Atak možno tetánia

aurelka1
17. júl 2024

Dobrý večer prajem všetkým
Začnem úplne od začiatku…pred 4 mesiacmi som bola v kostole prišlo mi veľmi zle opuchol mi jazyk začala som vracať nemohla som poriadne ani chodiť a dýchať úplne lapala som po dychu
Po ceste s autom do nemocnice mi začala veľmi tŕpnuť ruka dostávala som akési kŕče v ruke a citila som ako keby mi ťahal niekto do zadu jazyk bolo mi veľmi zle takto som sa zle ešte nikdy necítila.
Chodila som stále do nemocnice na pohotovosti po lekároch žiaľ nič. Od vtedy chodím po lekároch a vôbec nevedia čo to je a žiadne vyšetrenia nerobia.
Mám skoro každý deň strašnú bolesť hlavy,spanky,oči,krk, dusi ma v krku.
Mám problem z jedením niekedy sa najem niekedy vôbec neide ani prehltnúť a ťažkosti zo zuvanim jedla, počas jedenia mám ako keby zaseknutý jazyk a rýchlo len jedlo vyberám z úst.
Cítim v ľavej ruke také pumpovanie aj kŕče. Niekedy mi trpne polovička tvare a cítim ako úplne napnutie pod jazykom a tazku celú sánku okolo zubov.
Vážne neviem ako si sama poradiť ako sa dať do kopy a hlavne je potom už aj strach niekam ísť co ak ma to chytí tam a mám veľký problem ísť niekam s autom lebo dostala som vtedy po ceste do nemocnice ako šok neviem ako to zo všetkým skončiť a žiť si konečne svoj život aký som žila
Mám 6 ročnú dcérku mali sme veľmi šťastný život teraz je problem ísť si niekam von a zabávať sa snou niekde vonku
Veľmi sa trapim hlavne koli svojej dcére😭😭🙏🙏

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurelka1
autor
17. júl 2024

@mia16081996 žijem v zahraničí žiadne vyšetrenia mi nerobia myslím to naozaj vážne úplne nič a to je premna najhoršie lebo neviem čo mi je
Snažím sa tu kúpiť niekde magnezium lieky ešte ani to tu nemajú len tie šumivé do vody

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurelka1
autor
17. júl 2024

@mia16081996 nie nedá sa😭
Je tu jeden lekár je to hodina cesty s autom lenže problem je tam že nedokážem ísť niekam autom keď idem s autom len tu k lekárovi do mesta hneď sa mi ťažko dýcha točí sa somnou
A úplne čo mám hocikedy a hocikde závraty a cítim sko keby som mala už odpadnúť a strácam svoju rovnováhu

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurelka1
autor
17. júl 2024

@mia16081996 dá sa ísť na Slovensko lenže problem je tam že v tomto stave by som asi nezvládla lietadlo
Volala som z doktorom zo Slovenska narobili sa ma spýtal že ako chcem v takomto stave zvládnuť lietalo

aurelka1
autor
17. júl 2024

@mia16081996 a zabudla som ti napisat dali mi lieky amitriptilin len neviem či ich brat alebo nie

kaya18
18. júl 2024

@aurelka1 skúste si nájsť minimálne vitamíny minerály, ktoré by ste do seba dostali, ak máte problém s jedlom, a mala by to byť možno aj tá tetánia, tak ďalšie znižovanie minerálov vám bude len všetko zhoršovať. Mne na tetániu pomohlo zo začiatku keď som všetko dopĺňala - horčík, vápnik, C, D, Bkomplex. Probiotiká. Tiež by vám dobre spravil fluidex - rozpustné minerály. A viem, že toto sa číta/počúva najťažšie, aj mne tak bolo, ale treba sa upokojiť a nestresovať. Robte si malé radosti, aj drobnosť skutočne stačí a na to sa sústreďte. Psychika má neskutočný vplyv na všetko.

aurelka1
autor
18. júl 2024

@kaya18 áno dakujem veľmi pekne psychika robi veľmi veľa jak príde veľmi silný atak tak strašne sa bojím že nedaj bože mám infarkt alebo niečo vážne potom sa bojím o svoj život je to hrozne😭😭

zuzka2026
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurelka1
autor
18. júl 2024

@zuzka2026 neurčim si diagnózu sama lenže tu človek musí byt sám sebe lekárom a po druhé vravia že nič vážne to nieje mala som EKG srdca je to v poriadku len rýchlo bije
Včera mi napr. cely deň nebolo nič išiel manzel do prace bola som sama doma večer a už ma to chytalo snažila som sa ukľudniť a prešlo to už to mám 4 mesiace od začiatku to bolo veľmi veľmi hrozne teraz je to lepšie len sa snažím zistiť alebo hľadám nieaku radu že ako sa stoho zbaviť
Možno je to zo psychiky vážne neviem možno že máš pravdu ty preto sa chcem aspoň nieako dať do kopy aby som mohla ísť na cestu domov k lekárom
Lenže problem je v tom že viem že tu cestu teraz nezvládnem

luccija
18. júl 2024

@aurelka1 už sme si tuším písali...to je psychika máš úzkostne stavy.Preco si nezačala brať amitriptilin?nie, neprejde to samé už to máš veľmi rozbehnuté.Ty potrebuješ ukľudniť nervy nerozumiem prečo lekár tam, ti nedal lieky na ukludnenie veď toto nie je život.Zacni brať lieky

aurelka1
autor
18. júl 2024

@luccija Ahoj myslím že hej…..man ich doma druhý deň začnem ich brat najprv som si chcela zistiť či ich mám zobrať minule mi dali omeprazol na žalúdok a hlavná vec že zo žalúdkom nemám vôbec nič😂
Neviem prečo nedávajú nič
Dnes som našla konečne obchod kde sa dá obiednat magnesium
Našla som dokonca magnesium minerály vo forme sirupu
A aj krém magnezium že vraj ak ni to namastim tak ten krk všade kde namastim sa svalstvo uvoľní a aj vstrebáva cez kozu elementárneho horčíka konečne som našla magnesium 🙈

zuzka2026
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurelka1
autor
18. júl 2024

@zuzka2026 dúfam že je to iba to😭 nemyslela som nadtym že to môže byt niečo horšie😭 ale po pravde myslím si he but tetania alebo možno ani to nemám len psychické ataki
Mám to v živote veľmi ťažké pred 4 rokmi som prišla o otca o rok neskôr o babku sní rok neprešiel dedko a po paru mesiacoch ďalší dedko v tom ešte aj moj potrat hruza
V kostole mi to začalo stym že to bol obrat na veľký piatok a ako prichádzali plno farari atd. Všetko mi to pripomenulo otcov pohreb bol veľmi mladý mal život pred sebou z nami no žiaľ stalo sa nevrátime to
Neviem vážne dala si mi chrobáka do hlavy

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurelka1
autor
18. júl 2024

@mia16081996 neviem presne co mi to robili s presne načo ale bolo to taká okrúhla mašina ležala som na tej posteli šlo to somnou hore dole od hlavy po hrudník a povedali že je to ok len neviem či sa pozerali aj na hlavu

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurelka1
autor
18. júl 2024

@mia16081996 no áno pytala som sa mami že čo to bolo tak povedala že ct.
Môžem cítim pri tetanii ako také brnenie aj na prsníku? Pytam sa lebo na ľavej strane prsníka niekedy mám ako keby také trpnutie ale neviem ako to opísať nieje to trpnutie ale také podobne zvláštny pocit

kaya18
19. júl 2024

@aurelka1 s tetániou je to tak, že sa toho zbaviť nedá. Treba si nastaviť systém fungovania a určiť si ozaj priority a nerobiť veci na 150%, ale ozaj zvolniť a pomaly a šetriť sa. Magnézium je super, ale treba si dať bacha, že aké. Mne osobne vyhovuje len jedno konkrétne, ostatné mi dráždia žalúdok a mala som hnačky z toho akurát, čo teda ešte zhoršovalo stav. A žiaľ, áno, tetánia najviac sa prejavuje večer, aj celý deň sa môžem cítiť v pohode a večer o jedenástej cítim, že som to prehnala. Čo sa týka takého skludnenia, mne teraz celkom vyhovuje a pomáha aj jóga.

aurelka1
autor
19. júl 2024

@kaya18 našla takýto sirup sú tam veľmi veľa minerály neviem môže byt takýto?

aurelka1
autor
19. júl 2024

@aurelka1 alebo to môže byt panic atak neviem pokiaľ doktor nezrobi vyšetrenie

kaya18
19. júl 2024

@aurelka1 ja užívam magnesium od vitaslife , je to jediné, ktoré mi nedráždilo žalúdok. Ako rýchle magnézium pre prípad núdze nosím so sebou DELTA DIRECT Mg + B6 (to je sprej, na pulzné body si dávam alebo tam kde cítim tŕpnutie) a večer ideálne teplý kúpel s magnéziovou soľou. Ten kúpel som zo začiatku mávala každý deň, teraz už len raz za čas si dávam, podľa pocitu.
a ono už nech to je panik atak, tetánia, alebo čo, všetko má spoločné to isté = dlhodobý stres a vyčerpanie. A aj sa to rieši rovnako. Je to preto veľmi individuálne. Možno vám chýbajú aj iné vitamíny minerály, resp. sa hýbete na veľmi spodných hraniciach a ako sa cítite vyčerpane tak zrazu sa zvýši potrebu a už ste v deficite a nemáte...
prípadte si skúste pozrieť ešte článku tu => https://hippokrates.sk/znacka/tetania/ = tu majú aj špeciálne doplnky pre tetániu, tie som brala zo začiatku, keď som mala veľmi veľký deficit, časom mi už neboli treba

aurelka1
autor
19. júl 2024

@kaya18 dakujem veľmi pekne❤️❤️❤️