Ahojte baby,
chcem sa na vás obrátiť s mojim už dlhodobým problémom. Som ešte mladá, ale už od 16 r. trpím depresiami (prekonala som ťažkú formu depresie), ale v podstate teraz sa cítim fajn, mám priateľa a mne sa život pomaly dal opäť do rovnováhy vo všetkých sférach...AD stále užívam a bojím sa ich vysadiť - problém spočíva v tom, že nemám žiadnu chuť na sex (o orgazme ani nemôže byť reč) a je mi jasné, čo to spôsobuje. Už dlhšie dobu chcem AD vysadiť, ale doktorke sa o tom ani zmieniť nemôžem, lebo už vidím ten jej ksicht ako sa zatvári a tie reči, čo bude mať - o tom radšej ani nerozmýšľam. Sama lieky vysadiť nechcem, každý kto si prešiel náhlym vysadením takých liekov vie, že rozhodne to nie je cesta ružovou záhradou - skúšala som to urobiť na pár dní, no a samozrejme absťáky prišli ☹ depky, úzkosť, nervozita, nespavosť... a teraz tá dilema, riskovať depky a vysadiť to alebo sa trápiť dokonca života s nechuťou na sex? .., nebaví ma robiť to nasilu, priateľa ľúbim a v budúcnosti chcem mať rodinu, deti, ale táto vec ma frustruje :-/
@summerrain Vysadenie antidepresiv po dlhodobom uzivani sa robi LEN a VYLUCNE pod dohladom lekara. Neries, ako sa bude tvarit, jednoducho jej povedz, ze to chces vyskusat.
Vela zdaru.
@ivivaiveta áno, rozmýšľala som, ..už som raz "postupne" vysádzala na pokyny mojej lekárky, v priebehu dvoch dní som už nebrala nič (vysádzalo sa to po polovičke tabletky na jednu dávku - dúfam, že som napísala zrozumiteľne 🙂 ) , a potom som aj tak cítila, že organizmu tie lieky chýbajú...proste organizmus si to pýtal, hladina hormónov sa znížila a zas som mala problémy....ja viem, že organizmus si zvyká dlhšiu dobu a že by sa to malo potom urovnať, ale ja sa bojím, že sa neurovná a zas budem tam kde som bola.
@summerrain v priebehu dni uz nic???a to komu sibe?...to je rychle...nie tak,ved ked ti dala znizovat, ja poviem,napr.na polku tabletky namiesto celej, tak si davaj dva dni iba tristvrte, dalsie dva polku a dalsie dva stvrtku, potom menej krat za den, to postupne sa mysli naozaj postupne, aj dva tyzdne aj viac...nie dva dni !!😕
@ivivaiveta no nič, asi sa nakoniec premôžem a skúsim to navrhnúť pani doktorke, nech mi radšej určí ona dávkovanie, snáď ma zas neonpinkuje, poprípade sa to pokúsim vysadiť sama... ďakujem 🙂
@summerrain napis mi ako sa presne volaju,ak chces..
ahoj ja tiež beriem antidepresíva a tiež som mala nechuť na sex, ale dr. mi zmenila lieky na tritico a chuť sa vrátila, takže skôr by som to povedala dr. a tá by ti ich mala zmeniť
@mikys1 zvážim aj túto možnosť, najlepšie bude asi, keď sa s ňou o tom porozprávam 😒
@summerrain napíš aké lieky berieš, lieky sa vysadzujú 4 týždne a viac, zajtra sa pozriem na papierik či ho nenájdem. Idem dávať deti spať.
Zmen lieky pod dohladom lekara. Zmien sa o tvojom probleme a mozete skusit nieco ine.
Ak mas pocit, ze chces vysadzat, tak pod dohladom a dlhodobo. Nieze za 3 dni to vysadis... Nabeh liekov je par tyzdnov, nemozes ich vysadit v priebehu 5 dni preboha. A narovinu ti poviem, ze frajer skor znesie babu, co nema chut ako babu co ma depky.
Znizuj si davky pod dohladom lekarky. Urcite to nebude zalezitost na dva tri dni.
@summerrain ak si vysadzala tak, ze si v priebehu dvoch dni nic nebrala tak si nevysadzala postupne
Ja som vysadzala postupne a trvalo to asi 4 mesiace. Brala som jednu tabletku, potom som asi 2-3 tyzdne brala jeden den jednu tabletku, druhy den pol tabletky. Ak som bola v pohode, isla som nizsie. Kazdy den pol tabletky, asi po 2-3 tyzdnoch znova nizsie, jeden den nic, dva dni po pol tabletke, jeden den nic, dva dni po pol tabletke. Znova ak som bola 2-3 tyzdne v pohide, sla som nizsie, cize jeden den pol tabletky, druhy den nic. Az uplne na konci som vysadila lieky uplne, ziadne abstaky som nemala ani ziadne divne pocity.
@petrouchka tak mi kázala detská psych. doktorka ako hovorím za dva, možno max. tri dni som už nebrala nič, aj mne samej sa to zdalo skoro...Ďakujem za postup, zíde sa mi 🙂 brala som trojkombinačnú liečbu a jednych som sa už zbavila bez väčších problémov, tak teraz sa pokúsim prestať brať tie ďalšie 🙂
@summerrain nevysadzuj, ale popros lekarku, nech ti ich zmeni. su teraz novsie antidepresiva ktore nemaju tieto neziaduce ucinky a chut na sex ostava. samovolne vysadenie liekov neraz viedlo k tazkym depresiam az samovrazdam, a to predsa nechces. zmena liekov a budes fungovat v pohode dalej aj s priatelom
@summerrain čože to si ako vysádzala? môj muž berie antidepreíva len pol roka a postupne mu to idú vysadiť tiež práve kvôli tejto sexualite, ale doktorka vravela, že to môže trvať aj rok kým ich úplne vysadí...
beriete niekto aj thiapridal pytam sa koli priatelovi on berie a tiez ziadna chut..no on k tomu berie este campral a entizol ale hlavne ten pry liek mate skusenosti?
@summerrain ano, to AD lieky maju tieto vedlajsie ucinky...nevysadzaj ich naraz,t o by bol kolaps,ale skus postupne, nerozmyslala si nad takou moznostou?