Antikoncepcia počas dojčenia - skúsenosti

marconellie
16. mar 2018

Ahojte maminky , máte niektorá skúsenosti s antikoncepciou pocas dojčenia ? Bábätko má 3 mesiace ...myslíte že je niečo také vhodné ,? Neuškodí mu to ? Moja gynekologička mi na to dosť jasne odpovede nedala po pravde som od nej ešte odpoveď ktorou som si bola istá ešte nedostala a rady som si vždy hľadala inde... Viete mi v tom niektorá poradiť ? Dakujem pekne .

evittam
16. mar 2018

@marconellie Vymen gynekologicku. Ja som brala popri dojceni Desirett. Je to najsetrnejsia HAK vhodna aj pri dojceni. Obsahuje len minimálne mnozstvo gestagenu. Beriem ho aj ked uz nedojcim.

pininka
16. mar 2018

Aj mne hned po 6nedeli navrhla Hak, ale ja som nechcela,lebo moj muz si vzdy vedel dat pozor, zacala som ju brat az neskor, lebo som mala neustale problem s menzesom. Urcite tym babu neublizis.

nika898
16. mar 2018

@marconellie ja som tiez pri prvom brala HAK nespomeniem si ako sa volala ale gynekolog mi ju dal hnet po sestonedeli. Teraz pri druhom si idem dat vnutromaternicove teliesko.

marconellie
autor
16. mar 2018

@evittam no tak to veru že treba vymeniť ... Počas tehotenstva sa už nedalo tak som sa vždy o všetkom radila kade tade aby som si bola istá no teraz idem k inému ... Ďakujem za radu asi to skúsim tak isto 😉

poska28
16. mar 2018

@marconellie Ja som užívala pri prvom dieťati a aj teraz pri druhom Cerazette.Táto sa môže počas dojčenia,lebo neobsahuje estrogén.

marconellie
autor
16. mar 2018

@pininka to je to posledné čo by som chcela aby to nejako uškodilo malickemu ... 😕 ďakujem 😉

marconellie
autor
16. mar 2018

@nika898 aj ja som nad tým rozmýšľala skor som chcela to no gynekologicka má od toho radšej odhovorila aj po určitých skúsenostiach iných žien to radšej neskusam 😕

evittam
16. mar 2018

@poska28 Ved to ani Desirett. Ja som mala Cerazette po prvom porode, po druhom mi dal Desirett, ze ma ešte menej gestagenu ako Cerazette.

janinah
16. mar 2018

Kde beriete istotu,že hormony dieťaťu neublížia?kde beriete istotu,že vaše dieťa vyrastie a nebude mať problémy napr. s plodnosťou...jasné,nik to potom nebude dávať do súvislosti s matkinou hak počas dojčenie,farmafirmy taký výskum robiť nebudú,hádam nepôjdu proti svojim finančným záujmom...
Zdravý sedliacky rozum mne napovedá,že takto s vlastným dieťaťom riskovať nebudem / a hnať niekomu peniaze do vrecka tiež nie/

maickamf
16. mar 2018

Ja som uzivala po sestonedeli Azaliu a uzivam ju dodnes( mala bude mat 5). A co ublizuje a neublizuje babu je na dlhu debatu. Myslim, ze je vecou kazdej zeny, ako sa chranit. Lepsie brat tbl.ako potom riesit interupcie a nechcene tehotenstva

poska28
16. mar 2018

@evittam Desirett je úplne to isté ako Cerazette.Obsahujú úplne rovnaký hormón dezogestrel a úplne v rovnakom množstve 75 mikrogramov.Aj Cerazette aj Desirett.

evittam
16. mar 2018

@poska28 Dik za info. Tak len iny nazov.

poska28
16. mar 2018

@evittam Nieje začo!😉

luxikate
17. mar 2018

@marconellie mie neber,subto hormony kt sa dostanubk babatku ,ved uz je dost hormonov z HAK vo vode kt ovplyvnuje plodnost generacii.Urcite neber to svinatvo pocas kojenia.Da sa aj inak regulovat potomatvo.

marconellie
autor
18. mar 2018

@luxikate ďakujem za radu , vseliako premýšľam ... 😕 Hlavné chcem čo najlepšie pre drobca ...

carmmenka
19. dec 2018

Ahojte,uzivate este niektora Hak desirette??? Mali ste nejake vedlajsie ucinky?