Asymetrické prsia

peroxidik
11. jan 2014

Ahojte, chcela by som sa poradiť s mamičkami ktoré trápi/trápil podobný problém mám dcérku a tá cca od 6mesiaca čo som ju kojila začala preferovať iba jeden prsník, dôsledkom čoho je jeden o číslo väčší od druhého, najviac si neviem poradiť s tým ako to zakryť pri tričkách a v plavkách. zatial nosím podprsenky na kojenie ktoré sú pohodlnejšie a trocha to aj zakrývajú ale ked som si skúšala tie bežné tak mi žiadna nesedela v dôsledku tejto asymetrie. Ďakujem všetkým mamičkám ktoré sa podelia o skúsenosti poprípade aj riešenia čo po kojení s takými asymetrickými prsiami či sa upravili alebo či uvažuje nad korekciou, alebo ste ju už absolvovali.

ushuaia
11. jan 2014

@peroxidik nedavno tu bola podobna tema...ja som nekojila, lebo som mliecko nemala... moje prsia su od prirody asymetricke...dokonca to mame v rodine...sesterka tiez...uz som si zvykla a najma partnerovi to nevadi...sa zasmejeme 😀, a tiez som mala problem s podprsenkou..., lebo na pravy mam v pohode 75B, ale na lavy je tato velkost trosku velka... 😀, treba len najst spravny tvar... , ale maminy co kojili odporucali ponuknut prsnik z kt. nechce...,to ale asi nebude jednoduche...

peroxidik
autor
11. jan 2014

no ja ked som si to uvedomila že začína sa jeden zväčšovať viacej tak som skúšala ponúkať malej, aj som odsávala ..začalo mi pribúdať mlieko ktoré malá nechcela a prsník bolel ani to odsávanie nebolo nič moc tak som to vzdala možno predčasne a definitívne som prestala z toho jednoho kojiť ked prišli zúbky a začal kúsať kým som ju naučila že nesmie ma kúsať ten menší mám už bez mlieka.☹

ushuaia
11. jan 2014

@peroxidik juj to si asi neurobila dobre... ☹ , pokial si kojit chcela..., ale ako vravim ja ti v tomto neporadim, pretoze o mliecko som prisla velmi skoro..., a s mojim ,,malickym problemom,, som sa naucila zit... 🙂

inffinity
11. jan 2014

@peroxidik já jsem malou kojila od cca 5mesicu z jednoho prsa..dreuhe odmitala toto preferovala kojit sem chtela kaslala jsem na to jak to bude vypadat..mela sem ho o dve cisla vetsi 😀 byla sranda v plavkach ale neresila sem to !! ja sem vedela i me okoli ze je to proto ze koujim z jednoho a ostatni at si premysli cim to je 😀 😎 a v tričku to nebylo tolik videt 🙂 PS: kojila sem ji do 2let a 2mesicu 😉

barbora59
11. jan 2014

nevadi koj malinku kolko treba.a hocikedy si to potom mozes dat spravit. ja som bola ked som dokojila , nemala som sice takyto problem ale ked dokojis a po par mesiacoch ked sa to ustali budes vidiet ci stym chces nieco robit alebo nie.

luba28
12. jan 2014

@peroxidik ja to mam odkedy mi prsia narastli a je problem kupit dobru podpiru,...a to som ani nekojila,....co uz????? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

buffinko
12. jan 2014

@peroxidik, ja som zhruba od 3ch mesiacov kojila len z jedného prsníka obe moje deti. staršiu do 3ch rokov, mladšieho ešte kojím. tiež som mala jedno prso obrovské a druhé takmer neviditeľné 😀 zhruba v roku dieťaťa sa to upravilo. doteraz mám jeden prsník väčší, ale už len málo. ten prsník, z ktorého kojím bol vždy o niečo (málo) väčší ako druhý, nie však o číslo, vidno, keď som nahá 😉 takže ono sa to ešte upraví, nie je to konečný stav...a až keď úplne dokojíš, uvidíš, či bude vôbec potrebná korekcia (podľa mňa len z dôvodu asymetrie nie....)

zivika
12. jan 2014

@peroxidik najjednoduchsie bude kupit silikonove vypchavky a jednu supnut do podprsenky k mensiemu prsniku a rozdiel sa strati 😉 no a samozrejme po kojeni sa mozes rozhodnut, ci pojdes na korekciu 🙂

peroxidik
autor
12. jan 2014

no skúšala som podprsenku a aj plavky takto vystlať jeden košík vypchávkami a na to druhé nedať nič ale ten väčší je aj ťažší a celá ta podprsenka uchádza do tej strany no vyzerá to hrozne 😒 ak by ste mamičky poznali nejaké konkrétne značky podprseniek alebo obchody či stránky, uverejnite dakujem 🙂

zivika
13. jan 2014

@peroxidik kym budes kojit, tak to asi moc neporiesis, lebo naliaty prsnik nevyvazis nijakou vypchavkou, takze ten rozdiel v plavkach asi nezakryjes...ale mozes skusit o cislo mensi obvod podprsenky, nech ma co najpevnejsie kosiky a jedno ramienko pritiahni viac ako druhe a k mensiemu prsniku vypchavku...a neboj, po odstaveni sa rozdiel zmensi, hlavne ten vahovy...

peroxidik
autor
13. jan 2014

@zivika dakujem za rady, vyskúšam, ty už nekojíš a vrátilo sa ti to do "normálu"?

zivika
13. jan 2014

@peroxidik ja od prirody nemam prsia v "normale" 😀 inac celkom pekne podprsenky maju na astratex.sk, skus popozerat...

peroxidik
autor
14. jan 2014

@barbora59 chcela som sa opýtať či si si dala urobiť a už nad prípadným dieťatom dalším neuvažuješ, lebo ja mam teraz prvé a popísané je kadečo o upravách a kojení, inak čo som pozerala fotky prs čo boli aj zväčšenie, podvihnutie alebo riešenie asymetrie tak tie fotky po sa mi max pačili 3 upravy, sa mi zdaju byť tie jazvy take viditelne, alebo sa to časom upraví,?

peroxidik
autor
14. jan 2014

@zivika popozeram dakujem, ja som si našla v inej diskusii značku lormar že su kvalitne tak som si jednu objednala a bleskovo aj prišla mi už je to push upka ale prvááá čo ma neotravuje a ani necítim že ju mam 😝

barbora59
14. jan 2014

@peroxidik ahoj nad dalsim uvazujem , dr povedal ze kojit sa da bez problemov, neviem ako budu vyzerat po druhom kojeni ak by sa mi nepacili pojdem zasa no co uz🙂 co sa tyka jaziev mam ich myslim max pekne naozaj ked stojim nevidno ich , naozaj to si musim prso nadvihnut aby bolo vidno ze sa nieco robilo , jazva je jasne ale velmi jemna. videla som tiez uz vselico 🙂

peroxidik
autor
15. jan 2014

a kde si si ich dala robiť? inak ty si si nechala len upraviť velkosť alebo aj niečo ine ti robili,? lebo ked ma niekto pekne prsia ako na výzor že pekný tvar, bradavky pekne tak sa doktor moc nenarobí 🙂 ale ked sa robia ovisnuté a asymetrické tak to tam bude asi viac jaziev, a čo na to tvoj partner? pačia sa mu viac tieto? a aj ta podporoval alebo si si to musela presadiť?