Antibiotiká - nežiadúce účinky

15. dec 2024

Ahojte, aké sú najčastejšie vedľajšie účinky antibiotík ?poprípade ako sa im vyhnúť ? Myslím vedľajším účinkom

frflos_nespokojny
15. dec 2024

pri vsetkych liekoch mas popisane neziaduce ucinky. pokial si alergicka na neaku zlozku, tak lekar vyberie ine

viestta
15. dec 2024

Najcastejsia je hnacka. Treba brat probiotika, ktory mozu pomoct, nemusia. A potom alergie, to treba oznamit aj kazdemu lekarovi, aby nepredpisal rovnake alebo podobne ATB.

taktotedanie
15. dec 2024

Vacsinou hnacka ci kece kedze sa rozhadze mikrobiom creva
Taktiez u zien napr kvasinky v posve
Pocit tazoby na zaludku preto sa maju uzivat s jedlom
Alergicke reakcie ak skombinujes potravinu ktora sa neodporuca pri danom atb atd atd atd

autor
15. dec 2024

Takže asi najčastejšie je hnačka však ? Alergiu nemám aspoň o nej neviem no. Pýtam sa preto lebo musím chodiť do práce nakoľko mám takú prácu a budem brať atb... Na záchod môžem hoci kedy tak ok

basulaak
15. dec 2024

Moj syn berie teraz penicilin a ma riedku stolicu napriek tomu ze berie v spravnom casovom rozostupe probiotika. Proste nepomaha. Chudak na nocniku prdi a ocividne zle mu travi…proste hold neziaduci ucinok…

frflos_nespokojny
15. dec 2024

ale nemusi to byt hnacka prave u teba. mozes mat aj zaludocne potiaze. a ako ti radia vyssie treba probiotika

autor
15. dec 2024

@frflos_nespokojny jasné , mám aj probiotiká kúpené

frflos_nespokojny
15. dec 2024

teraz beriem uz druhe behom doch tyzdnov a boli ma cely hrudnik z toho kaslania.

vakatko
15. dec 2024

Obmedz cukor a múčne jedlá aby sa nepremnožili kvasinky.

cacianka
16. dec 2024

mne sa z jedného radu atb vyhodili na tele drobné vyrážky, postupne sa vyliali celé plochy drobného výsypu a začervenanie na koži, začínal opuch sliznice a hrozil anafilaktický šok. skončila som v nemocnici. po pár mesiacoch mi robili testy, pokiaľ si dobre pamätám, tak atb sú 3 základné rady, z 1 ma bolí žalúdok, jedlo a probio nepomáha, z 2. mám alergickú reakciu, 3. rada je ok.

tetapetra
16. dec 2024

Pokiaľ nie si otestovana na alergiu, nedojdes na to nijako. Ja mám alergiu na Paralen, modafen, penicilín... To sú veci o ktorých viem. Ak by som chcela zistiť konkrétne,musela by som si poležal v nemocnici,kde by na sledovali. Moja reakcia sa prejavuje tým, že "zhorim" potom sa šupem ako 🐍. Najnovšie mám alergiu na parfémy