Ahojte baby... Chcem sa opýtať keď ste začali brat AD aký.ste mali priebeh, zabrali hneď? Vedľajšie účinky? Ja beriem Brintellix momentálne 15 mg... Ad beriem cca dva mesiace... Prvé tri dni som mala pol Brintellixu potom celú 10 mg ktomu neurol.... Po mesiaci som išla na kontrolu dvyhol mi na 15 mg to sa mi riadne pohorsilo... Vravel ze by bolo dobre zdvyhnut na 20 mg.... Ja sa už bojím presne tohto som sa bála ze začnem brat AD a nezaberu, že mi bude horšie.... Napr. Keď som ich začala brať stavy úzkosti zmyzli... Ráno som mávala len chvenie tela, nechuť do jedla, trpnutie-mravencenie tváre, rúk... Pred menštruáciou sa mi vždy zhorší aj stavy úzkosti sa mi vrátia.... Ja neviem je to normálne... Ja už som zúfalá... 5 dní vám je ako tak dobre ďalšich 8 zle a tak kadejak....
po dvoch mesiacoch by si mala byť už takmer úplne v pohode.... Samozrejme s liekmi.... AD zaberajú dlhšiu dobu, ale zas nie viac ako 2 mesiace. A to by si už mala pomaly vynechávať aj Neurol - ten bol len nato, aby si nemala ešte horšie stavy ako pre začatím liečby.... Určite stav konzultovať s lekárom, pretože tie lieky ti môže zmeniť len on....
@deti95060810 ja viem ze by som mala vysadzovat neurol pomali...predvcerom som išla späť bez neho dala som si magnosolv ale v nad ránom som sa zobudila a mala som pocit ze ide stav úzkosti tak som si dala... Beriem 0,25 mg. V čera som šla tiež bez neho ale ráno o pol siedmej som si tiež dala neurol zas to išlo na mňa... Zatiaľ ráno si dávam stále s ad... Cez deň sa už snažím si nedať ale ja mam stále chvenia tela, trpnutie - mravencenie kolo tváre, ruky... Jazik...
mne osobne spomínaný Brintellix nerobil vôbec dobre... a po tých dvoch mesiacoch si myslím, že by si už mala cítiť zlepšenie, bohužiaľ nemusia ti zabrať prvé ani druhé tabletky, ja osobne som vystriedala asi 11 druhov (vrátane tabletiek na spanie, lebo tiež som mala veľmi zlý spánok), ale u mňa bol problém, okrem iného aj v nezistenej intolerancii laktózy a niektoré tabletky, ktoré som brala, ju obsahovali... momentálne som na Cipralexe a beriem len 5 mg (plus ako dodržiavam spomínanú bezlaktózovú diétu, tak to tiež robí svoje a je mi lepšie)... Dr. mi vravel, že je časté, že rána bývajú kritickejšie u veľa pacientov a menštruácia ani nehovorím... Určite by som to konzultovala s lekárom, niekedy je ten proces hľadania liečby náročnejší, bohužiaľ...
@gabilili vie o týchto problémoch aj psychiater? či to nebude neurolog. charakt.
@gabilili mne bolo proste zle stále bezohľadu či som vtedy niečo brala alebo nebrala, lebo som dosť blbo spala, bola som nervózna, podráždená,nesústredená, zdeptaná a hlavne mi bolo zle kvôli tej nezistenej intolerancii, samozrejme som chcela nájsť ten správny liek, ale po takom prestriedanom množstve a brušných problémoch mi to už bolo aj podozrivé, tak som potom išla smer gastroenterologia a bolo vymaľované.... teraz nie som na tom 100%, ale je to dosť veľký rozdiel
@deti95060810 vie... Ja mam aj tetaniu... Bola som aj na neurologii schválili mi ad už som sa rok trápila... Magnetickú mam ok
@gabilili noo.. Ja som brala fluoxetin vitabalans a magrillan fluoxetin ktorý mam dodnes. Keď som začala brať antidepresiva tak začali zaberať asi po dvoch týždňoch. V žiadnom prípade ich neprestaň brať zo dňa na deň lebo sa ti dosť pohorši... Ja som tak urobila lebo rodina mi vykrikovala že sa iba pretvarujem že ich nepotrebujem a pokúsila som sa o samovraždu (žiaľ neúspešne). Odvtedy som ich nebrala a ani nechcem... Ak budeš chcieť vysadiť antidepresiva poraď sa so svojím lekárom a povedz mu ze ti je z nich zle nech ti zníži dávky. Prajem veľa šťastia
@gabilili ja si spominam ze mne velmi dlho trvalo kym mi zabrali AD na 100per som sa citila asi az po 5-6mesiacoch,,podla seba by som ti poradila aby si bola trpezliva,, kazdy organizmus je iny a zas ja by som kazde 2-3mesiace neskusala nove AD...ked si sa citila na 10mg dobre znamena ze zaberaju len teraz ako ti zvysil davkovanie zas si telo musi zvyknut daj tomu cas...ked sa to ustali a budes sa citit fajn nezvysuj uz na 20mg..dr.velmi radi zvysuju davkovanie,,,mne dala az na 30mg paroxetinu ale postupne som znizovala lebo som sa citila fajn a teraz som uz dlhodobo skoro rok len na 10mg...dr.neveri zeby mi to stacilo, ale staci...
@kittykat22 ahoj. prosim ta mohla by si napisat viac kludne aj ip o tom ako ti vznikli problemy so spankom a ako si ich zvladla ? ja ich riesim po porode. citim ze ked sa vyspim 5.5-6hodin tak uz mam okej den. ked menej tak strach stres uzkost placlivost. ake.sekundarne problemy u teba vznikali? tym ze kojim nateraz to riesim volnopredajnymi upravou rezimu pomocou manzela atd. dakujem
@kittykat22 vau. dakujem a prosim ta ako sa uplne na zaviatku zacal kazit ten spanok? po porode? alebo cim to odstartovalo? byvala si na spanok citliva aj predtym? gratulujem ze si sa liecila. mala ai podporu manzela alebo niekoho? kolko si realne spavala? ja som dnes spala 2hodky plus 2hodky plus hodku. o tom si myslis co? inak 6noci predtym som spala fajn.
@kittykat22 podporu. no. ze manzel mama svokra sestra kamoska niekto ti ho zobralnna par hodin. orebral starostlivost nech si ty mozes oddychnut. podporil ta. to naozaj mu na nic neprisli a ziadny lekar to neriesil??? sila!
@juliet86 ale to je úplne normálne, že keď sa nevyspis prídu úzkosti, strach.Nie každý to dobre zvláda plus starostlivosť o dieťa a zodpovednosť.Mne stačí 2 noci byť dlho hore menej spť a hneď nálada na bode mrazu a to som 7 r robila na smeny a v noci nespavala pracovala a doobeda po nočnej max 5 hodín prerusovane.tam som si spánok pokazila a dieťa tomu dalo o pár rokov poslednú kvapku.
@gabilili každým zdvihnutím sa Ti môže na chvíľu pohoršiť.Ak teraz fungujes pri 15 mg nenavysuj ty vieš ako sa cítiš ..ale je leto slnko aktivity veľa ľudí sa cíti super a potom príde jeseň a hlboký pád.
Aspoň ja som od jari do jesene ako na endorfinoch a zimu pretrpim.Ano oni väčšinou povedia, že terapeutický účinok je pri 20 mg ja som už dlhodobo na 10 mg a je mi na šťastie dobre ja už mám odskúšané aj aj a takto mi to momentálne vyhovuje.Rano ta nechuť do jedla, tras taka vnútorná nervozita je na začiatku normalna
@kittykat22 ty si si užila peklo nič nie je horšie ako sa nevyspat ja, keď som zatúžila po druhom dieťati a predstavila si čo ma čaká mala som stres a zostala pri jednom a to bol syn oproti tomu čo tu čítam dobre bábo pohodickove, ale aj tak kojenie, odsávanie, plytký spánok len som ho počúvala..urobilo svoje, že sa mi to zdalo strašne náročné ísť do toho ešte popri školákovi a mužovi čo príde večer.Kto nezažil takéto stavy nikdy nepochopí, že sa mu zdá, že všetci všetko zvládajú iba ja som slabší jedinec,😃
@gabilili nebolieva ta z toho napatia hlava,to chvenie poznam ale mne stuhnu trapezy a casto ma boli hlava
@kittykat22 ved presne toto ti rozumiem ze to je ako ocistec... akoze klobuk dole. ja som zle ked dieta place par sekund par minut .. najviac som zatial zazila dve hodiny v kuse ked mala koliku a uz vtedy som plakala s nim... a teraz je na tom syncek ako? ako zvladal ucit sa hhbat rozvijat ked stale plakal? neuveritelne co ste si zazili. . . necudujem sa ze ten stres hluk bezmocnost takto dlhodobo toto v tebe odstartovali. ale akoze hanba zdravotnemu systemu ze ti nevedel pomoct.. aj madmerny olac sam o sebe by mal byt diagnoza aj ked mu nevedeia najst pricinu a mali ti pridelit aspon opatrovatelku tzv odlahcovaciu sluzbu na par hodin denne akl byva pri chorych detoch.. myslis ze tie horucky aj ked neviem oresne co to je oeriodicka horucka dostal malinky z tych placov? teraz je na tom ako? klobuk dole ze ste toto s manzelom prezili
@laskonka80 áno ako keby ma aj hlava bolela, mam ešte trpnutia-mravencenie tváre a rúk... Takú ťažbu na hrudi, zovretie hrdlo... Ale nie vzdy
Ja tiež beriem brintellix 15mg, mne pomáha klop klop. Samozrejme mám aj úzkosť nervozitu ale dá sa vydržať.
@laskonka80 ja mam chvenie v hlave trasenie a myslienky zblbnute