Pekný deň prosím vás o radu skúsenosť nakoľko mám predpísané ad Arketis 20mg a ktomu atarax pri nasadení.
Nakoľko sa liečim na PP ataky záchvatov paniky a vyskúšala som pred tým všeličo.
Mám strach začať užívať tie lieky z ataraxom nakoľko ako mám naštudované pri nasadení veľa ľudí užíva popri ad benzodiazepiny.Neviem či mi dala dr dobrú kombináciu nakoľko už z ataraxom mám skúsenosti že pri atakoch už nezaberá čo v prípade nasadenia môžem čakať zhoršenie stavu a netuším ako si pomôžem.Za radu vopred ďakujem.Su to moje prvé ad.
@duracellko vďaka za názor určite pomôže 🙂volala som lekárke vraj musím vydržať a byť trpezlivá tak mi ostáva len čakať uvidím neskôr ale dala som si dnes prvú štvrtku a nechápem som uvoľnená a nedala som si ani atarax ale po prehltnutí tablety fakt silná úzkosť na mňa
sadla ale prešlo to zatiaľ okrem toho že trochu bolí hlava sa nedeje nič uvidím čo ďalej.
@iveta543 mne dala moja ps.arketis a frontin na ukľudnenie.
Keď som začala brat Arketis, asi po 14 dňoch to bol des, frontin som nebrala, lebo som nevedela čo je to za liek.
Všetko som to preckala, preplakala, prehnackovala, mala sebevrazebne myšlienky, bála sa vyjsť von atď.
Ale po 5-6 týždňoch sa mi začalo zlepšovať a som šťastný človek, daj si AD a aj tie druhé, alebo ich pýtaj vymeniť?
Ale musíš vydržať, uvidis záberu, ja som po troch mesiacoch bola nový človek, dovtedy iba troska psychicky.
antidepresiva - v tvojom pripade arketis, tak rychlo neucinkuju, preto, kym ti nezaberu -tak o dva, tri tyzdne, si pri zlom stave daj ten atarax. ak ti atarax z roznych dovodov nevyhovuje, musis znovu oslovit lekarku, nech ti ho zmeni na ine anxiolytikum napr. lexaurin, oxazepam, diazepam, neurol atd.
este doplnim - spravidla sa zacina od slabsich liekov, a az ked tie nemaju dobre ucinky, ale az po urcitom dlhsom obdobi, sa menia na ine, vydrz
@zuzi56 fakt príde až taká desivá zmena?...tiež mám z tohto strach no začínam na štvrtke po dobu desať dní a postupne na polovicu zvisovat a nakoniec celú dnes som si dala prvú štvrtku no cítila som sa trochu malatna aj som spala 3 bodky na obed zatiaľ v pohode ale mám strach čo príde a či to zvládnem.
@iveta543 ja som tiež začínala na štvrťke, teraz by som už nešla tak pomalí, naplánujte si to tak, aby si do mesiaca mala celu tabletku, nemusíš tak dlho prežívať tie stavy, a aj ten uklidnovak si začni hneď dávať keď tá začnú napádať hovadiny🤣🤣🤣, neboj, máš tu od nás podporu, my sme to tiež dali.
@zuzi56 práveže ja to už mám nastavené že do mesiaca budem brať celú tab. presnejšie povedané dvadsiaty deň od podania mám byť na celej.Ak sa môžem spýtať keď sa už dostanem k celej akože som už za vodou?... ktoré dni sú najkritickejšie?
Včera som dala prvú štvrtku nič sa nedialo len som bola jak po neurole no dnes dám druhu a vopred mám strach.
Ďakujem za podporu bez ľudí ktorý mi sem píšu by som asi nedala ani prvú štvrtinu 🙂
@zuzi56 zatiaľ druhý deň paráda akoby som nigdi nemala žiadne ťažkosti možno je to len zopár lepších mojich dní no mám strach čo príde zatiaľ 2 dní z ad a bez ataraxu cítim sa normálne cez deň bez problémov som všetko porobila ale myšlienky že príde horšie obdobie z liekov ktoré viem že príde mi predsa naháňa hrôzu neostáva mi nič len vyčkať pretrpieť vydržať a hlavne veriť že bude lepšie snáď hrôza z lieku nebude trvať mesiac.
Zdravím dievčatá dnes som dala piatu štvrtku no cítim krátko dobe ako keby zavrate a pritom mierna bolesť hlavy také tŕpnutie teraz poobede sa to trochu zlepšilo no začínam sa báť je to v poriadku mal niekto také niečo a bolo aj nevoľno na žalúdok no nezvracala som a bola som dosť unavená.Neviem či je to z toho že ad začali zaberať lebo jesť mi veľmi neako nechutí.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/ark..., mas kombinaciu liekov prednostne na uzkost, ad zaberaju vsak cca po dvoch troch tyzdnoch, az vtedy zistis, ci je kombinacia dobra, musis vydrzat alebo sa s pochybnostami zdoverit lekarovi, ci ti vymeni anxiolytikum