Ahojte, bola mi diagnostikovaná na MR malá a vertikálna trhlina na mediálnom menisku. V kolene mam pocit tuhnutia, no dá sa zaťažiť, niekedy sú na druhý deň mierne bolesti, ale nič hrozné. Rotačné pohyby ale robiť nemôžem, mam pocit nestability a v kolene mi stále niečo preskakuje, puká. Je to už 6 mesiacov... Bola mi doporučená artroskopia, dosť sa však bojím či to po nej nebude horšie. Máte s tým niekto skúsenosti? Ďakujem.
@danusskaaa ďakujem za radu, a aký máte pocit v kolene teraz, žiadne obmedzenia? Cítite ho ako zdravé?
@lucia1123 obmedzenie žiadne, ale hlavne pri zmene počasia tak chvilku "akoby ťahá". Ale nie je to bolesť ako taka...
@danusskaaa môžem sa spýtať kde bola operácia?
@iva936 v Rajci dr. Durmis
@danusskaaa ďakujem
@danusskaaa zdravím, chcem sa spýtať ako sa cítite s kolenom dnes po artroskopii menisku a či môžte napr lyžovať a koleno zaťažovať nárazmi. Vďaka za odpoveď
@katurs ahoj, 2 mesiace po operácii som bežala polmaraton. Koleno je bez akychkolvek bolestí pri športe, či dennej zaťaži.
@danusskaaa a operoval Vás dr Durmis alebo dr Knapec v Rajci? Mne dr Durmis spomínal, že budem musiet vynechat sporty s tvrdsim dopadom (turistika, lyzovanie skákanie), tak neviem.
@katurs Durmis. Ja som veľa pred operáciou cvičila- spevnovala cielene prave svaly v okolí. Za 3 dni po opreracii som už bola bez barlí a celkovo super liečenie- žiadna voda, opuchy. Som spokojná. Ale kazde telo je iné
@danusskaaa rozumiem a som vďačná za komunikáciu. No ja mám dilemu. Nakoľko v statnej nemoc bez platenia spomínali 6 týždňov s barlami po operácii a ze budem moct opäť aj lyžovať. No dr Durmis spomenul len 10 dní s barlami, ale ze potom si budem vyhnut tvrdym dopadom (teda zrejme ani lyzovat). Neviem, ktorý postup zvoliť.
@katurs barle môžeš mať aj dlhšie ak bude treba. Ja osobne by som do štátnej nemocky už nešla. Durmis je opatrný, nikto dopredu nevie ako bude prebiehať rekonvalescencia... ale ja robím úplne všetko bez akýchkoľvek problémom. Robil mi meniskus, krizny väz a chrupavku (tu som mala roztrúsenú).
@lucia1123 meniskus sa inak ako operacne nedá vyliečiť. Ja mozem len a len odporucit. Mala som okrem menisku aj ine poranenie (poskodena chrupavka, pretrhnuty krízny vaz) a bolesti boli casom len a len horšie. Uraz som mala v apríli, operacia v septembri. Týždeň po operacii som uz chodila bez barli, 3 mesiace od operacie som odbehla polmaraton. Čiže za mňa áno- operácia.