Astma - sprej Mometasone

lienkara
26. mar 2024

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať či sprej do nosa mometasone je na astmu .Ďakujem

lakebabe
26. mar 2024

@lienkara mometason je sprej do nosa na alergiu astma sa lieči inhalatormi na vdychovanie plus liekmi

lienkara
autor
27. mar 2024

@lakebabe preto sa pýtam lebo manžel má astmu ,bral inhalator Asmanex, ale nebol dostupný tak si pýtal náhradu a predpísal mu tento nosovy sprej ,lenže nikde v letáku nepíše ,že je na astmu ... Lekár má už cez 70 tak mám pochybnosti či je to vlastne aj správny liek na tu astmu....

fadama
27. mar 2024

Tiež mi dali sprej do nosa ( názov si už nepamätám) a veľmi mi pomohol

lakebabe
27. mar 2024

@lienkara áno ja ho tiež užívam na striedačku s inými. Dávajú ho na to aby sa mu netvorilo v nose hlieny z alergie ktoré potom zatekaju do hrdla a dusia ho pri dýchaní. Tak musí brať aj toto

simsalabim
27. mar 2024

@lienkara na adsmu treba inhalator - sprej do ust - nie do nosa.

zuwa78
27. mar 2024

@lienkara ten je tusim na odpuch sliznice... a myslim, ze je to kortikoid....
Mne robil dobre......

lienkara
autor
27. mar 2024

@simsalabim máte skúsenosť že pri astme predpisujú sprej do nosa ? Lebo v letaku nepíše že je určený na astmu ,len že obsahuje kortikoidy.

simsalabim
27. mar 2024

@lienkara nie, na astmu mi predpisuje inhalator do ust - ja mam Alvesco. Sprej do nosa je na odpuchnutie sliznice v nose. Do nosa mam nosny psrej Mometasone. Pri astme treba, aby ucinkoval v priedusniciach a prieduskach - teda ustny inhalator.

kacena4
27. mar 2024

ahojko ja beriem aj aj, inhalator do pluc na astmu a mometasone do nosa (su to kortikoidy lokalne) na alergiu ulavi od opuchu nie od astmy