Ahojte zienky.Prosim poradte uzivali ste niektora antikoncepciu pri tromboze?mne bola odporucena antikoncepcia zo zdravotneho dovodu.....😕mam vrodenu trombozu a riesila som moj stav aj s hematologom on mi ju povolil brat pokial si to moj stav vyzaduje a dal mi k nej aspirin proti zrazaniu krvi....mali ste niektora z vas takyto problem a ako prebiehalo uzivanie liekov?
Ja mam trombozu tiez, hormonalna antikoncepcia podla mna nie je dobry napad. Ja som ju kratky cas uzivala este pred tym nez mi prisli na trombozu a hematologicka mi povedla, ze mam velke stastie, ze sa mi nic nestalo. Proste mi povedala, ze hormony nesmiem.
Ja som z užívania HAK dostala trombozu a odvtedy ju nemozem užívať. Ak by to bolo nevyhnutné tak jedine, žeby som si popritom pochvala fraxiparin alebo clexane na riedenie krvi.
Zeny nemylite si, nahodou trombozu a trombofiliu?ak.mate vrodenu trombofiliu,neznamena to,ze mate hned aj trombozu...Ah pri trombofilnych mutaciach ako aj syndrome lepivych dosticiek sa antika nesmie.Tiez ju potrebujem zo zdravot.dovodov,a nebudem.riskovat.Mne ju zakazali dvaja hematologovia a celkovo gestageny saa nesmu.
@carmenuska ano mate pravdu,zle som sa vyjadrila. Ochorenie je trombofilia-tu mam a dosledok ochrenia je tromboza-tu som momentalne free 👍
@carmenuska ak mate nejake zenske problemy skuste caj z alchemilky( v 1l vriacej vody 3min luhovat jedno vrecko a potom cajik cely den popijajte), mne to pomohlo zmiernit menstruacne krvacanie
@kovacikovajana nepomohlo mi nic taketo zatial.Mam to zlozitejsie ,potrebujem hormony.Uz som skusala asi vsetko mozne.Este jedna hematologicka rozmysla,ci mi schvali vnutromat.teliesko,to ze nejde tak do.krvi ako tabletky,ale posobi lokalne.Ak nie,pojde maternica von.
@carmenuska to ma mrzi
To, že Aspirin pri trombóze som čítala nedávno aj ja: http://www.tvojlekarnik.sk/liecba/srdce-cievy-m...
Ja som mala podobný problém a pichala som si Fraxiparine a neskôr aj v tehotenstve.
@jessi03 Ja by som ATK nebrala. Ja som mala embóliu pľúc a odvtedy žiadna ATK, je to nebezpečné a nehrozí Ti iba trombóza.
Čo sa týka Aspirinu, tak nečakaj zázraky. Sú síce enterosolventné, takže nedráždia žalúdok ako napr. Anopyrin, ale je to stejne kyselina acetylsalicylová.
Ja som mala potom Warfarin, čo je poriadny šmejd a potom mi ho vymenili na Fraxiparine.
@renci777ano mame to dedicne...z maminej strany trombofilia.
@jessi03 pojem vrodena tromboza neexistuje 😂😂 tu ide o trosku inu diagnozu
@kovacikovajana do bodky suhlasim... tiez mam vrodeny tromb. stav, prekonanu silnu trombozu a ATK by som si do ust nedala
Mno u mna je jedinou moznostou antikoncepcia pre zdravotne problemy😕Ja som uzivala pred 10timi rokmy antiku no vtedy som nevedela ze ju mam...prislo sa na to az po prvom potrate.nemala som ziadne tazkosti pocas uzivania predtym
aspirin posobi na arterialny obeh nie na zilovy - na zabranenie tromboz zilovych sa podavaju heparinove pripravky (fraxiparin,lobvenox a pod.)
@jessi03 Aspirin s trombózou nemá nič, vygoogli si. Nelieči ju a ani nezabráni jej vzniku.