Ahojte, čaká ma druhá dávka Astra Zenecy,tak sa chcem spýtať tých,ktorí maju druhu dávku už za sebou,ako ste to zvládli v porovnaní s prvou dávkou?
@mmoonna všetky moje bývalé kolegyne boli tento týždeň v pondelok a v stredu na 2.dávku. Riaditeľka im dala deň voľna po očkovaní a všetky do jednej boli v práci, lebo nemali takmer žiadnu reakciu. Pritom okrem jednej všetky mali po 1. dávke veľmi silnú reakciu (zimnica, že zuby nespojíš, vysoké teploty, bolesti hlavy, bolesti celého tela, dve dokonca odpadli). Teraz nič, len bolesť svalstva okolo vpichu u pár z nich.
Pi prvej davke ma bolela hlava, vcera som mala druhu a vobec nic. Kolegyne co mali zvysenu teplotu po prvej davke, nemaju zatial ziadne problemy. Dnes, druhy den, este neviem.
nemate problem s ms ze je nieco inak ako bezne?? je to teraz taka velmi rozpravana tema a riesena
@makova333 držím palce, nech bude všetko bez reakcie.
Ono každé telo reaguje inak, samozrejme, ale čo zatiaľ vidím a počujem, tak u Astra Zeneca je tá 2. dávka oveľa lepšie znášaná ako prvá.
Pred chvíľkou som volala kamarátovi... Po prvej nebol týždeň v práci, 3 dni mal teploty nad 41, potom ešte 2 dni zvýšená nad 38 a celý čas hrozná bolesť celého tela. Včera 2. dávku, jeho manželka sa tak bála, že zas bude na tom zle, už týždeň panikarila a vraj okrem miernej bolesti hlavy včera večer, zatiaľ nič iné 🙂 Len taká poznámka, že on je obrovský chlap, má 196 cm a ešte aj výraznú nadváhu, jeho manželka vyzerá pri ňom ako dieťa... vravela, že keby odpadol, tak má smolu. Takže sa ani nečudujem, že sa tak bála.
Po druhej dávke som nemala žiadne nežiadúce prejavy. Menštruácia rovnaká.
@makova333 dokonca aj stres, či antibiotiká.
Neviem čo z toho robia také haloo ( ak by to aj pravda bola). Na Instagrame to taká blogerka Alex wortex šírila
..
Ja som mala nežiaduce účinky po astre ( bolesť hlavy a teplota) ale také isté som to mala aj pri iných očkovaniach - ako napr. Proti kliešťovej encefalitíde a pod.
Je to nepríjemne, ale isto lepšie, než mať reálne koronu ... ( Môj názor a dúfam, že aj názor väčšiny zodpovedných ľudí )
Po druhej absolutne nic, ale ani po prvej nic vazne som nemala
@mmoonna Neporovnatelne! Iba mierna zimnica, trochu bolest svalov. To je vsetko. Dala som si vecer paracetamol. A na druhy den uplne fit.