sj pažerák pekný bez zápalu atď atď. Mierne nedoviera kardia. Nie neberiem žiadne lieky iba nolpaza. Celiakia nemám. Dôvod prečo he ta gastritida lebo som naka helicibacter a ten sa nepreliecil.
@denisssa1 je pozitívny áno s biopsir ale nemôže nasadiť liečbu lebo beriem silné antidepresiva teraz kvôli problémom. A zároveň nemôžem antibiotika tie ktoré chcela nasadiť kvôli alergii na ne. Poradila mi ze si mam kúpiť vitamín u. Nemusia ho antibiotika zničiť zasa povedala.
@texik1
Mastichu si neskúšala? Ja som kedysi mala helicobactera a atroficku gastritidu. Dosť som sa na trápila, viackrát ATB som musela brat, lebo mi nezabrali, potom po zničení helicobactera sa mi aj párkrát vrátil, no hrôza. A potom po rokoch som videla na nete Mastichu, ale to som ho už nemala. Keby som vedela, tak by som skúšala najprv Mastichu a až potom ATB.
Ja mám v skratke chronicke autoimunitne zapalove ochorenie sliznice zaludka, nicia sa parietalne bunky ktore za normalnych okolnosti produkuju “intrinsic factor” co je typ proteinu, ktory pomaha vstrebavat vitamin B12 v tenkom creve a kedze sa mi ten protein nevytvara tak mam nedostatok toho vitaminu.
@luciahirner
@luciahirner dobrý večer aj mne teraz zistili chronická atroficka gastritida mám nedostatok vitamínu B12 ako vám to liečili
Ahoj. Mne po pôrode prvého syna zistili vredy,mala som aj bacil,jedla som a nepribrala,len chudla. Neskôr mi zistili aj poruchu štítnej žľazy,čiže viac menej bol problém tam,ale samozrejme aj vredy. Skus si dať prešetriť tu štítnu žľazu.