Antidepresíva Citalopram - skúsenosti

em22222
14. jún 2024

Zdravím!

Má tu niekto skúsenosti s antidepresívom CITALOPRAM? Pokojne sa podeľte o skúsenosti, či už pozitívne alebo negatívne. Beriem ho zatiaľ len 2. deň z dôvodu úzkostí a depresií, na ktoré už samotná psychoterapia nestačila.

Vďaka!

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
berenika39
14. jún 2024

@em22222 Ahoj, jsou to antidepresiva, která fungují. Je to tak, že začátek braní může být velmi nepříjemný, může nastat mírné zhoršení stavu, ale to je jen přechodné. Je třeba vydržet - trvá skutečně třeba tři týdny, než nastane zlepšení. Ale pak pomohou.... nedej na rady na internetu, žádné házení do koše, to je bohužel velmi nešťastná rada. Pokud je tam indikace, chce to jen sebrat všechny síly a vydržet počáteční nepříjemnosti. V případě úzkostí a deprese je braní escitralopramu na místě. Moc držím palce, bude to dobrý.
@taynee Takovými informacemi můžeš bohužel zapříčinit problémy, zhoršit zdravotní stav autorky.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
berenika39
14. jún 2024

@taynee Potom to nepiš obecně, protože to není pravda. Na Koníku si uživatelé pomáhají, přidej se.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
berenika39
14. jún 2024

@taynee Sotva můžeš mít negativní zkušenost po dvou užitých tabletkách....

lucia851
14. jún 2024

@em22222 ja beriem antidepresíva ale iné ale poradím ti nehadz ich do koša ber ich najprv príde zhoršenie stavu ale po nejakých 3 až 4 týždňoch ti bude už lepšie.ja teraz beriem sertralin už druhý týždeň a tiež som na Tom ako ty

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
berenika39
14. jún 2024

@taynee tohle není vhodný komentář - pomlouvat uživatele na Koníku.....

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
berenika39
14. jún 2024

@taynee Není na tobě, abys soudila. Díky za pochopení.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
berenika39
14. jún 2024

@taynee Modrý koník má svůj Kodex, pokud tvůj komentář nepomůže, je fajn se ho zdržet. Mrkni na to🙂

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
berenika39
14. jún 2024

@taynee Tu je Sk Koník🙂 Ok, hezký večer.

eliska13
14. jún 2024

@taynee ty si v poslednom čase samozvaný psychiater.Uz ma raz svrbeli prsty, keď si pisala, že AD po čase nemajú účinnosť a podobne bludy..Bud opatrná pri takýchto príspevkoch.

22tanulka
14. jún 2024

@taynee lieky sa majú odovzdávať v lekárni!

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia851
14. jún 2024

@taynee ty mne ideš na nervy nevieš čo prežívam tak sa nestaraj

lavender94
15. jún 2024

@taynee súhlasím s tebou, že tento liek väčšinou vídavam len u starších ľudí, ktorí ho užívajú roky. Nepríde mi ako najšťastnejšie riešenie toto predpisovať človeku ako prvú voľbu. A toto hovoria aj guidelines pre psychiatriu po celom svete

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
helenpekar
15. jún 2024

Jak ich beriem už vyše 10 rokov, dávka sa menila, ale momentálne mám jednu celú ráno a jednu poobede a nikdy som nemala problémy. Doktorka ma vždy upozorňuje keď sa menia alebo dávajú nové antidepresíva treba počkať minimálne 2 týždne aby bolo vidieť zlepšenie.

lucia851
15. jún 2024

@taynee mám právo sa pýtať na čo chcem

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
em22222
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
em22222
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
em22222
autor
15. jún 2024

@berenika39 Našťastie som bol o prechodných vedľajších účinkoch poučený, takže som s tým plne stotožnený. Ďakujem 🙂