Artroskopia kolena a šoférovanie

pictbridge
25. okt 2023

Ahojte . Chcela by som s Vami poradiť kto ste absolvovali artroskopiu. Manžela v pondelok operovali na meniskus. Mal poškodenie I.stupen aj meniskus aj chrupavku. T.z najľahší. Chodi pomocou barli ale bolesti nema. Dnes sme boli na kontrole mame to 70 km ja som sa vo veľkom meste bála šoférovať tak išiel on a povedal že pri šoférovaní nema žiadne bolesti. Je 100 % ny nič ho neobmedzuje/ inak by nešiel/ . Lekar mu povedal toľko že v žiadnom prípade nema chodiť bez barli / to by ani nevedel / a pomaličky ma ohýbať nohu. Myslíte že si môže soferovanim uškodiť? Ďakujem

pribinak
25. okt 2023

@pictbridge otázka je skôr či by v prípade potreby dokázal s tou nohou dupnut na brzdu?

pictbridge
autor
25. okt 2023

@pribinak keďže je to ľavá noha ide spojka. Ale áno dokázal by . Povedal že absolútne nepociťuje žiaden tlak ani bolest pri šoférovaní.

doris11
25. okt 2023

@pictbridge ja osobne, by som tu nohu zatiaľ moc nenamáhala. Aj keď ziadnu bolest necíti, radšej počkať nech sa to poriadne zahojí, pomaly rozhybe ..

pictbridge
autor
25. okt 2023

@doris11 no ja to tvrdím tiež ale 😀😀🙈 čo k tomu dodať. On je proste taky .

kacena4
25. okt 2023

no ak si chce podkodit koleno nech soferuje dalej... dr vie co mu hovori... je na nom ako sa zachova

doris11
25. okt 2023

@pictbridge ja to chápem . Mala som operaciu ramena je to niečo úplne iné ale po dvoch týždňoch som nemala absolútne žiadne bolesti mala som chuť dať dole ortezu a robiť s tou rukou všetko. Ale mala som zakázané s nou hýbať minimálne 2 mesiace, doktor sám povedal že dva mesiace je celkom dlhá doba ale stále lepšie ako to odfláknuť a ísť na operaciu znova..

pictbridge
autor
25. okt 2023

@kacena4 práveže doktor sa k tomu vôbec nevyjadril . Len že nemá došlapovať váhou na nohu no ma ju začať ohýbať cvičiť. On úplne v pohode už po operácii vedel sedieť vôbec nemá bolesti. Nemusel zjesť ani jednu tabletku nič.

kacena4
25. okt 2023

@pictbridge aj ja som po operacii chrbite na druhy den nemala ziadne bolesti a fungovala som bez liekov ale pocuvala som rady lekarov.
nema doslapovat... a pri preraďovaní co robi?? tu nejde o bolest ale o tlak pri dosliapnuti

lija22
25. okt 2023

ahoj ja som mala podobnu op ale tazsieho stupna a doslapovat som nemohla vobec vari tri mesiace ale soferovat ano, Ja by som skusila na jeho mieste,ale aj tie rotacne pohyby a uvidi