Mam asi depresiu. Citim sa tak. Skusam vyzivove doplnky, aj terapie, nic nepomaha. Terapeuti ma skor povzbudzuju k rieseniam, ktore si sama navrhujem, ale neriesi to moje problemy. Citim velku unavu a stale sa snazim vyriesit to. Ani neviem ci to je obdobie, ci uz choroba. Z prace chcem odist, ale lepsiu platovo som nenasla, zaroven priatel vnima aj pozitiva v mojej praci, ale prebijaju to negativa, ktore vidim ja. Som negativne naladena a vidiet to na mne, uz aj citim, ze okolie vnima moju frustraciu. Ale hlavne, citim sa z vyacerpania chora. Neviem, ci skusit nejake ine terapie alebo nieco ine?
Skus sa venovať športu a pohybu
Nechcem ta hejtovat, ale terapeut nevyriesi tvoje problemy, len ta usmerni a pomoze ti najst cestu ako ich vyriesit. Nemas o terapiach skreslene predstavy. Skus svoje predstavy a ocakavania prebrat s terapeutom
@harrisson praveze sa nehybem vobec odkedy sa tak citim
Musíš zmeniť životný štýl. Viac pohybu na čerstvom vzduchu s hlbokým dýchaním a zmenou stravy. Jesť potraviny, ktoré ťa zásobujú energiou a vylúč, ktoré ťa o ňu oberajú. Vyčisti a ozdrav si črevnú mikroflóru od Toxínov probiotikami, rybím olejom, bylinkami ...
@luccija niekolko
@viestta praveze to robim, poviem mu co by som chcela, ako sa citim, povie, ze to moze ist, mam sa pokusit urobit zmeny, ale ono to nejde
@vakatko som si toho vedoma, kedysi som zila inak a aj som sa citila inak... neviem, toto je ako choroba, citim sa zle a neviem to zmenit...akoby som nevladala to ani skusit
📌
Samozrejme, že to vieš zmeniť, len sa treba nakopnúť a prestať sa ľutovať. Inak skončíš na AD a to bude sakra ťažké sa z toho dostať. Máš priateľa, môže pomôcť.
Pri ľahkej a strednej depresii pomáha pohyb, až tak, že nie sú potrebné lieky. Odporúčajú 30minut aeróbnej aktivity, tanec, beh, zumba, bicykel alebo iné. A viac času tráv na slnku, vonku v prírode, pripadne skus arteterapiu, muzikoterapiu
Priatel vnima pozitiva tvojej prace? Pozitiva v nej musis vidiet hlavne ty. Ak nie si zadlzena az po usi vymen job a nepozeraj prvotne na plat ale na tvoju spokojnost. Ked budes totalne vyhorena nepomoze ti ten super plat. Ak nic nezaberie nebran sa ani AD.
Nebavili ste sa s psychologom, ci neodporuca navstevu aj u psychiatra? Pripadne ak je to naozaj len o tej praci, nie je cas spravit zmenu? I ked platovo mozno menej vyhodnu, ale ak by problemy pochadzali odtial, tak zdravie ma clovek len jedno. Ja mavam obdobia, kedy sa mi depresia vracia, ale my to mame v rodine, takze ked citim, ze naozaj uz tymto smerom nie som ok, vzdy sa k nim vratim, aj ked v lepsich obdobiach sa im vyhybam. Ako dlho ti toto obdobie trva?
Zajtra je pekné počasie, chod s priateľom na túru, alebo dlhšiu prechádzku a večer nám napíš ako sa cítiš 🙂
okrem rád vyššie sa skús inšpirovať...pomaly, krok za krokom.... Aj speváčka Adele mala depresiu a úzkosť, jediné či bolo svetlo jej dňa, bol tréning, nič iné... dnes sa má určite lepšie.
https://www.knihyprekazdeho.sk/Kniha/hyb-sa-126...
https://www.megaknihy.sk/porucha-pozornosti/405...
https://www.martinus.sk/772269-zazrak-jmenem-ho...
Určite doplň vitamín C, D, B komplex, kvalitné magnézium.
Držím palce 💪
V podstate je potrebne aj skontrolovat krv.
Ja som bola iste obdobie na tom tak,ze som nevladala vstat z postele,tazke obdobie,vytazenost,problemy,narocne deti,stahovania ,prerabky,..
Okrem ineho mi bola zistena anemia-nedostatok B12.
Unava,infekcie, frustracia...
Skus skontrolovat aj tu krv🙂
A infuzie vit C mi tiez pomohli
Minule tu niekto zdielal Smatanovej video o jej depresii, pozri si ho. Je take uprimne a rozprava presne o tom, ako padla do depresie, citila sa presne ako ty. Ze nevladala, ze mala akoby zahmleny mozok, ze bola akoby vkuse na vsetko nahnevana, a potom aj zacala mavat panicke ataky. A je tam aj dost nametov ako sa jej z toho podarilo vyjst. Ale krocik po krociku, dlho jej to trvalo. Urcite odporucam - pekne to doplnila aj kresbami. Ja Smatanovu ako spevacku nemusim, ale toto bol naozaj pekny pocin, ze verejne takto hovorila o vsetkom:
https://www.youtube.com/watch?v=VuP2YiyFng0A povedala som si, ze to video by stalo za to pustit vsetkym ako edukacne...
Mohli by ti pomôcť ľahšie antidepresíva, budeš mať viac síl a energie, svet bude farebnejší a krajší, aj ľahšie nájdeš riešenie na problémy, ktoré sa ti teraz zdajú neprekonateľné...pri miernejšej depresii možno pomôže pohyb, prechádzka a pod., ale pri horších stavoch treba lieky od psychiatra...keď som ja mala depresie, tak som nemala silu jesť, dávať jednu nohu pred druhú, ani spať, nieto ešte cvičiť a podobné "riešenia", ktoré sa ľudia snažia poradiť a pritom len zhoršujú stav človeka, lebo má depresie ešte aj z toho, že nedokáže spraviť to, čo mu ostatní fundovaní "radia".
@salamistka ja to mam rovnako az na to jedenie, ja sa prejesam. Tie antidepresiva nesposobia este vacsiu ospalost alebo take vpodstate uvolnenie, bola si potom normalne produktivna v praci?
@fantaghiro21 zvazim aj to, pojdem za obvodnym, on poskytuje aj infuzie vitaminu C, aj ked de facto ak je Cecka vela, telo ho vylucuje, tak ci ma az taky vyznam neviem, zaroven sposobije vyrazky...
Zatial mam zelezo, magnezium a nejake bilinky
1. Nedavaj si velke ciele zacni krok po kroku. Na liecbu depresii je viac moznosti ak nechces brat lieky. Co nechces 😉.
2. Kazdodenny pobyt vonku. Uplne nutne.
3. Kazdodenny pohyb, aspon prechadzka. Donut sa.
4. Zaloz si zosit. Kazdy vecer napis 3 veci, ktore sa ti pacili a cez den ta potesili. Aj malickosti. Ak nenajdes take nieco, napis za co si vdacna. Tiez 3 veci. Je dokazane, ze za cca 30 dni sa zacne v mozgu menit chemia… moze to pomoct aj skor.
5. Meditacie a pozitivne videa.
6. Nadalej terapia.
7. Skus robit co ta tesi. Rob si radost, nieco si kup.
8. Strava. Nase travenie uzko suvisi s nasim psychickym stavom. Ako sa stravujes?
9. Pomoz si bezpredpisovymi doplnkami.
Drzim palce
Ja som ich brala ešte na strednej škole, ak sú správne nastavené, tak nespôsobujú ťažkosti, ospalosť ani malátnosť, práveže človek sa preberie z letargie, ale niekto z nich možno priberá, na každého pôsobia inak, dôležité je aby pomohli.
Určite choď k psychiatrovi a daj si predpísať AD. Pomôžu ti zvládnuť počiatočné štádiá depresie. A keď trochu naberieme silu,tak všetko ostatné,čo ti tu baby píšu.
A to si bola u psychologov a ani jeden z nich sa neunuval ti urobit diagnostiku ? Ved to je uplny zaklad. Ach to slovenske zdravotnictvo. Chod za psychiatrom, nech ti pekne vypise ziadanku na psychodiagnostiku. Tym by som zacal. Nech zistis, co ti vlastne je. K tym antidepresivam, nie u kazdeho nutne maju neziaduce ucinky. Preco ju od nich odradzate ? Minimalne vyskusat(po diagnostike) ak nesadnu, stale sa daju vysadit. Ako moze pouzivatelka vysse napisat, ze nechces antidepresiva ? Treba si uvedomit, ze s tymito vecami nie je sranda. Napisat verejne, ze antidepresiva "nechces". Keby mal niekto tazku infekciu, napisete, ze antibiotika nechces ? A tie rady o cisteni criev od toxinov ... Potom, ze ludia koncia na invalidnom. Same mudrosti ohladom psychofarmak. Treba to nechat na odbornikoch a kludne ist za viacerymi. Ono ti psychiatri radi robia tiez diagnozy od stola a tak to potom vyzera. Ziadne postupy u nás nevypracovane, nikto sa nestazuje, vsetci lekari plne ambulancie, tak vyzera aj starostlivost o pacienta. Az sa nieco pokasle uplne, nemusi sa z toho clovek vobec dostat potom.
Na koľkých sedeniach si bola?