Antidepresíva nezaberajú

linda97
28. feb 2024

Ahojte. Vela som sa za posledne roky stahovala a tak som videla viacero psychiatrov. Nevedia sa zhodnut na mojej diagnoze. U jedneho mam bipolarnu, u dalsisho hranicnu, depresiu, uzkostnu a tak dalej. Kazdy len striela lieky.. po dlhom odmietani som zacala brat sertralin. I ked sa najviac priklanam k tej bipolarnej..
no a po 2 mesiacoch ziaden rozdiel, ibaze sa citim akoby moja mysel bola zaobalena, otapena, neviem sa spojit sama so sebou.. ale telo ma uzkosti stale .. no najblizsi termin mam az v maji aj to horko tazko vybojovany (tieto AD mam z pohotovosti)
Ja by som ich najradsej vysadila. Je mi divne a nemam ziadnu chut na sex cize aj vztah ide dole vodou..
ako by ste mi ich odporucili vysadit? Alebo vydrzat a nechat si predpisat ine ? Dakujem

guudy
28. feb 2024

Ty si nejak vymyslas. Na pohotovosti nedavaju lieky na 2 mes. A uz vobec nie na dalsie mesiace, kym v maji budes mat termin u psychiatra…

juraj456
29. feb 2024

Máš všetko ok ale v hlave stále cudne pocity ktoré nevieš ovládať? Že sa cítiš otapena a trochu mimo? Áno AD potláčajú chute aj u mňa. Tiež rozmýšľam že to vysadím

evelynmozagalega
29. feb 2024

@linda97 daj tomu čas, mne zabrali po pár mesiacoch, na začiatku mi bolo oveľa horšie. Po pol roku to bolo ideálne.

mattina8991
29. feb 2024

@evelynmozagalega trvalo pól roka kým ste sa začala cítiť dobre ? 😊

evelynmozagalega
29. feb 2024

@mattina8991 áno, predtým som mala veľmi silné úzkosti a prešlo to do ťažkej depresie, po pol roku užívania mi už bolo dobre.

mattina8991
29. feb 2024

@evelynmozagalega môžem ti napísať ? 😊

evelynmozagalega
29. feb 2024

@mattina8991 jasné 🙂

linda97
autor
3. mar 2024

@guudy no neuveris ale ano davaju ..

linda97
autor
3. mar 2024

@evelynmozagalega hm no tiez si hovorim ze ten polrok vydrzat ale ak to je ta bipolarna tak ta sa nelieci ad a mozno budem zbytocne zazivat polroka vedlajsie ucinky

linda97
autor
3. mar 2024

@juraj456 presne tak :/ len neodporuca sa vysadit len tak svojvolne no ale pod dohladom

evelynmozagalega
3. mar 2024

@linda97 to je pravda, na BP je iný typ liekov a AD nemusia pomôcť so zlým stavom. Asi by som ešte nevysadila, ale počkala na lekára a ak ti nasadí iné lieky, tak vtedy zvyčajne vysadi AD.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evelynmozagalega
4. mar 2024

@stastnamanzelka no kaslala by som na nejake testy, keď je cloveku tak zle, ze nemoze existovat, jesť, spať, atď. je mu úplne jedno ako mu vyjdu nejaké testy. Rozumný zamestnavatel s tým nebude mat problem. Každý liek je v podstate droga a veľa z nich spôsobuje závislosť. V Amerike majú obrovský problém so závislosťou od obyčajného lieku od bolesti. AD nie sú návykové a pomôžu človeku v najťažších stavoch.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evelynmozagalega
4. mar 2024

@stastnamanzelka AD nie sú utlmováky, anxiolitiká sú utlmováky. AD fungujú na úplne inom princípe. Ja som sa mohla plne sústrediť na prácu až pri braní AD, dovtedy si moja myseľ lietala kade tade a úzkosť mi spôsobovala, že som bola úplne mimo. AD nastavili späť rovnováhu a schopnosť sústrediť sa a mať plnú pozornosť, jasne uvažovať, vidieť detaily, atď. Skúste nechať chirurga operovať, keď prežíva panický záchvat, úzkosť alebo depresiu. Naopak, anxiolitiká u vás spôsobia uvoľnenie, útlm a pocit na spanie, ale to nie sú AD.