Artróza kĺbov II. stupňa tesne po 30tke

kittykat22
30. jún 2016

Zdravím, hľadám mamičky ktoré majú podobný problém. Mám 31 rokov a počas tehotenstva som začala mať probémy s bedrovými kĺbami. Nemohla som takmer chodiť. Gynekologička mi hovorila, že to je bežné, že kĺby bolia. Bola som s tým na UTZ kde mi doktor povedal, že tam nič vážne nevidí a po porode bolesti zmizli. Po 2 rokoch sa bolesti vrátili a obvoďák ma nekompromisne poslal na špecializované pracovisko. Po vyšetreniach a RTG mi doktor povedal, že mám začínajúcu artrózu II stupňa a budem do 10 rokov potrebovať náhradné kĺby. Po prvotnom šoku som absolvovala fyzioterapie a dostala špecialne vložky do topánok. Bolesti mám ale len malé. Aktívne som športovala, chodila do fitka a chodila na balet pre dospelých (je to len o cvikoch a dobrom držaní tela a s profesionálnym baletom to nemá nič spoločné. Nestojíme ani na špičkách) a doktor mi takmer všetko zakázal. Začínam pravidelne plávať, hľadám doplnky výživy a cítím sa v tom probléme sama. Myslela som si, že problémy klbov budem riešit na dochodku. Ak by sa našli mamičky ktoré tento problém riešia bola by som rada keby ste sa ozvali.

karkana
30. jún 2016

@kittykat22 ahoj,aj ja mám 2 stupňa,čiže ani mňa to minie,ale bolieť ma nebolia-zatial,,,,,,,,

kittykat22
autor
30. jún 2016

@karkana a cvicis nieco alebo beries nejake doplnky?

karkana
30. jún 2016

ja zatial len colafit,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,necvičím ,,,ja mám na ruke klby bolavé, vraj artroza-opotrebované,,,,,,,,,,ráno ma najviac bolia a sú opuchnuté,,,,,,,,,,,,,,,,,,

mily7
30. jún 2016

@kittykat22 ach ženy je mi to ľúto,zároveň mám strach. Ja nemám artrozu ale prežila som to čo ty pri oboch tehu,s tým,že pri druhom už od štvrtého mesiaca problémy s chôdzou kvôli klbom,taktiež nechcem ďalšie tehu už kvôli týmto problémom. Bolo to ťažké,veľa bezmocnosti, sĺz. Myslíte že máme nábeh na artrozu? Colafit pomáhal po pôrode pri dojceni keď som cítila kolena. Teraz viac menej keď veľa chodím a tak tak tie kolena alebo nohy bolia. Ale to beriem ako nič.

prevenar
30. jún 2016

@karkana same nezmysli od tych lekarov .. opotrebovane ? z coho ? 30 rokov si robila v bani ? v tele ti prebieha autoimunna reakcia , ktora ti poskodzuje klby . telo napada a nici same seba.

tie vlozky su tiez k nicomu . pomali prejdi na barefoot topanky ..zacni s niecim takymto - rovne jednoduche "zabky" + chodza na boso v piesku, strku atd ...a neskor realne barefoot topanky .

http://www.lacnabielizen.sk/52945-home_default/...

musis hlavne zmenit stravu , to je uplny zaklad

vynechaj vsetok lepok / obilniny . ziaden chlieb, cestoviny , rozky ..pizza atd..
a ziadne mlieko / mliecne vyrobky

+ da sa spravit dalsich XY veci, ale nechce sa mi tu pisat knihu 🙂

verim ,ze uz po tej zmene stravy nastane zlepsenie.

drzim palce !

kittykat22
autor
30. jún 2016

@prevenar neotravuj ked nemas co k teme povedat a tie svoje super vyzivne reci si schovaj.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittykat22
autor
30. jún 2016

@mily7 karkana ja som mala nehodu ako dieta. Mala som 3 operacie kolena. Koleno mi spravili super a nemam s nim problemy. Lenze ako som mala takmer 6 mesiacov sadru a potom rehabilitacie a vsetko tak som zacala podvedome odlahcovat tu nohu a tak som si narusila dynamiku chodze. Nie nejako vyrazne pretoze to nebolo vidiet. A az tehotenstvo, porod a nosenie dietata to ukazalo problem.

Colafit ma vyborne recenzie. Skusim. Navyse uvidim doktora tak to s nim budem riesit. Co som zatial citala tak tie doplnky treba brat pravidelne cele mesiace/roky aby to malo ucinok. Uvazujem nad sukromnou fyzio. Som vytocena pretoze vzdy som sportovala, velmi dobre sa stravujem a toto 😔 Keby som aspon nebola 4x na klinike ci mam nohy v pohode ked som sportovala. A kazdy jeden mi povedal ze super v pohode 😠 😠 😠

kittykat22
autor
30. jún 2016

@prevenar precitaj si prispevok vyssie. A ano perlis vyborne.

actimela
1. júl 2016

@kittykat22 ja mám artrozu kolien 2-3stupna... obcas mávam hrozne bolesti.Ortoped mi predpísal condrosulf 800 a chodila som na rehabilitácie.Poslal ma na magnetickú rezonanciu tak uvidím buď.tyzden ,čo mi povie na kontrole.Rehabilitacna sestra mi odporučila veľa bicyklovať.A keď som sa opýtala,ci je to už celoživotna záležitosť,odpovedal -zial áno.Budem mať 32 a mam 2deti... Prvý raz ma to začalo trápiť pred 6rokmi,potom bol chvíľu pokoj a ukrutne bolesti sa vrátili asi pred pol rokom

kittykat22
autor
1. júl 2016

@actimela tiez pekne. A je moznost vymeny?

actimela
1. júl 2016

@kittykat22 je,ale narovinu mi povedal,ze som ešte mladá a tá operácia nemusí dopadnúť podľa predstáv...Tak kým sa to dá vydržať na čas pomocou rehabilitácii a liekov... nebudem sa ponáhľať

actimela
1. júl 2016

@kittykat22 boli dni , keď som nevedela ani urobiť drep a čo krok,to bolesť.Este mi to vysvetlil aj toto.Asi v 13rokoch mi operovali koleno a ja som vlastne stale potom pretazovala tu druhu nohu a keď ma vyšetroval,povedal,ze mi puka v bedrovom kĺbe,ale to bude riesit potom...ach jaj

ketere
1. júl 2016

@kittykat22 ja mám reumatickú artritídu... cca od 18-tich.... najviac ma bolia SI klby a bolesť sa šíri do bedrových.... momentálne som na sulfasalazine a novalgine... ani chodiť neviem.... ☹ mám 32, a tiež to je na celý život.... ☹

pragmaticka
1. júl 2016

@prevenar nechaj ich tak. Oni radsej do seba budu tlacit uz v 30tke pravidelne chemicke lieky; ako by mali nieco menit na svojich stravovacich navykoch,resp. to aspon skusit

dasenka26
1. júl 2016

Napíšem Ti správu 😉

prevenar
1. júl 2016

@pragmaticka jasne 🙂 , ved nech si setri na vymenu klbov , bude to raz - dva , po tej lekarkej "starostlivosti" .

jajavm
1. júl 2016

Ahoj, ja som zacala mat bolesti klbov v poslednom mesiaci tehotenstva. Ani spat sa mi od bolesti nedalo. Par mesiacov po porode to bolo potom ok, ale jeden klb sa mi potom zacal ohlasovat. Kedze moja mama aj stara mama maju umele klby, tak som radsej sla k "rodinnému" ortopedovi. Nikdy predtým mi vysetrenie na klby nikto nerobil. Ale mudr. mi povedal, ze tam mam len malu strbinku, co mam dane uz od narodenia. Tiez sa to moze postupne zhorsovat vekom. Mam narok na rehabilitacie. Raz za dva roky chodim na vakuovku (vraj pomaha aj ultrazvuk). Ano, bicyklovanie, chodza, plavanie alebo joga su ok. Este dodam, ze moja mama ma uz desat rokov umele klby a stara mama tusim aj 30. A robia vsetko, co ich bavi, vedu aktivny zivot plny pohybu. Pravidelne plavaju. A neberu to ako tragediu. No, ale treba pravidelne chodit na kontroly k dobremu ortopedovi.

adele32
31. júl 2016

@prevenar keď vynechajú tie ženy všetko,co si napisal tak,co maju vlastne jesť len zeleninu a mäso?Neber to tak,ze zabrdam... pýtam sa v dobrom,tiez mám problémy

prevenar
31. júl 2016

@adele32

- ovocie
- zelenina
- strukoviny
- rozne druhy zemiakov + ryza
- maso

adele32
1. aug 2016

@prevenar ďakujem

katka253111
1. aug 2016

Ahoj,moja mamina mavala takto problémy s klbami asi od 30tky... (rozmyslam,ze ci to tiez nezacalo nejako jej tehu)... Ked som mala zo 10rokov, tak som ju uz kolkokrat musela obuvat alebo jej pomoct vstat,strasne bolesti mala... A trva to stale... Teraz ma 60, znicene bedrove oba, obidve kolena (na jednom uz totalna endoproteza, na druhe sa este neodhodlala,kedze boli stále aj to prve), chrbtica tiez znicena,ale tu jej operovat ani nik.nechce :( no strasne :( a boli to veru poriadne... Mna bolel cez tehu v 5mes klb,ale to som.zila v slzach a aj sa v posteli s revom pretacala...

kittykat22
autor
1. aug 2016

@adele32 ak mas mechanicke poskodenie klbov tak je nutna fyzioterapia. To to pise prevenar su dobre babske kecy stylu = pitie harmancekoveho caju zastavi zapal pluc.

@katka253111 ahoj. Tak to je blbe. Moze to mat milion pricin 😒 Prave bolesti treba riesit okamzite od zaciatku a prist na pricinu kedy je mozne zastavit problem alebo to co ho vytvara aby sa na to neskor nenabalovali problemy. Podla toho co pises je prave problem tvojej maminy.

kittykat22
autor
1. aug 2016

Na konikovi je aj diskusia o vymene klbov https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/totalna-vymena-bedroveho-klbu/

Odporucam CHONDRO = doplnok stravy pri bolesti klbov. Mam na doporucenie od svojho fyzio - mam mensie bolesti a aj po cviceni s fyzioterapeutom sa citim lepsie. Dasenka26 pisala ze to je jedine co jej pomohlo.

dasenka26
1. aug 2016

@kittykat22 Dakujem ze si ma spomenula, ale ze to pomohlo mne neznamená že pomôže všetkým 😉 😉

kittykat22
autor
1. aug 2016

@dasenka26 aj mne pomaha 😉

katka253111
1. aug 2016

@kittykat22 ju roky odbijali,ze nema.mazivo medzi klbmi... Ze sa neda nic robit...

pamella2828
22. okt 2016

Ahojte, vie mi tu niekto poradit nejakeho velmi dobreho ortopeda-odbornika?lebo uz som bola u 3 ortopedov.prosim napiste mi do posty..dakujem pekne 🙂 🙂 🙂

grelu
23. okt 2016

Aj ja by som poprosila tip na dobreho ortopeda v ba, ak ma niekto. Muz ma problemy s kolenami (artroza 1.stupna minuly rok) a teraz ho zase chytili bolesti, tak by som chcela, aby ho niekto poriadne preklepol🙂

tajomna21
23. okt 2016

@pamella2828 @grelu a klinik na jelacicovej ul., plati sa tam sice 50 € poplatok, ale terminy hned, viacmenej vysetrenia cez poistovnu ... muzovi tam operovali aj koleno, to sice doplacal, ale spokojnost ... on ma MUDr. Tomcika