Asperger u dospelého

28. apr 2024

Prosím ženy, poznáte niekoho, komu aspergerov syndróm diagnostikovali v dospelosti? Potrebovala by som info, ako to prebiehalo, kde s tým ísť atď. Ide o blízku osobu, ktorá je konečne ochotná to riešiť.. Viem, že liečiť sa to nedá, ale aspoň nejaké lieky na stlmenie nejakých reakcií sú. Ale, keďže ide o fungujúceho zamestnaného človeka, bojím sa, že obvodný lekár nás s výsmechom pošle do prdele (je to taky typ..) a tým aj ochota toho človeka skončí. Za každú radu ďakujem.

petruldo
28. apr 2024

Treba ísť k psychologovi, ktorý sa špecializuje na diagnostiku PAS porúch, Lazikova Trnava, Andreas Bratislava, Adept Žilina, aj v Považskej Bystrici je jedno centrum. Ale diagnózu musí potvrdiť psychiater.
Lieky na aspergera neexistujú, ak má nejaké pridružené psychické ťažkosti liečbu nasadí psychiater

kacena4
28. apr 2024

ahojko dospelakov diagnostikuju v prahe, teraz si nespomeniem na zariadenie. na slovensku neviem o nicom, a tom mam cerstvu info od lazikovej (tiez som sa chcela dat diagnostikovat, nakolko mam vsetky priznaky). ale je to len diagnoza na papiery. ak ma problemy treba to riesit so psychiatrom, moze mu stanovit pridruzene diagnozy ako depresia, OCD... a na tie mu mozu predpisat lieky. hlavne si treba nastudovat nieco o tomto syndrome aby clovek vedel co je unosne v spolocnosti a co nie a riadit sa pokynmi odbornikov. mne sa velmi paci kniha ostatnikova autizmus od a po s, a vychova ditete s aspergerovym syndromem, kde pochopis urcite cinnosti aspikov a daju ti navod ako predchadzat napr. stresu, uskostiam.... drzim palceky

petruldo
28. apr 2024

@kacena4 Adept Žilina diagnostikuje aj dospelých s PAS

petruldo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacena4
28. apr 2024

@petruldo fakt?? mne tvrdili ze dospelákov len praha. vdaka za info

kiki68
29. apr 2024

Pre dospelych je hlavne Nautis Praha a potom este Brno. Ale obratte sa na OZ Hans, poradia ako dalej a kde ist na diagnostiku.

pieksamaki
30. apr 2024

@kacena4 dá sa ta kníh iba napr. Požičať?

pieksamaki
30. apr 2024

@kacena4 dá sa ta kniha požičať niekde?

kacena4
30. apr 2024

@pieksamaki kniznice??

pieksamaki
30. apr 2024

@kacena4 dakujem