Asi nás hryzie ploštica

irina29
26. sep 2021

Zienky poradte, z nicoho nic ma nieco v noci postipalo. Na posteli som nasla malinke, vylucky krvi a kedze sme mali bielu plachtu tak to bolo vyditelne, zatial som bola postipana len ja, vsetko postelne som. Ymenila a odcestovala k mame. Manzet si myslel ze nic uz nemame ale ked som o 3 dni prisla tak aj on mal zase na posteli krvave akvrny a drobne cierne bodky ako trus. Asi je to plostica alebo blcha, som zufala, ako sa mam toho zbavit, ako ste postupovali ak sa vam to stalo

kittykat22
26. sep 2021

@irina29 kup si lapac na plostice a daj ho pod postel. Plostice sa zdrziavaju v rostoch alebo v skarach - musis ju najst - je dobre viditelna, neda sa prehliadnut. Zasviet baterku na telefone a prehladaj celu postel - nebudu daleko. Daj pascu aby si si bola ista, inak treba volat deratizacnu firmu. No a samozrejme informovat susedov izbou nad vami, pod vami a vedla vas - pretoze to kludne moze ist od nich. Ty nemusis byt vobec zdroj.
Nechces pridat fotku? Je zvlastne ze by si mala trus z jednej plostice ... Mala som ich v spolubyvani, tak by som ti mohla aj povedat, ci je to ono alebo nie.

berenike114
26. sep 2021

@irina29 ak je to ploštica, tak štipancov je viac za sebou. Treba pozrieť posteľ, rošt, matrac, kde by sa mohla skrývať, môže byť aj v zastrčkach, pod parketami, v spojoch postele ak je drevená…. Vylieza len v noci tak nájsť ju v pohybe bude problém. Ak sa podarí nájsť ideálne vyhodiť predmet kde je namnožená. Všetko oprat na najvyššom stupni. Ak nepomôže zavolať odborníkov. Nám raz doniesol do baraku bracho z nemocnice ploštice. Zavolali sme dezinfekciu. Nakoniec sme museli vytrhať všetko v izbe stále sa vracali, od parkiet až po strop všetko šlo preč. A potom nový nábytok a všetko sme dali opäť vystriekať a to už pomohlo. Veľa šťastia a riešte čím skôr než sa namnožia.

beronsche
26. sep 2021

@irina29 mate stipance hlavne na spodnej casti tela? su za sebou a svrbia? ak ano,to bude blcha... Ta aj nechava male krvave fliaciky na plachte. A tu potvoru si mozes priniest hoci aj z mhd, ci obchodu..
Vsetko vystriekat nejakym insekticidom, postel, rosty ak mate, srary v izbe, hoci len biolitom a nechat chvilu tak. Potom vsetko umyt, postelne pradlo a textilie vyprat a vyzehlit, aj matrace vycistit, prezehlit.. a hladat tu potvoru..
kym ju nenajdete, nespite tam..

irina29
autor
26. sep 2021

@kittykat22 dakujem. Su to malinke cierne bodky a niekde aj krvave stvrny asi 2 mm, ja som sa s tym este nestretla, vahala son ci je to blcha alebo plostica, mame so asi od minuleho tyzdna

irina29
autor
26. sep 2021

@beronsche dakujem. Ja som mala stipance od pasu dole presne ako pisete, a brutalne svrbia....zblaznim sa z toho, zajtra rano kupim prostriedok a vsetko vystriekam, mam maleho chlapca a postielka je tiez u nas v spalni, mame tam kopec veci a dve skrine plne oblecenia, teraz si viem predstavit ze sa moze schovavat uplne vsade....😱😱😱🥺

simsalabim
26. sep 2021

@irina29 neexperimentuj, hned zajtra volaj profesionalov. Cim viac sa ich rozlezie, tym horsie. Bude chciet omnoho viac casu, nervov aj penazi.

kittykat22
26. sep 2021

@irina29 prostriedky volne predajne su ti k nicomu. Tie ti proti plosticiam nepomozu. Zavolaj deratizacnu firmu a oni ti uz poradia. My sme to striekali a vobec to nepomohlo. Akurat ti bude fajne byt smrdiet.

irina29
autor
26. sep 2021

@simsalabim ved ani neviem komu volat a ako postupovat s odbornikmi.....este sme to tak nikdy neriesili, je dost mozne ze je to aj blcha......asi.....

irina29
autor
26. sep 2021

@kittykat22 a co ty odbornici robia ako postupuju, budeme moct v byte normalne fungovat?

andrejka1974
26. sep 2021

@irina29 treba zavolat specialnu firmu, treba cely byt vystriekat potom mesiac sa nesmie umyvat podlaha ani vysavat a oni stipu len vybranych ludi u mna stipali len dceru a to reagovala uplne inac bola cela vyhadzana ako po alergii

andrejka1974
26. sep 2021

@irina29 vystriekaju najprv parou a h ed na to specialnym postrekom moj 4 izbovy byt ma postrek stal 290 eur

simsalabim
26. sep 2021

@irina29 deratizacnu firmu

diewcatqoo
26. sep 2021

Odsun postele od steny tak, aby jedina moznost, kadial sa tie potvory vedia dostat k vam, boli nozicky postele. Pod kazdu nozicku nalep nalepovacie pasce a ak su to plostice, urcite sa nejaka chyti a budes vediet, na com ste. Tie pasce priamo na plostice, ktore sa davaju pod matrac, su drahe a neucinne.
A este mozem odporucit tento sprej: https://repelenty.heureka.sk/protect-spray-prot.... Ale najistejsia moznost je zavolat si firmu, ktora sa priamo tomu venuje. Ak to budes odstranovat sama, je to, bohuzial, na dlho...

vv88
26. sep 2021

@irina29 UV ziaric

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irina29
autor
26. sep 2021

@vv88 naco je dobry?

beronsche
26. sep 2021

zeny, to nebudu plostice...Takto sa prejavuje blcha.. tie stipance na spodnej casti tela, co svrbia ako fras, krvave skvrny na plachte..

@irina29 neboj sa, blcha bude niekde v posteli...
inak existuju aj take "bomby" na tu haved.. otvoris to v izbe, odides na par hod a ju to zabije.. Ked som si doniesla blchu z nakupu, toto bol plan B. Ale zabral plan A - biolit a cihat.. 🙂 Nastriekala som na celu postel (okrem matracov) hadam flasu biolitu, zavrela izbu na 24h a ked som ju isla potom umyt, chytila som ju potvoru, ako si sedi omamena pod postelou..
Inak hrozny zazitok..

vv88
26. sep 2021

@irina29 napisala som do sukromnej spravy

lilitela
27. sep 2021

@irina29 Netreba stresovat, staci Naozaj Biolitom ci niecim podobnym vystriekat matrac, postel, kuty, koberec, odist z izby nechat polhodku zavretu posobit, potom riadne vyvetrat, postelne oprat, povysavat riadne izbu, aj celu postel. A bude dobre.

irina29
autor
27. sep 2021

@lilitela dakujem pekne, dnes vsetko urobim, dufam ze sa toho zbavim lebo ja dost prezivam taketo veci...

mam1na
27. sep 2021

@irina29 poznám jeden prípad a veľmi čerstvý, kde kvôli hniezdilu plostíc v jednom z bytom museli derstizovať celú bytovku. Ak sa už vyskytnú ploštice v bytovke, oni sa presunú inde, pretože nutná firma. Ech... Malo by to ísť z fondu...
Vtedy nikto nesmie byť doma ani zviera niekoľko hodín, lebo ide o ťažkú chémiu...
Želám pevné nervy......

mam1na
27. sep 2021

+ tento postrek sa robí niekoľkokrát s odstupom dní...

lilitela
27. sep 2021

@irina29 AJ ja. Ti napisem historku, som bola na dlhodobejsej navsteve a dali mi ciste postelne pradlo, lenze v tej skrini asi spala macka. Rano som okolo pasa mala nepravidlene asi 60 vyrazok, skoro ma.... a presne toto sme urobili, co som napisala predtym a bol pokoj.

irina29
autor
27. sep 2021

@lilitela dakujem zienky, trochu som pokojnejsia, nechala som to posobit trochu dlhsie, akurat som matrace nestriekala, mam aj tie?

monicatko20
27. sep 2021

@irina29 ahoj, ja som mala takto blchy od šteniatok čo som mala v dočaske..ukázali sa až keď boli psíkovia preč..vystriekala som izbu biolitom - zavrela dvere na pár hodín..posteľné som oprala na 60ke a bol pokoj 🙂 matrace som priamo nestriekala, ale rošty a aj celý priestor pod posteľov 🙂 Držím palčeky

lilitela
28. sep 2021

@irina29 Ja som aj matrace nastriekala, lebo v tych skarach sa moze blcha schovat, pripadne naklast vajicka, tie su vraj schopne vydrzat az polroka.

beronsche
28. sep 2021

@irina29 tie nie, ved na tom budete spat, nechces to dychat. Prezehli ich povrch. 😉

tanikka
28. sep 2021

@beronsche akurát som to chcela napísať, že je dobré ich prežehliť

nikkas
14. mar 2023

@beronsche prosím ta tieto stipance sú od cooo

beronsche
14. mar 2023

@nikkas nooo...mohli by byt aj od blchy... Tazko povedat..