Antiepileptiká - negatívne EEG

lenka3008
20. mar 2022

Ahojte chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti s tým že lekár nasadil antiepileptiká napriek negatívnemu eeg,že určí diagnózu len na základe videa ktoré sa mi podarilo natočiť?Poslal nás ešte na kardiológiu a vraj ak dopadne dobre a vylúči sa iné ochorenie tak nasadí liečbu antiepileptikami.

aeruginosa
20. mar 2022

Je to bezny postup.
To nie je urcenie dg „len” na zaklade videa. Negativne EEG znamena, ze v case, kedy sa EEG vysetrenie robilo, neboli zaznamene ziadne patologicke vyboje, to vsak nevylucuje dg epilepsia.

lenka3008
autor
20. mar 2022

@aeruginosa áno to viem ale ide o to že mám strach mu tie lieky dávať keď ako sa hovorí nemám to čierne na bielom že ide ozaj o epilepsiu.Ak by eeg ukázalo výboj tak neváham ani sekundu ale takto má človek stále pochybnosti či ide naozaj o epi.

kacena4
20. mar 2022

eeg je len niekolko minutovy zaznam mame epi roky nie vzdy na dcera zaznam na eeg ale zachvaty ma aj tak. urcite by si sa nevhcela pozerat na dieta pri velkom zachvate ked dr povedal ze je to epi a treba nasadit liecbu. preco mu neveris? neverila by si ani chirurgovi ktory ti povie ze je to vyklbene a treba ruku zasadrovat/stabilirovat len preto ze na rtg sa neukazala zlomenina??

lenka3008
autor
20. mar 2022

@kacena4 ja viem čo mi tým chcete povedať ja len že som čakala že ho pošlú ešte na spánkové eeg alebo na 24h.eeg.Aby sa to naozaj potvrdilo kým sa nasadí liečba.U nás ide len o zahľadenia s predklonením hlavičky a občas malé podlomenie kolien keď to trvá dlhšie.Nejde o veľké záchvaty.Ale uvediem to na pravú mieru.Ja mu tie po lieky dám keď to lekár povie len ma to dosť prekvapilo že takto rýchlo.Na internete som čítala že je to zdlhavý proces a niekedy trvá aj mesiace kým ozaj stanovia diagnózu.

kacena4
20. mar 2022

@lenka3008 neviem ze by to trvalo mesiace stanoviť epi