Zienky poradte, z nicoho nic ma nieco v noci postipalo. Na posteli som nasla malinke, vylucky krvi a kedze sme mali bielu plachtu tak to bolo vyditelne, zatial som bola postipana len ja, vsetko postelne som. Ymenila a odcestovala k mame. Manzet si myslel ze nic uz nemame ale ked som o 3 dni prisla tak aj on mal zase na posteli krvave akvrny a drobne cierne bodky ako trus. Asi je to plostica alebo blcha, som zufala, ako sa mam toho zbavit, ako ste postupovali ak sa vam to stalo
@irina29 ak je to ploštica, tak štipancov je viac za sebou. Treba pozrieť posteľ, rošt, matrac, kde by sa mohla skrývať, môže byť aj v zastrčkach, pod parketami, v spojoch postele ak je drevená…. Vylieza len v noci tak nájsť ju v pohybe bude problém. Ak sa podarí nájsť ideálne vyhodiť predmet kde je namnožená. Všetko oprat na najvyššom stupni. Ak nepomôže zavolať odborníkov. Nám raz doniesol do baraku bracho z nemocnice ploštice. Zavolali sme dezinfekciu. Nakoniec sme museli vytrhať všetko v izbe stále sa vracali, od parkiet až po strop všetko šlo preč. A potom nový nábytok a všetko sme dali opäť vystriekať a to už pomohlo. Veľa šťastia a riešte čím skôr než sa namnožia.
@irina29 mate stipance hlavne na spodnej casti tela? su za sebou a svrbia? ak ano,to bude blcha... Ta aj nechava male krvave fliaciky na plachte. A tu potvoru si mozes priniest hoci aj z mhd, ci obchodu..
Vsetko vystriekat nejakym insekticidom, postel, rosty ak mate, srary v izbe, hoci len biolitom a nechat chvilu tak. Potom vsetko umyt, postelne pradlo a textilie vyprat a vyzehlit, aj matrace vycistit, prezehlit.. a hladat tu potvoru..
kym ju nenajdete, nespite tam..
@kittykat22 dakujem. Su to malinke cierne bodky a niekde aj krvave stvrny asi 2 mm, ja som sa s tym este nestretla, vahala son ci je to blcha alebo plostica, mame so asi od minuleho tyzdna
@beronsche dakujem. Ja som mala stipance od pasu dole presne ako pisete, a brutalne svrbia....zblaznim sa z toho, zajtra rano kupim prostriedok a vsetko vystriekam, mam maleho chlapca a postielka je tiez u nas v spalni, mame tam kopec veci a dve skrine plne oblecenia, teraz si viem predstavit ze sa moze schovavat uplne vsade....😱😱😱🥺
@irina29 neexperimentuj, hned zajtra volaj profesionalov. Cim viac sa ich rozlezie, tym horsie. Bude chciet omnoho viac casu, nervov aj penazi.
@irina29 prostriedky volne predajne su ti k nicomu. Tie ti proti plosticiam nepomozu. Zavolaj deratizacnu firmu a oni ti uz poradia. My sme to striekali a vobec to nepomohlo. Akurat ti bude fajne byt smrdiet.
@simsalabim ved ani neviem komu volat a ako postupovat s odbornikmi.....este sme to tak nikdy neriesili, je dost mozne ze je to aj blcha......asi.....
@kittykat22 a co ty odbornici robia ako postupuju, budeme moct v byte normalne fungovat?
@irina29 treba zavolat specialnu firmu, treba cely byt vystriekat potom mesiac sa nesmie umyvat podlaha ani vysavat a oni stipu len vybranych ludi u mna stipali len dceru a to reagovala uplne inac bola cela vyhadzana ako po alergii
@irina29 vystriekaju najprv parou a h ed na to specialnym postrekom moj 4 izbovy byt ma postrek stal 290 eur
@irina29 deratizacnu firmu
Odsun postele od steny tak, aby jedina moznost, kadial sa tie potvory vedia dostat k vam, boli nozicky postele. Pod kazdu nozicku nalep nalepovacie pasce a ak su to plostice, urcite sa nejaka chyti a budes vediet, na com ste. Tie pasce priamo na plostice, ktore sa davaju pod matrac, su drahe a neucinne.
A este mozem odporucit tento sprej: https://repelenty.heureka.sk/protect-spray-prot.... Ale najistejsia moznost je zavolat si firmu, ktora sa priamo tomu venuje. Ak to budes odstranovat sama, je to, bohuzial, na dlho...
zeny, to nebudu plostice...Takto sa prejavuje blcha.. tie stipance na spodnej casti tela, co svrbia ako fras, krvave skvrny na plachte..
@irina29 neboj sa, blcha bude niekde v posteli...
inak existuju aj take "bomby" na tu haved.. otvoris to v izbe, odides na par hod a ju to zabije.. Ked som si doniesla blchu z nakupu, toto bol plan B. Ale zabral plan A - biolit a cihat.. 🙂 Nastriekala som na celu postel (okrem matracov) hadam flasu biolitu, zavrela izbu na 24h a ked som ju isla potom umyt, chytila som ju potvoru, ako si sedi omamena pod postelou..
Inak hrozny zazitok..
@irina29 poznám jeden prípad a veľmi čerstvý, kde kvôli hniezdilu plostíc v jednom z bytom museli derstizovať celú bytovku. Ak sa už vyskytnú ploštice v bytovke, oni sa presunú inde, pretože nutná firma. Ech... Malo by to ísť z fondu...
Vtedy nikto nesmie byť doma ani zviera niekoľko hodín, lebo ide o ťažkú chémiu...
Želám pevné nervy......
+ tento postrek sa robí niekoľkokrát s odstupom dní...
@irina29 ahoj, ja som mala takto blchy od šteniatok čo som mala v dočaske..ukázali sa až keď boli psíkovia preč..vystriekala som izbu biolitom - zavrela dvere na pár hodín..posteľné som oprala na 60ke a bol pokoj 🙂 matrace som priamo nestriekala, ale rošty a aj celý priestor pod posteľov 🙂 Držím palčeky
@irina29 kup si lapac na plostice a daj ho pod postel. Plostice sa zdrziavaju v rostoch alebo v skarach - musis ju najst - je dobre viditelna, neda sa prehliadnut. Zasviet baterku na telefone a prehladaj celu postel - nebudu daleko. Daj pascu aby si si bola ista, inak treba volat deratizacnu firmu. No a samozrejme informovat susedov izbou nad vami, pod vami a vedla vas - pretoze to kludne moze ist od nich. Ty nemusis byt vobec zdroj.
Nechces pridat fotku? Je zvlastne ze by si mala trus z jednej plostice ... Mala som ich v spolubyvani, tak by som ti mohla aj povedat, ci je to ono alebo nie.