Prosím vás, užívate alebo užívali ste antipsychotiká na depresiu? Od apríla mi k antidepresívam pridala doktorka aj antipsychotiká Solian 25 mg a odvtedy som pribrala 12 kg. Vždy sa mi váha držala, aj keď som si dala koláčik alebo sladkosť. Nikdy som takto veľa nepribrala. Môže to byť z tých liekov??? Som zúfalá 😔
@sslobodnamama777 myslím, že áno
Ano, po antidepresivech je přibírání běžné. Důvodů je více a jsou i individuální. U některých jedinců se s ustupující depresí zvedá apetit, jiní přibírají bez zjevné příčiny - dost záleží i na typu antidepresiv.
Tak ked pomáhajú, musis drzat diétu, z tych liekov sa bezne velmi priberá. Veď mozno sa Tvoj stav napraví a dr Ti ich vysadí.
Ja Som pribrala asi 25 kilo do roka z kventiaxu a qventiapinu davam si ho pred spanim a po nom dostavam zravu ziem vsetko niekedy zo zavrerymi ocami si idem brat jest zozaciatku mi to nevadilo kedze som mala 48 kilo ale teraz uz ano ked mam 78 .... ked sa pribera daju sa lieky zevraj aj vimenit
ja som tiez jemne pribrala po sertraline. Po vysadeni som citala, ze sa to moze stat. Keby som to precitala skor, tak si hned po nasadeni necham spravit jedalnicky a stravujem sa aspon ciastocne podla nich. Mozno tebe tato info pomoze.
No asi zájdem k doktorke, poradiť sa. A začnem dietovať.
@alzbeta44 môžem sa spýtať, na aké ťažkosti ti dali quentiapin a kventiax?
ano z niektorych antipsychotik (aj antidepresiv ) sa pribera. precitaj si online pribalovy letak alebo pogugli ak vies po anglicky weight gain plus meno lieku. z antipsychotik sa pribera. aj ak jes podobne ako pred nimi. skus zmenit zivotny styl ci to zvladnes zastavit ak nie zvaz zmeny liekov. ale zas otazne ak sa priberanie zastavi ci nemat extra10kil a nervy v klude ako opacne
@juliet86 ved toho sa bojím, že ak ich vysadim, budem zas na tom psychicky zle, ale ani nechcem byť tučná. Z toho mam zase zlé myšlienky a stavy. Je to bludný kruh 😶 navyše som prestala mat menzes a prsia mam naliate ako tehotná.
Áno je to s tých liekov
a ucinkuju Ti tie lieky? pomohli?