Ahojte, táto otázka je smerovana viac menej k mamičkám ktoré prišli o svoje detičky, ja som si svojho chlapčeka musela porodiť v 6 mesiaci.. Akcia srdiečka neprítomna následne vyvolaný pôrod...
No a chcem sa spýtať či niektorá z vás užívala nejaké lieky na ukludnenie, na vypnutie, prešli iba dva mesiace, samozrejme sa snažím ísť ďalej nemyslieť na to často a držať sa ✊ ale niekedy to možné nie je, keď som sama to na mňa dolahne a cítim sa hrozne a priznám sa aj keby som toho možno schopná nebola, hlavou mi behajú kade aké veci.. Nemávam často takýto nával, preto by som chcela niečo čo nie je viazané na lekársky predpis a ozaj zabralo, neuzivala by som často iba keď to na mňa príde. Všetko dusím v sebe viac menej, a som z toho unavená. Liekom sa snažím ja stále vyhýbať, no teraz to potrebujem. Ďakujem.
urcite odporucam terapiu na toto, ulavi sa ti. skus to co ti odporucaju vyssie alebo EMDR terapiu http://www.emdr.sk/
ak chceš lieky ktoré sa užívajú nepravidelne, len v prípade potreby - to sú lieky na ukľudnenie. Neurol, Lexaurin, .... predpiše obvodný lekár. Nemusíš užiť ani celú tabl., stačí možno polovicu, štvrtinu. Len pozor - sú návykové.
Pravidelne sa musia užívať AD - anitidepredíva. Účinok lieku nastupuje po niekoľkých týždňoch a užívajú sa min. 6 mesiacov. Niekedy sa užívajú aj oveľa dlhšie.... Predpisuje psychiater....
si nepomýšľala nad psychologom? Dobrý psych. ťa naučí dýchacie cviky, ktoré vedia veľmi pomôcť a vďaka ním sa ukľudníš aj bez tabletky....
@deti95060810 Benzodiazepiny (neurol, lexaurin, xanax) by v tomto pripade bola cesta do pekla. Obvodaci to predpisuju ako lentilky a pritom je to velmi silno navykove a kopec ludi sa z toho potom nevie dostat. Ak lieky, tak radsej AD + terapia, ale urcite by bolo dobre skusit najprv samotnu terapiu.
Dobrý večer, viem, že ste si sem prišli po radu ohľadne liekov... Tie by Vás možno na čas utlmili, ale bolesť by bublala niekde pod povrchom a ani by ste sa nenazdali a znovu by prepukla. Navyše tie lieky sú návykové a tou cestou odvykania by som nepriala ísť nikomu... Rozumiem, tá bolesť musí byť neznesiteľná a vy hľadáte úľavu... Prišli ste o svoje dieťatko a teraz si to potrebujete odsmútiť... Dva mesiace sú ešte veľmi krátky čas.
Neskúsili by ste zvážiť psychoterapiu? Predpokladám, že gynekológ by Vám mohol napísať potvrdenie a bolo by to hradené cez poisťovňu.
Ďakujem krásne, každej jednej z vás, tak som z toho pochopila že lieky asi nebudú najlepším riešením, ešte raz vďaka. Terapie, sedenia a pod. to nie neviem si predstaviť ako by mi mohol pomôcť človek ktorý ma nepozná, ktorý to nezažil.. Ľudí to mrzí samozrejme lebo takéto veci by sa nemali diať, ale nemôžu to pochopiť lebo si tým chvála bohu neprešli.. Nevedia pochopiť čo im rozprávam, že to zmení život na celý život, poznamená vás to. Ale skúsim sa cez to pretlct sama, bez liekov ďakujem ešte raz 🤗
Terapeuti sice nezazili presne to iste, ale poznaju techniky, ktore dokazu cloveku ucinne pomoct. Nie je to len taky nezavazny pokec. Mozog je plasticky a terapiou je mozne zmenit prepojenia medzi neuronmi. Z toho co popisujes (hlavne neda neviem co myslis "kadejakymi vecami", ktore ti behaju hlavou), by som urcite neodporucala samoliecenie. Isla by som minimalne psychologovi aby zhodnotil ci treba aj psychiatra a nasadit antidepresiva, alebo staci terapia. Co ti tu ludia neodporucali su lieky na ukludnenie (xanax a pod.), to je uplne ina skupina liekov kde hrozi zavislost uz po kratkej dobe uzivania. Mne sa tiez stala vec, ktora by sa nemala diat a velmi mi pomohla prave ta EMDR terapia, ktora je presne na to, aby sa nevracali tie pocity z toho hrozneho dna, ked sa udialo nieco velmi velmi zle. EMDR ma vyhodu v tom, ze netreba chodit ako na klavir, ale uz po par sedeniach je to vyrazne lepsie. To cim trpis moze byt zaciatok posttraumatickej stresovej poruchy a to je velmi neprijemna zalezitost. Cim skor sa ti dostane pomoci, tym ucinnejsia ta pomoc bude a budes moct zit plnohodnotny zivot.
mila autorka. dusa je ako telo. zubar ktoremu niksy netrhali zub tu vie zub vytrhnut. ako je mozne ze su lekari gynekologovia vies co myslim? 0resne ako pise kocka vyssie. mozgove prepojenia mozgu sa daju kvalitnou psychoterapiou menit. praveze dobry psychoterapeut ti vie pomoct viac ako nape kamoska ci znama co si tym presla. lebo je na to skoleny. ma za sebou stovky hodin vycviku ako pracovat s traumou. to su normalne vedecke studie poznatky. prevedie ta procesom. skus na zaciatok aspon chat na ipcko.sk napriklad... skus zavolat na linku za dusevne zdravie. pripadne skus par sedeni u psychologa. napr centrum kvapka v BA tam sa zaoberaju materstvom. su to psychologicky zeny duly matky. napis im mejl. a velmi dobre poradenstvo vies dostat aj v poradna alexis. vygugli si. oni sa specialne venuju teme potratov. bud k sebe dobra. drzim ti palce. ps lieky od psychiatra myslim dlhidobe proti uzkosti a depresii a pod su tiez cesta ale 0red tehu ich budes musiet vysadzat. a urcite pre tvoje deti v buducnosti a zdrave tehotenstva treba spracovat to bolestne co si prezila. drzim ti palce
a nezvazujes psychoterapiu,? spracovat s odbornikom traumu ktorou si si presla? skus napr institut virginie satirovej alebo si pozri komoru psychologov a psychoterapwutov. ozvi sa do poradne alexis. pripadne chat na ipcko.sk. ak vies po anglicky tak betterhelp.com ci calm. liga za dusevne zdravie. vaeobecny ti vie predpisat 10sedeni u psychologa. v BA psychiatricky magda frecer ci silvia bogyaiova. zo srdca ti drzim palce. kiez je ti dobre