Ahojte, mala by som začať užívať AD Cipralex,ale mam z toho akýsi strach. Mám ich na úzkosť a depresiu. Čítala som však,že sa z AD priberá a hlavne,že na začiatku liečby sa stav môže zhoršiť a toho sa obávam,keďze v práci musím fungovať na 100%. Aké máte vy skúsenosti s AD? Ďakujem
cipralex som brala kedysi, super úplne, sú to vraj jedny z naj AD, mám úzkostnú poruchu a depresie, nežiadúce účinky žiadne (možno prvé dni-2týždne taký trošku pocit oťapenosti, ale to je norálne, telo si zvyká), priberanie vôbec nie. Beriem AD už roky (teraz Alventu 75mg), ja som ich mega fanda, lebo vďaka psychoterapii a nim žijem úplne normálny pohoďácky život 🙂
Každého, koho poznám, že bral Cipralex (vrátane mňa) schudol 😂😂😂
Ale mne bo zle od žalúdka, musela mi vymeniť
Ja odkedy beriem antidepresiva a ešte aj antipsychotika je mi lepšie ale rapídne som pribrala.
Ja alventa, trittico na uzkosti uz vyse 4 rokov. Pribrala som tak 3 kilecka za celu dobu max, ale z toho, ze sa nestresujem a aj vekom..
Akoby ste vysvetlili,ako sa po nich cítite? V com vám pomáhajú?
Ja beriem citalopram 10 mg a nič som nepribrala beriem už druhú krabičku teda druhý mesiac mne sa po covide narušila psychika žiaľ ...dúfam že to nemám na celý život...
Nemám už stavy úzkosti ani depresie dúfam že čoskoro ich vysadim ...
Neboj sa ich, pomozu ti. Z nejakeho dovodu ti boli predpisane tak tomu daj sancu.
Beriem Trittico, schudla som 10 kil lebo som bola v pohode a nemusela zajedat depku. Kamos berie Cipralex a nepribral nic hoci by potreboval. Ta reakcia na lieky je strasne individualna, zavisi aj od davky. A dnes su tie AD uz dost pokrocile, vela veci je vychytanych.
Popravde som najvacsie priberanie videla ked clovek bral antipsychotika ako Zyprexa a podobne, vtedy sa ozaj akoby nafukli.
Ahoj, AD beriem, teraz uz rok a 2m. Úzkosti. Predtym som mala pauzu asi 4r a liecila som sa na úzkostnú depresiu, depresie mi Bohu vďaka odišli 🙏⭐🌟...mne to uz bolo jedno v tom ťažkom štádiu, hlavne som váhu neriešila, lebo som nevedela fungovať, žit poriadne. Som na mojuch tretích AD Alventa 150mg, nepribrala som ani kilo. Brala som jedny predtým, som stále chcela jesť, aj zle na žalúdku mi bolo, s nimi som prestala úplne fajčiť 🙏😄 a po 2 mesiacoch som ich postupne vysadila,tie boli hnusné.