Antidepresíva a bylinkové čaje

lucy1801
21. mar 2021

Zdravím, chcem sa spýtať že keď užívam Alventu a Rispen či môžem piť bylinkové čaje najprv myší chvostík. Ďakujem 👏🏼

meluela
21. mar 2021

@lucy1801 urcite to nekombinuj s lubovnikom bodkovanym, to by si si mohla sposobit serotoninovy syndrom. Ostatne si treba vygooglovat ci to nejako interaguje .. ale take tie bezne ako medovka, mata - to je v pohode.

lucy1801
autor
21. mar 2021

@meluela ja by som práveže dosť potrebovala ten serotonín, keďže mam ahnedóniu. 🙁

meluela
21. mar 2021

@lucy1801 no len to ti maju zabezpecit tie antidepresiva ktore uz beries. Ak si das k tomu Lubovnik, tak nebudes mat pod kontrolou vyslednu davku a moze to mat skaredy dopad. Ak chces bezpecne boostnut ucinok liekov ktore beries, tak skus kvalitny omega3 olej s vysokym obsahom EPA a DPA. Podla vyskumov velmi pomaha aj ked sa neberu lieky, v pripade ze sa beru tak zlepsuje celkovy stav nad ramec medikamentoznej liecby a pomaha aj v pripade depresie, na ktoru nezaberaju lieky. Zaroven sa ale musis v strave vyhybat omega6 mk (napr. slnecnicovy olej), pretoze ide o celkovy pomer omega3/6.

meluela
21. mar 2021

@lucy1801 a este si musi zabezpecit take tie klasicke veci -- dostatok kvalitneho spanku, pohybu, socialnych kontaktov a okrem liekov (ktore je dobre ze beries) aj terapiu, vysledky su potom lepsie a trvalejsie. Skus aj meditaciu, tou sa da velmi zlepsit stav a to natrvalo.

lucy1801
autor
21. mar 2021

@meluela Na terapiu chodím popri tom všetko len neviem stále prežívať emócie..

3009
21. mar 2021

@lucy1801 Ak si dáš k tým liekom ľubovník tak to dostaneš na 100 % serotonínový sindróm a to ťa môže brať záchranka do nemocnice. To je niečo hrozné.

lucy1801
autor
21. mar 2021

@3009 nechcem nič s ničím miešať najskôr sa vždy spýtam lekárky 😄

meluela
21. mar 2021

@lucy1801 spytaj sa lekarky aj na to prezivanie emocii .. ono to moze byt aj tymi liekmi, ze emocie su take akoby splostene. Zasa ked to pomaha citit sa celkovo lepsie, tak treba nejaky cas vydrzat, kym ich bude mozne bezpecne vysadit.

lucy1801
autor
22. mar 2021

@meluela ja som emócie nemala už pred tým ako mi tie lieky nasadila

laurika999
2. apr 2021

@lucy1801 pri antidepresívach sa nesmie piť ľubovník bodkovaný