Antidepresíva a alkohol

26. dec 2023

Ahojte, užívam dvojkombináciu AD. Ráno Eliceu a večer Trittico. Pýtala som sa lekárky či si môžem dať nejaké to vínko občas a povedala, že keď si nedám večer Trittico, tak môžem bez problémov. Ja som dosť zodpovedná v užívaní liekov a mám rešpekt pred alkoholom keď beriem takéto lieky, ale priznám sa že by som si vybehla niekde sadnúť na dva poháre vínka 😊 Máte niekto skúsenosť? Ako to na Vás vplývalo? 😊 prosím len normálne odpovede.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuwa78
26. dec 2023

Huuuu,tak to by som neskušala......ad+Alkohol....

januska12323
26. dec 2023

Prečítala by som pribalovy leták a podla toho sa zariadila.

trojnasobnamama
26. dec 2023

Určite nie.Pečienka ti nepoďakuje.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikadooo
26. dec 2023

Áno, tak ako ti povedala dr. Daj si vínko a nedaj si večer tritico. Ráno sa asi budeš cítiť, že sa ti zle spalo. Ráno pokračuj normálne v liečbe. Hlavne ten alkohol naozaj len občasne. Nemalo by sa nič stať, čo sa tvojich depresií týka. Ad pôsobia s oneskoreným účinkom, samozrejme, netreba to vysádzať každý druhý deň. Ale keď je to naozaj výnimočne, pravdepodobne nepocítiš žiadnu zmenu.

micusa2222
26. dec 2023

to by ma nenapadlo ani v najhoršom scenári, brať antidepr.a kombinovať s liekmi,,,a ešte pani doktorka odporučí, že keď vysadíš Tritico, tak si daj vínko..brrr...to je des v tejto spoločnosti...

veselo_neveselo
27. dec 2023

Vies co, nedala by som si. Ak je cielom liecit sa, tak alkohol je fakt kontraproduktivny.
Co je ale fajn sa naucit, je zabavit sa aj bez alkoholu. Ak musite sediet, daj si caj, alebo nealko koktejl. Este lepsie, nechodte si sadnut, ale na prexhadzku, a nebudu pit ani ostatni.

autor
27. dec 2023

Ďakujem za normálne odpovede ❤️ nepijem už skoro dva roky, len ma napadlo že keby som si dala nejaký jeden punč, prípadne pohár vína niekedy, ako by mi telo reagovalo. Netrpím ťažkou depresiou, mám reaktívnu depresiu, ktorá mi vznikla dôsledkom ťažšej životnej situácie, preto lekárka povedala že v mojom prípade sa nestane nič keď si ten pohár dám 😊 ale po prečítaní skúsenosti určite počkám kým sa preliečim.

selenka7
26. jan 2024

Brala som Trittico dva roky 2/3 vecer. A aj som si vecer bezne dala pohar (max 2dl) vinka k telke. Lekarka mi povedala, ze uplne normalne mozem, bez problemov 1 jednotka alkoholu. Nie su to predsa antipsychotika ani benzodiazepiny. A ziadne negativne ucinky som nikdy nepozorovala, vsetky krvne testy aj pecen mam v poriadku 😀