Ascorutin verzus Anopyrin

13. nov 2020

Môžte mi prosím poradiť 🙏? Čo je podľa vás, alebo vašich skúsenostiach lepšie užívať preventívne na riedenie krvi pri snažení sa o bábo, ascorutin, alebo anopyrin??? Mne jeden lekár kázal ascorutin a druhy anopyrin, tak teraz čo 🤷‍♀️? Ďakujem 💕

janinah
13. nov 2020

ascorutin krv neriedi,takže jedine anopyrin....ale nemáš to v papieroch?to len tak medzi rečou bolo povedané? lebo zas tot ni eje sranda,treba užívať,len ak ozaj treba....

patka06
13. nov 2020

Anopyrin ..je na riedenie krvi a Ascorutin na spevnenie ciev

petamich
13. nov 2020

su to ak sa nemylim oboje lieky viazane na lekarsky predpis a neviem ci by som si ich len tak sama naordinovala :( a hlavne lieky na riedenie krvi cize, to nie je uplne sranda a lekar ich predpisuje z nejakeho dovodu sklon k potratu alebo hematologicky nalez atd., cize ak sa snazite o babo a nedari sa vam, treba sa poradit s lekarom

patka06
13. nov 2020

@petamich oboje sú voľnopredajné

petamich
13. nov 2020

@patka06 aha tak beriem spat, kazdopadne beztak neviem ci by som si ich sama naordinovala ako Ccko alebo kyselinu listovu ale mozem sa mylit

cookie29
13. nov 2020

@petamich Ascorutin je Ccko s latkou na posilnenie ciev aby nepraskali. To je v pohode

petamich
13. nov 2020

@cookie29 🤷‍♀️ tusim sa tu vela naucim na tom koniku 🙏🏻

erika2789
14. nov 2020

@patka06 nemáš pravdu lebo anopyrin je určite viazaný na lekársky predpis beriem ho od začiatku tehotenstva a nikde v lekárni ho nedajú bez predpisu a je na riedenie krvi, ascorutin neviem nemám s ním skúsenosti 🤷‍♀️

erika2789
14. nov 2020

Ináč ak sa rozhodneš brat anopyrin určite ho ber večer 🙂 vtedy je najviac účinný 🙂

dadymima
14. nov 2020

@erika2789 nie anopyrin nie je viazany na lekarsky predpis, da sa kupit normalne v lekarni

patka06
14. nov 2020

@erika2789 určite je Anopyrin voľnopredajný ,,pozri lekárne na nete ..môže si ho normálne kúpiť a samozrejme aj v kamenných lekárňach bežne predávajú

erika2789
14. nov 2020

@dadymima
@patka06 ospravedlňujem sa, áno je voľnopredajný, možno aj preto som si myslela že je viazaný na lekársky predpis lebo som stále som na tento liek dostala predpis, takze ešte raz prepáčte žienky máte pravdu 🙂

patka06
14. nov 2020

@erika2789 na recept ti ho dr. píše, lebo vtedy je lacnejší /dopláca naň poisťovňa/