Atopický ekzém v hlave, ušiach, za ušami a na rukách

iivanna
17. jún 2021

Dobrý deň viete mi niektoré poradiť s atopicky exzemom co pomahal? Exzem mam v hlave, na ušiach za ušami a na rukách v zahyboch
Kozna mi predpísala kortioidne maste ale tie už nepomáhajú a chcela som skôr niečo nehormonalne máte niekto skúsenosť s nebalenými olejmi, krémi pripadne šampón
Ďakujem ta každú pomoc

marika39
17. jún 2021

nám pomohla iba modrá indulona a premasťovať, tiež na nás dok skúšali kadečo , a každá jedna masť drahšia ako druhá, pripadala som si ako pokusný králik, napokon mi kamoška poradila toto že im jedine pomohlo premasťovanie, vyskúšali sme a odvtedy máme pokoj. Nehovorím že to pomôže každému, nám áno.

kiki9871
17. jún 2021

@iivanna Ahoj, ako pise aj @marika39 premastovat, premastovat…najlepsie aj 3x denne..ja pouzivam telove mlieko Bioderma intensive baume👍zastavuje svrbenie pokožky a znižuje potrebu škriabania, obsahuje upokojujúce a čistiace zložky, ktoré okamžite upokojujú podráždenie pokožky. Je to vhodne na telo aj tvar. Pouzivam aj sprchovy Bioderma Atoderm Shower Oil. Aj LA ROCHE-POSAY konkretne Lipikar baume je tiez rada na atopicku pokozku.

jaja1979
17. jún 2021

@iivanna u nás veľmi pomohol holtov krem

zanetakovacsova
17. jún 2021

@iivanna kremíky aby si nemala suchú pokožku. Ale mne veľa pomohla aj Yves Rocher kozmetika sprchový atď a mám organickú rumančekovú vodu.

loliki
17. jún 2021

@iivanna Probiotiká, napr. Linex, upravia ti črevnú floru a prejavi sa to na kozi. Nepouzivala si nieco agresivne na vlasy - šampón, farbu...?

mmbudiakova
17. jún 2021

Ahoj. Mám veľmi dobre skúsenosti tiež s Bioderma atoderm intensive baume produktami, veľmi odporúčam. Skúsila som všetko a jediné, čo zabralo, bol tento telové mlieko. Mne najviac pomáha pravidelné krémovanie. Za štyri dni poctivého krémovania zmizol. Možno každému pomôže niečo iné ale za vyskúšanie sa to oplatí. Držím palce.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iivanna
autor
18. jún 2021

@loliki práve ze nie šampón má stále ten istý

iivanna
autor
18. jún 2021

@jaja1979 skúsim kúpiť ďakujem

iivanna
autor
18. jún 2021

@kiki9871 tu biodermu krém mam teraz vyzerá ze celkom pomáha prestalo má svrbiet aj pokožka je menej sucha tak isto zacarvenanie je menšie
Vyskúšam aj ten sprchovy

iivanna
autor
18. jún 2021

@mmbudiakova teraz ho používam vyzerá ze pomáha 🤗ďakujem

kiki9871
18. jún 2021

@iivanna super to som rada 😉👍 inak na tie vlasy by si mozno mohla skusit Mixa baby atopiance, je to na telo aj vlasy, pre deti aj pre dospelych. Znama ho pouziva aj pre seba aj pre deti a chvali si ho.

emmeke
18. jún 2021

Tiež sa prikláňam k tomu, že tento problém treba s najväčšou pravdepodobnosťou riešiť zvnútra. Možno je to premnožená kvasinka a pri nej nie je vôbec vhodné postihnuté miesta natierať, pokým nevyblednú, jedine zinkovou masťou (práškový zinok rozrobený napr. v bambuckom masle), no základ je hlavne upraviť stravu.

astaa
5. júl 2021

@iivanna
Ahoj, moja alternativna lekarka mi odporucala colostrum, ma vraj pomahat na alergiu a a rozne kozne ochorenia, tak to teď skusam vnutorne a pouzivam aj krem s colostrom...