Antidepresíva a alkohol

ivett311
16. feb 2022

Ahojte. Cez víkend ideme na menšiu oslavu. Pred 2 týždňami som zvýšila Ad brintellix. Chcem sa spýtať ci si môžem dať šampanské alebo radšej nie? A počas liečby dá sa občas piť vínko napr keď niekto dlhodobo berie ad. Ďakujem

zanka2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bublinka1426
16. feb 2022

.

jankarec
17. feb 2022

@zanka2 ako aj sem sa vopchas? Niekto ma predpisane lieky od lekara a ty ponukas bez hanby tieto smejdy?

peha85
17. feb 2022

@ivett311 ahoj, jednorazovo pohar šampusu mozes.
Overila som to aj v SPC a je to tak…
Po súbežnom podaní jednorazovej dávky vortioxetínu 20 mg alebo 40 mg a jednorazovej dávky etanolu (0,6 g/kg) u zdravých jedincov nebol pozorovaný žiaden vplyv na farmakokinetiku vortioxetínu alebo etanolu ani žiadne významné poškodenie kognitívnych funkcií v porovnaní s placebom. Napriek tomu sa neodporúča piť alkohol počas antidepresívnej liečby.
peknú oslavu prajem 🙂

peha85
17. feb 2022

@peha85 pre vysvetlenie… kognitivne f-cie su vnimanie, myslenie, spravanie atd…

peha85
17. feb 2022

@zanka2 ak pacient berie antidepresiva, prirodna liečba mu už žial nezaberá… takáto zmena by nemala byť indikovaná na základe internetovej “poradne” s laikom, pretože pacientovi možete ublížiť
vsetko je potrebné konzultovať s lekárom, ktorý pacienta pozná

dadulamamula
17. feb 2022

@zanka2 zarábať na druhých je super no nie? Antidepresiva nemajú istý účinok ako tvoje bylinky.. To si môže na ukludnenie kúpiť persen z lekárni... Takže za mňa vieš kam si ich daj.

dadulamamula
17. feb 2022

@ivett311 nie, ty sama vieš koli čomu berieš antidepresiva, nie je dobre piť alkohol, myslím si ze ak nie si alkoholika ze dokážeš odolať, a jednoducho môžeš povedať ze ti je zle...

veronikaszabova
17. feb 2022

@zanka2 prosim ta, ty sa uz trocha ukludni. Ok?? Precitaj si pravidla MK, nez zacnes spamovat tvojimi statusmi diskusie.