Antigénový test po ukončení karantény

1. feb 2022

Ahoj, minulý týždeň som mala pozitívny PCR test a chcela by som sa opýtať, či je vhodné otestovať sa domácim antigenovým testom aj na konci karantény pre uistenie. Vďaka.

ornela_tn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dajana555
1. feb 2022

.

simca06022011
1. feb 2022

Nie som odbornik, podla mna uistis iba seba tymto.. tie testy nie su dvakrat spolahlive (kamoska je pozitivna, jeden antigen pozitivny, a v ten den a dalsi den ostatne negativne. PCR mala pozit.). A pozitivny test mozes mat po skonceni karanteny, aj PCR, cize aj tak sa neuistis v nicom 🙂 Preto sa nechodia ludia pretestovavat napr. PCRkom na konci karanteny.
A inak testovat sa mozes, samozrejme, kolko chces, nie je to zakazane (nic v zlom, to len keby sa tu niekto chcel chytit toho, ako ma niekto "pravo" sa testovat - ako v jednej teme vcera)

autor
1. feb 2022

Ďakujem za názory, nerada by som niekoho nakazila, preto som si chcela ešte doma 10.deň spraviť samotest.

autor
1. feb 2022

@simca06022011 ďakujem, práve o to mi ide, či to má zmysel, respektíve či tie testy vychádzajú pozitívne aj v prípade, že už nie som infekčná 🙂

slavomira236
1. feb 2022

Ak si ešte infekcna domáci test by ti to mal ukazat

1natasa1
1. feb 2022

Podľa mňa je to len ok, že sa chceš doma otestovať, aspoň budeš vedieť či si alebo nie si ešte pozitívna.

simonkaa27
1. feb 2022

A preco nie aspon pre taky ten vnutorne dobry pocit by som sa otestovala aj doma, apson by som vedela ako na tom na konci karanteny som, kedze si aj tak myslim, ze tych 5 dni je proste malo

katulienkax
1. feb 2022

no len tie domace atg ukazuju pozitivitu aj na bezne sa vyskytujuce koronavirusy, maju to v samotnom letaku . Nerozlisuje Omikron alebo iny aj neskodny nadchoby koronavirus. Na stranke https://fnnitra.sk/aktuality/je-koronavirus-hro... je v stati:
Sú koronavírusy bežne medzi populáciou?
Koronavírusy spôsobujú každú zimu väčšinu nachladnutí prevažne u dospelých. Výskyt týchto ochorení je najvyšší počas zimy a na jar a majú väčšinou benígny priebeh.
Ktovie ako by to bolo keby sme po ine roky ked nebol covid testovali kazdeho, mozno by sme zistili ze toto co sa deje teraz je vlastne kazdy rok a nemusi ist len o klasicku chripku.
A zbytocne posielame do karanteny 1000 ludi. Mali by sme sa premorit a bol by pokoj za 3 tyzdne !!!

nevenka
1. feb 2022

@1natasa1 presne, ja takto planujem otestovat syna pred nastupom do skoly. Karantena by mu mala koncit po novom v piatok, v nedelu aj vcera mal AG pozitivny, robili sme pre istotu este jeden, ale boli to jasne kolajnice 😅, bol na PCR. Vysledky este neprisli, ale otestujem ho tak ci tak najneskor v tu nedelu pred nastupom do skoly. Pre istotu a ciste svedomie.

nevenka
1. feb 2022

@katulienkax akosi si mylis koronavirusy s chripkovymi virusmi, davas medzi to =. Ja som myslela, ze po 2 rokoch uz v tomto budu mat ludia jasno.
Je zaujimave, ze my sa testujeme pravidelne AG testami od septembra a ANI RAZ pri nadche, dokonca pri viroze, co trvala 3 tyzdne detom a doktorka uz predpisala Isoprinosine, nevysiel AG test pozitivne. A teraz, bez priznakov, len mierne upchaty nos, bez teploty a take kolajnice, ze az. Vysvetlite mi to.

terina25
1. feb 2022

Syn, antigen pri priznakoch negativ, pcr pozitiv. Po pcr teste uz aj antigen pozitiv. Dcera min.tyzden antigeny negativ, v sobotu koniec karanteny antigen pozitiv. Vcera pcr robeny ten negativ. Dnes robeny antigen pozitiv. Lekar povedal ze ma ist do skoly. Ja cely tyzden antigen negativ. Dnes priznaky, antigen negativ. Pcr sa neviem objednat. 1x mi prislo ze nemam narok lebo som priznaky nemala. Dnes som sa objednala,zaskrtla uz aj priznaky, termin ani sms neprisla ziadna🤷