Asi mám v pupku kliešťa

miku_sa
7. aug 2024

Môžem sa opýtať? Našla som si asi kliešťa v pupku čo mám robiť ? Ale nie som si istá, ale pred tým som to tam nemala je to také oranžovobledé neviem čo mám robiť

lev26
7. aug 2024

@miku_sa kliešt nieje onranžový najlepšie keď daš fotku

miku_sa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snehulak77
7. aug 2024

Ak je to kliešť, tak pinzeta a vybrať. Čím skôr, tým lepšie.

miku_sa
autor
7. aug 2024

@snehulak77 keby to bolo niekde vyššie neviem skúsim sa zajtra opýtať Maminy že ako to ona vidí a keď to bude rast tak budem vedieť že je to kliešť keď nie tak možno len nejaká špina alebo čo ja viem

snehulak77
7. aug 2024

No,ak to je kliešť (podľa foto netuším čo to je), tak sa napije a odpadne. A zostane ti niekde doma. Kliešte sú dosť nebezpečné, ak sú infikované, rozhodne by som si ich nenechávala v tele.

miku_sa
autor
7. aug 2024

@snehulak77 Ano ale čo ak je to nejaké znamienko ktoré som si doteraz nevšimla no neviem ja rozumiem len fakt nie som si ista

snehulak77
7. aug 2024

Tak sa opýtaj niekoho doma, kamošky nablízku.

miku_sa
autor
7. aug 2024

@snehulak77 hej skúsim zajtra ráno aj Maminy sa opýtať ale keď je to kliešť tak mu trčia nožičky alebo nemusia ?

snehulak77
7. aug 2024

@miku_sa najlepšie si nájsť foto ako vyzerá napity kliešť, tam to uvidíš

hyta
8. aug 2024

Kliešťov je veľa druhov. Určite to ukáž maminke, alebo zájdi ku obvodnej lekárke. Radšej robiť paniku, než riskovať zdravie.

madeincssr
8. aug 2024

@miku_sa aj sebemensi kliest (alebo stadium nymfa) je pri dobrom zraku a pozornom pohlade rozpoznatelny (vidis nozicky, hoci malilinka nymfa je takmer ploska). Pripadne si pomoz lupou. Ale larva/nymfa byva skor cierna. Kazdopadne si to daj hned pozriet mamine nech to vyriesite. Ja klieste v poslednom case vyberam tak, ze po dezinfikovani (aspon Alpa a pod.) okolia ich len kruzivo sucham (suchym alebo len jemne "alpovym") kozmetickym tamponom a po dost dlhom case "ich to prestane bavit" a pustia sa (zostanu na tom tampone).

snehulak77
8. aug 2024

@madeincssr vraj lekári neodporúčajú tieto krížové pohyby, lebo že uvoľnia do tela toxíny. Ktovie, či je to pravda, ale ja som za postup hneď vybrať pinzetou alebo tým vytahovatkom, lebo aj sekunda navyše sa mi hnusi 😂😂😂