Ahojte, aké sú najčastejšie vedľajšie účinky antibiotík ?poprípade ako sa im vyhnúť ? Myslím vedľajším účinkom
Najcastejsia je hnacka. Treba brat probiotika, ktory mozu pomoct, nemusia. A potom alergie, to treba oznamit aj kazdemu lekarovi, aby nepredpisal rovnake alebo podobne ATB.
Vacsinou hnacka ci kece kedze sa rozhadze mikrobiom creva
Taktiez u zien napr kvasinky v posve
Pocit tazoby na zaludku preto sa maju uzivat s jedlom
Alergicke reakcie ak skombinujes potravinu ktora sa neodporuca pri danom atb atd atd atd
Takže asi najčastejšie je hnačka však ? Alergiu nemám aspoň o nej neviem no. Pýtam sa preto lebo musím chodiť do práce nakoľko mám takú prácu a budem brať atb... Na záchod môžem hoci kedy tak ok
Moj syn berie teraz penicilin a ma riedku stolicu napriek tomu ze berie v spravnom casovom rozostupe probiotika. Proste nepomaha. Chudak na nocniku prdi a ocividne zle mu travi…proste hold neziaduci ucinok…
ale nemusi to byt hnacka prave u teba. mozes mat aj zaludocne potiaze. a ako ti radia vyssie treba probiotika
@frflos_nespokojny jasné , mám aj probiotiká kúpené
teraz beriem uz druhe behom doch tyzdnov a boli ma cely hrudnik z toho kaslania.
Obmedz cukor a múčne jedlá aby sa nepremnožili kvasinky.
mne sa z jedného radu atb vyhodili na tele drobné vyrážky, postupne sa vyliali celé plochy drobného výsypu a začervenanie na koži, začínal opuch sliznice a hrozil anafilaktický šok. skončila som v nemocnici. po pár mesiacoch mi robili testy, pokiaľ si dobre pamätám, tak atb sú 3 základné rady, z 1 ma bolí žalúdok, jedlo a probio nepomáha, z 2. mám alergickú reakciu, 3. rada je ok.
Pokiaľ nie si otestovana na alergiu, nedojdes na to nijako. Ja mám alergiu na Paralen, modafen, penicilín... To sú veci o ktorých viem. Ak by som chcela zistiť konkrétne,musela by som si poležal v nemocnici,kde by na sledovali. Moja reakcia sa prejavuje tým, že "zhorim" potom sa šupem ako 🐍. Najnovšie mám alergiu na parfémy
pri vsetkych liekoch mas popisane neziaduce ucinky. pokial si alergicka na neaku zlozku, tak lekar vyberie ine