Artroskopia ramena - skúsenosti
@denden77 ahoj ako to bolo po operacii,ruku si mohla zdvihnúť v pohode?A čo ti v ramene robili....
@adulka5310 ruka bola po operacii 5 tyzdnov v orteze, potom veela rehabilitacii.. dotrhane vazivo 😊
@denden77 fuha nepríjemne mne odstraňovali cysty,čistili silný zápal zbrusovali celý kĺb a upevnovali manžetu,no mali mi to robiť 23.11. dostala som covid (to som ešte ruku dvíhala)operaciu odložili na 17.2.to som už ruku nedvihla 29.12.sa mi to zhoršilo zapal sa ukázal aj v krvi nasadili inekcie,bolesť sa zmenšila,zápal ustúpil,no ruku som nezdvihla a ani teraz po operacii,ktorá bola napokon až 14.4.,chodim na rhb ,fizio,cviky a motodlaha cviky no moc sa to nezlepšuje tak by som chcela vedieť či sa to napraví cvičenim (dr.mi vracela že asi to zase budu musieť operovať,preto sa pýtam niekoho kto mal podobný problem a zlepšilo sa to aj bez operacie ďakujem😉
@adulka5310 no ja som mala kompletne potrhane vazivo, vybuchanu celu hlavicu a odstiepene z kosti.. mala som to po opakovanych vyklbeniach.. zapal som nastastie nemala, mozno preto to malo u mna "lepsi" priebeh 🤔 lebo teda ja som postupne uz ruku v pohode dvihala.. drzim palce 🍀
@denden77 ďakujem za odpoveď,dúfam že to rozcvičim a nebude treba dalšiu operaciu a ešte ma zaujma koľko mesiacov si chodila na rhb...
@denden77 po noseni ortezy ste hned zacali rehabilitovat? Ja som este len 5. den po operacii a je to neprijemne a bolestive hlavne pri cvikoch, ktore mi kazali cvicit, citim ze su tie väzy šite tak sa aj bojim zeby sa to zas nejako nepotrhalo ked cvicim. A mate uz plnu hybnost pohybu? 🙂
@paca24 fuha, 5 dni po operacii cvicit?? ja som mala 5 tyzdnov ortezu.. na rehabky ma vzali asi az na 7-8 tyzden po operacii.. dalo by sa povedat, ze hybnost je tak na 90%, ja som to mala fakt zle, cize ta ruka uz v 100% stave nikdy nebude.. sem tam spravim zly pohyb a myslim, ze ak sa mi to nepotrhalo, minimalne sa mi to poriadne natiahlo 🤔
@denden77 skor tie cviky su zamerane na rozcvicenie zapestia a 2 cviky na rameno (ktzv. Kyvadlovy cvik a potom ohnut ruku v lakti a dlanou k ramenu sa dostat). Ja mam mat tiez 4 -5 tyzdnov ortezu a tak rehabky urcite. Mozte aj nadhlavove cinnosti robit pripadne nejaky sport? Alebo sa kontrolujete radsej 🙂
@denden77 prepac, ale este by ma zaujimalo, ze ked si dala dole ortezu, ci si s nou vedela hybat kedze ako si pisala, ze na rehabky ta vzali az v 7-8 tyzdni. Lebo buduci pondelok bude 5 tyzdnov po operacii a tak idem k rehabilitacnej Dr, aby mi dala rozpis cviceni. Ale mna sem tam pobolieva aj rameno v predu aj vzadu, akoby svaly a tie šlachy, neviem ci preto ze je to vsetko stuhnute a poskracovane, ale take je to neprihemne dost. Dufam teda ze sa to spravne hoji.
Dobrý večer. Som po operácii ramena už takmer dva mesiace, chodím na rehabilitácie, ruku pred sebou nedvihnem skoro vôbec,okrem ramena kde mi pripevňovallachu ku kosti mám operovaný aj biceps vraj pustený nižšie.Od lakťa smerol nadol to funguje, ale hore to neide. Mal niekto v poslednej dobe podobnú skusenosť? Ako dlho trvalo kým ste dvihli ruku vyššie, bez pomoci tej druhej? Ďakujem za odpovede
dobry den/ahojte vsetci 🙂 mala som uraz ramena, 3 tyzdne orteza ale nepomohla, teraz sa snazim dostat termin na MRI...myslim ze bude treba artroskopia, neviem poriadne zdvihnut ruku...ako to tu viacere pisu/pisete...ja by som sa chcela opytat kde vas operovali a ci ste za to platili? zatial som volala do Malackach a povedali ze operaciu hradi poistovna ale sa doplaca 390 €.... vopred dakujem za info!

@adulka5310 ja jednu za sebou mam.. pytaj sa, ak budem vediet, odpoviem 😊