Ahojte maminy, čakateľky i nemaminy, viem že na túto tému sa už popísalo kopec diskusií ale chcela som sa poradiť. Ja som nikdy nemala problémy s ekzémami, alergiami a podobnými neduhami. Alergie sa mi začali objavovať až v dospelosti a to jedna za druhou - na peľ, roztoče, citrusové ovocie, dvakrát sa mi objavila potravinová alergia neviem z čoho. A po porode sa mi objavil atopický ekzém. Mám vysušenu napnutú pokožku, na zápastiach, pod lakťami a kolenami sa mi robia škaredé červené fľaky a strašne svrbia. Chcela som sa informovať, čo vám na to zaberá, máte nejaké skúsenosti?
Ahoj, ja som mala problemy s exemom pocas tehotenstva , branila som sa mastiam ktore odporucala kozna a skusala som vsetko mozne, kazdy mame inu pokozku ale mne pomohli ovsena kupel je pre deti je to v takych sackoch 6 kusov a potom som si to natrela kremom znacky A-DERMA krem EXOMEGA podla toho ake chces balenie stoji do 20eur, ovseny kupel do 4e. A najlepsie je krem ti daju vzorku v lekarni aby si nevyhadzovala hned peniazky lebo ako hovorim kazdemu zabera ine. Po porode mi to uplne ustupilo a odvtedy nic. Teraz sa objavil malemu fliacik okamzite som mu dala bepanten mast co mu davam na zapareniny a zmizlo mu to , to miodporucila detska lekarka. Tak nech ti to co najskor ustupuje;) 😉
no imunita sa zhorsuje