Astma

luccciiiaaa
7. feb 2024

Dobrý deň chcem sa opýtať ako to je s astmou…bola som na plucnom vyšetrení kde mi pán doktor dal akurat inhalačné kortikoidy a nič mi k tomu nepovedal ale v správe mám napísané nealergické neesinogilné astma bronchialne, manifestace postinfekční…vie mi niekto poradiť či sa toho zbavím alebo nie…nikdy som nemala problém s dýchaním, záchvat som tiež nikdy nemala akurat mám stále nádchu a z toho niekedy vlhký kašeľ prevažne bez hlienu…niekedy sa pri námahe zadýcham ale to aj preto že sa mi upchatá nos a musím dýchať ústami ….spitometriu som mala v norme ale po inhalačnej látke tam bolo zlepšenie….viete čo to presne je a či sa toho zbavím alebo nie?

taktotedanie
7. feb 2024

@luccciiiaaa a aj si sa ho opytala ci si len cakala na prednasku od lekara ohladom astmy?

luccciiiaaa
autor
7. feb 2024

@taktotedanie no pýtala že či je to nejak zlé alebo čo a on mi nič na to nepovedal iba že mám užívať ten sprej a za dva mesiace na kontrolu vôbec sa nechcel nejak somnou baviť

taktotedanie
7. feb 2024

@luccciiiaaa tak pockaj 2 mes liecba moze zabrat a zlepsia sa vysledky a uz ho nebudes musiet uzivat

luccciiiaaa
autor
7. feb 2024

@taktotedanie tak nič iné mi nezostáva…len som chcela vedieť či s tým má niekto skúsenosť poprípade načo sa pripraviť