Antidepresíva a priberanie

28. jún 2024

Ahojte, priberá sa z antidepresív a antipsychotík?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. jún 2024

@taynee lekár povedal, že z AD sa nepriberá...antipsychotika beriem egoropal a AD sertralin

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kollarovci
28. jún 2024

@taynee ja uzivam Tiapridal a Atarax a pribrala som riadne😒vzdy som mala 50kg teraz ma ludia ktorych som davno nevidela nespoznavaju😠Ked idem na kontrolu vzdy sa stazujem na vahu a vzdy ma odbiju ze co chcem mam po 40 ze priberiem aj z vody.Chapem to je mi dobre nechcu kvoli vahe menit liek ale necitim sa dobre..

lucia851
28. jún 2024

Ja beriem aj ad aj a antipsychotika a pribrala som riadne

autor
28. jún 2024

@lucia851 ja tiež som pribrala viac ako 10 kíl :/

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stellarstar
28. jún 2024

Áno, z AD partner pribral

lucyluska
28. jún 2024

Beriem antidepresíva a nepribrala som nič 🤷🏼‍♀️

lucia851
28. jún 2024

@taynee tiapridal

suge
28. jún 2024

Nepribrala som, ale chuť do jedla mám väčšiu, to priznávam.

sonajdjsns
28. jún 2024

užívala som v 21 rokokch escitalopram - vraj najbežnejšie AD, vždy som bola veľmi veľmi chudá no v priebehu polroka som pribrala cez 20kg (180cm , 85kg ) A to v 18 rokoch som mala na svoju výšku aj 55kg takže túto zmenu si naozaj všetci všimli.
Momentálne teraz mám 25 rokov 3. mesiac mám po dlhej dobe iné AD a za ten čas asi 3 roky som schudla na 69kg... takže v mojom prípade mi lieky typu citalopram, citalec, escital nerobili dobre na váhu. Zaiaľ sa držím ale veľa cvičím, mám diety. V mojom prípade a v tak mladom veku a psychickými ťažkostami - uzkosti, depresie táto zmena váhy veľmi potrápila.

mimirka32
28. jún 2024

To je asi individualne. Ja beriem AD a na moju vahu vplyv nemaju a ani v minulosti nemali, brala som rozne druhy. Posledny rok som dokonca schudla 10kg. Ale to preto, ze som zmenila stravu a mam viac pohybu.

luccija
28. jún 2024

Asi to je individuálne, lebo poznám dosť ľudí, ktorí ich berú a nikto výrazne nepribral.Jedna pribrala, ale len tie kg, ktoré schudla, keď sa trápila
O antipsychotikach som to pocula

autor
28. jún 2024

A prečo potom aj lekári v DS tvrdili, ze z psychiatrických liekov sa nepribera ? Keď niekto povedal, že pribral, tak že majú zaradiť pohyb...pritom mnohí tam mali skúsenosti, že pribrali

luccija
28. jún 2024

Ja si myslím, že keď ma niekto stres tak schudne a nechutí mu tak...potom sa mu polepší a viac mu chutí uvoľní sa ..U mojej známej to bolo zase tak, že konečne kvôli AD vladala a začala cvičiť, bicyklovať a ešte schudla

luccija
28. jún 2024

Veď aj veľa mediálne známych ľudí priznalo, že berie AD a sú stále stihli taká Katka Koščová zase nabrala silu a schudla a berie lieky.

wanduska327
28. jún 2024

Ja som pribrala z AD....všetci lekári tvrdia že sa pribera preto že sa cítis lepšie a doprajem si..hovno ..vyskúšala som všetko...mala som výživového poradcu ktorému len za jedno sedenia diagnostiku som platila 55 eur...nakoniec on sám vravel že kopu ľudí má s tými AD problém ....nakoniec sme nastavili Kcal na 1300 a troška som uz schudla

hankab
28. jún 2024

Aj mne lekarka tvrdila, ze sa z nich nepribera.. stravovala som sa rovnako ako dovtedy a pribrala som 9kg. Po vysadeni som do 2-3 mesiacov bola na povodnej vahe.

autor
28. jún 2024

@hankab presne aj ja jem normálne aj sa hýbem a odkedy beriem lieky mám viac ako 10 kíl plus...

hankab
28. jún 2024

Nuz, tak trochu zavadzaju. Mozno nie cielene, alebo tie lieky nemusia na vsetkych posobit rovnako, ale fakt je, ze niektori ludia z nich proste priberu. A nie je to tym, ze sa “ukludnia” a chuti im viac jest. Cely zivot jem rovnako, hybem sa viac-menej rovnako (pocas uzkosti a brania AD dokonca omnoho viac, lebo som robila maximum preto aby mi bolo lepsie) a aj tak islo 9kg hore. Zo 48 kg som pribrala na 57 a pri mojej vyske 156cm som sa citila ako hroch. Teraz polroka od vysadenia mam znovu standardnych 48.

dorottka
28. jún 2024

Ja som skusala viacero a pribrala som z kazdeho AD. Hlavne dost na bruchu, pricom ja nikdy nepriberam normalne takto na bruchu. A zhodit to moc neslo, ani mne co som fyzicky aktivna cely zivot a s vahou nemam tym padom problem. Nech mi nikto nevravi, ze to bolo zmenou stravovania a tie ich bullshity, ze ked uz clovek nie je utrapeny, tak si viac dopraje a bla bla. Stale, ked som ich vysadila, vaha zmizla velmi rychlo a bez namahy. Ono to bude na nejakej urovni blokovat daky hormon, rovnako ako baby priberaju na antikoncepcii casto. Ale budu z teba robit blbu, ze neexistuje.

kollarovci
29. jún 2024

@dorottka ahoj ja tiez vsetko do brucha.Drzala som sj dietu taku ze som jedla naposledy na obed ale to bolo trapenie vtedy som schudla ale byvalo my zle tak som prestala a znovu isla vaha hore.Ja mam vyoperovanu aj stitnu zlazu a ked som sa pytala dr ze ci mozem priberat zo stitnej tak mi povedal ze z jeho hladiska je vsetko ok ze zo stitnej to nieje ale z Ad .

alzbeta44
3. júl 2024

Ja Zo sertralinu pravdepodobne lebo užívala som aj qventiapin a 40 kg hore