Ahojte, máte prosím niektorá skúsenosti s ASK bedrového kĺbu? Čaká ma to o mesiac a rada by som vedela, čo ma približne po tom čaká....budem vďačná,ak sa mi niekto ozve...
@janka4620 Ahoj Janka, bola som na začiatku februára v Košiciach 😅 a operoval ma MUDr.. Varga. Bolo to celkom ďaleko na môj vkus (bývam vedľa teba). Dalo sa to vydržať, na druhý deň po operácii som išla domov, prvý mesiac nemecké barle a zakázali mi stúpať na tú nohu, potom francúzske barly a záťaž 50%. Teraz už chodím,len musím zamakať na cvičeniach,keďže som bola nedávno u fyzio lekárky a mám okrem operovaného kĺbu posunutú panvu, zlé držanie tela atď. Ten kĺb ešte občas pobolieva,ale myslím,že to bude ok. Čo sa lekára týka,tak špička, ale! Majú toho podľa mňa veľa a následne keď potrebuješ niečo od lekára,nevieš sa dovolať a na mail neodpovedá,čo je za mňa veľké mínus a škoda 😕 Dal mi termín kontroly na 30.5.,tak uvidím,čo mi povie...
Gabika , ďakujem Ti. Ty si mala asi iný problém. Ja mam navrhnutú výmenu bedroveho klbu od ortopeda. Nie som ešte 100% rozhodnutá, lebo sa bojím najmä stavu pooperačného. Neviem na ktoré pracovisko je najlepšie sa obrátiť.
Prajem Ti úspešnú rehabilitáciu a skoré navrátenie do plného života. Jana
@janka4620 mne prišívali labrum a obrusovali stehennú kosť kvôli výrastku. Ale veľa ľudí tam chodí aj na výmenu... myslím,že aj to ma časom čaká,keďže mám artrózu III.stupňa...drzim palce ✊
@gabikamacikova dobry den...ja sa mam na tuto operaciu objednat tak som zvedava kde...ale nasla som blizsie k nam Trnavu tak zavolam...a aj sa to zlepsilo???bolesti a tak???mne idu lebo mam koxartrozu 2.st.a potrhane cosi...ze ako meniskus kolena tak mi to vysvetlil...napises mi prosim ake to cele bolo a aj potom ci sa da fungovat a tak???dakujem
@martinkamm Ahoj, no mám stále bolesti,ale podľa mňa musím zamakať na posilnení svalstva... nakoľko bolesti sú skôr nervového pôvodu tým,že nohu tak nejak podvedome šetrím a tým pádom mám na nej oslabené svalstvo....
@gabikamacikova je to neskutocne obmedzujuce ja zvazujem ci ist ci neist pretoze su dni kedy je super a potom zasa dni kedy kvoli bolesti kracam cez slzy..
Gabika od môjho príspevku a rozhodovania ci podstúpiť výmenu bedroveho mlbu pretieklo už dosť vody. Verím že ty si už v poriadku a na bolest už zabudla.
Ja za ten uplynulý čas som absolvovala zlomeninu členka, trombózu i emboliu aj výmenu bedroveho klbu. Som 3 mesiace po operacii, citim sa s kĺbom v pohode a tak to vlastne je od samej operácie. Chodím už bez barli, som úplne bez bolesti bedroveho klbu. Zvládam domacnost, záhradu i spolocenske aktivity. Ak budeš nútená k výmene pristúpiť, neobávaj sa, dá sa to v pohode zvládnuť, To nemôžem povedať o zlomenej nohe.... S pozdravom a želaním pevného zdravia Jana
Dobrý deň ako sa cítite mate ešte bolesti?
@anci23 operácia nepomohla :(
@gabikamacikova to mi je ľúto
@gabikamacikova zdravim Gabika
Ja som skoro 2 tyzdne po operacii, presne rovnaky problem ako pisete Vy. To ste ma zarazili ze nepomohlo.. ach ☹
Ale ine som sa chcela spytat, neviem nic k tomu vygooglit, ale od operacie mam stale take znecitlivene resp. trpnuce vonkajsie pohl. organy. Mate podobnu skusenost? Preslo to? Pripadne mi napiste spravu. Dakujem moc
@badox ja som tento problém nemala,ale mám pocit, že ma na to lekár pred operáciou upozornil,že môže to po operácii nastať...malo by to časom zmiznúť...
Gabika, už máš po zákroku? Bola to ASK a kde a kto Ti to robil? Ako si to zvládla a ako sa dnes citis?