Antidepresíva a únava

4. jún 2024

Ahojte,skúšala som vysádzať serlift,nešlo to.Tak som nasadila späť,no pociťujem takú slabosť v končatinách ,zimomriavky.Moze to súvisieť aj s užívaním?Máte takú skúsenosť?(Som pod dohľadom lekárky psychiatrický,samozrejme)

deti95060810
4. jún 2024

napíš ako si ho prestala užívať... úplne, alebo len čiastočne...
ad sa vysádza niekoľko týždňov. min. 4 týždne - tí citlivejší jedinci aj viac
lekárka ti nedala inštrukcie ohľadom vysádzania?
tak isto ak si si ho "predpísala" zas - tak treba veľmi pomaly pridávať.

autor
4. jún 2024

@deti95060810 no...len dva týždne som znižovala dávku o polku,bola to tableta 50mg.no des,čo sa mi dialo,emočne úplne inde a celé zle

autor
4. jún 2024

No a po dvoch týždňoch som začala dávať celu ako predtym

slovakboy
4. jún 2024

Ako dlho si ho brala pred vysadením? Bolo to už ok a preto si šla vysadiť? A vtedy sa to zhoršilo? Ja som bral escitalopram 18 mesiacov a už bolo pol roka všetko OK. Vysadzoval som polovicou tabletky dva týždne. Pociťoval som mierne závrate a stratu synchonizácie ruka hlava. Zimomriavky som mal ešte niekoľko mesiacov pred vybehnutím. Pomohlo ked ma manželka pohladkala po ramenách. Vtedy zimomriavky prešli. Par krat som sa pri vybehu zatackal, trhlo mi asi tri krát za tie dva týždne rukou a to bolo vsetko. Emočne bez problémov.

autor
4. jún 2024

@slovakboy ahaa,ok.Np ja taká plačka zo všetkého som bola,skúsim opakovane vysadit,ale preberieme to s lekárkou ešte.Aj ja zavrate a zima,slabosť v rukách,unava

autor
4. jún 2024

@slovakboy brala som rok a pol

slovakboy
4. jún 2024

Nehovor o sebe že si plačka. Prijmi sa a maj sa rada aj keď plačeš. To sú milí ľudia a hlavne ženy. Ako si sa mala posledné mesiace? Badala si výrazné zlepšenie? Chodila si aj na psychoterapiu? Lebo ak je to len z vybehu lieku tak to prejde a netreba ho znovu brať. Možno vybiehať pomalšie. Niekedy ale sa stane že to treba brat ešte dlhšie. Lekárka rozhodne. Ona vie.

autor
5. jún 2024

@slovakboy ok,ešte sa s nou poradim.No,plakala som nadmieru,všetko má dojimalo,všetko som videla cez emócie,keď som vysadzala.Je to ok asi,no zľakla som sa toho a ešte tá slabosť po pár dňoch zníženia a zima.Dakujem za skúsenosti.Zlepsenie som pociťovala už ,myslím.