Arachnoidná cysta na mozgu

natali1985
21. máj 2020

Ahojte som po operácii (vrodenej) arachnoidnej cysty..aby som bola konkretna cysta je v hlave naďalej iba ju prepojili do komory..momentálne som mesiac po operácii da sa povedať, že problémi ktoré mi spôsobovala su preč i keď este nie na 100% ale čo ma veľmi trápi je to, že sa mi zle hojí rana. Má niekto s týmto skúsenosti.. Rada by som vedela niečo viac...

sisa_s
21. máj 2020

@natali1985 v akom zmysle zle hoji? Hnisa? Nejaky sekret? Krvaca? A na akom mieste je? 🙂

natali1985
autor
21. máj 2020

@sisa_s nehnisa len pri vyberaní stehov po 11 dni mi začal vytekať likvor z hlavy... Mám za sebou lumbalnu drenaž + opäť šitie hlavy..

natali1985
autor
21. máj 2020

@natali1985
@sisa_s jazva je asi7cm a je v záhlaví.. Rana mi pulzuje..podľa neurochirurga je to normálne.. Mate z niečím takým skúsenosti?

sisa_s
21. máj 2020

@natali1985 nemam skusenosti, ale ak to videl neurochirurg a posudil, ze je to normalne, tak asi to bude v poriadku, pripadne hojenie rany po takejto operacii bude dlhsie, teraz aktualne teda mate vybrate stehy a vyteka este likvor, ci uz iba ten pocit pulzacie?

sisa_s
21. máj 2020

V zdravotnickej skupine na MK su aj sestricky z neurochirurgie, mozno maju skusenosti s tymto a pomozu 🙂
@majgaretka87
@dfenoma

natali1985
autor
21. máj 2020

@sisa_s nie stehy boli naložené druhý krát lebo po vybrati vytekal likvor... A aj po drenaži naďalej vytekal preto mi opäť naložili stehy... Zajtra mi ich majú vyberať už 15sty deň mám ranu suchú ale mám strach..na neurochirurgii mi povedali, že sa to stáva...ale ja už neviem čomu mám veriť

natali1985
autor
21. máj 2020

@sisa_s Ja som len chcela vedieť či nezareaguje niekto kto je tiež po operácii arachnoidnej cyste..

sisa_s
21. máj 2020

@natali1985 tak to ma mrzi, po tejto stranke poradit neviem, ale arachn.cysty su u vela ludi asymptomaticke a neriesia sa, tak neviem, ci sa tu najde niekto s rovnakym problemom..nebojte sa ale, niekedy stehy musia ostat dlhsie, aby sa to pekne zahojilo, drzte sa ❤️

natali1985
autor
21. máj 2020

@sisa_s tak ta moja arachnoidna cysta mala 6,9x3,9x4 cm a je v centre pohybového a zrakového aparátu... Od novembra minulého roku som si všimla zmenu zraku.. A až vo februári som sa dostala k očnej kde mi bolo oznámené, že mám obojstranný opuch očných nervov.. Strácala som zrak a motoriku..

sisa_s
21. máj 2020

@natali1985 tak to chapem, ze museli operovat, no u vacsiny pacientov su tie cysty nahodne nalezy na MRI a tak sa neoperuju, je malo ludi, ktorym to musia chirurgicky otvorenou metodou operovat..tak sa nestresujte, zajtra uvidite, ako to bude prebiehat 🙂

marek400
28. feb 2021

Dobry večer chcel by som sa opýtať mám na mozgu 2retencne mukozne cysty boli má stále hlava a zahmlieva sa mi pred očami a chcel by som vedieť či mal niekto niečo takéto podobne a ako sa to lieči či operačné alebo dá sa aj liekmi.

dominika18965
30. nov 2022

@natali1985 dobrý deň, chcem sa Vás opýtať, operácia prebehala ako? že sa iba maly rez urobil alebo nejaké extrémy typu vyholenie vlasov? mám z toho trošku obavy

natali1985
autor
1. mar 2023

@dominika18965 dobrý deň prajem.. Ospravedlňujem sa za neskoré odpísanie.. No ja mám ranu väčšiu nakoľko som bola otvarana 3x ale otvor nebol veľmi veľký a mne vyholili len tú čas cez ktorú sa chceli dostať dnu. No každý neurochirurg to robí ináč...

bosorkazdena
2. feb 2024

@natali1985 dobry deň..prosím vas.móžem sa opýtať.aké ste mali problémy?prepáčte.je to osobne..no so mnou celou trasie..a ako sa cítite po operácii?

mama28
7. feb 2024

Môžem sa opýtať ako sa cítite po operácii? Tiež mam cystu, no z operácie mam obavy,. Ešte sa opýtam, kde Vás operovali?